Menu's beheren

Menuopties toevoegen en wijzigen

Delen:

Hoe wijzig ik een menu optie?

Een menuoptie wijzigen gaat heel simpel. Je kiest gewoon de menuoptie die je wilt wijzigen. Er opent dan een nieuw scherm met velden. Alle velden hebben de volgende betekenis: 

Titel: Dit is de naam die in het menu wordt weergegeven;

Status: Daarmee maak je een menuoptie actief of zet je hem offline;

Boven ligegnd menu: Daarmee kan je een menuoptie naar een ander menu verplaatsen. Je kiest hier het menu of het submenu waar de menuoptie naartoe verplaatst moet worden.

Type: Hier kies je het type pagina die je aan het menu wilt koppelen. In de meest gevallen kies je hiervoor de optie ‘Link’. Daarmee kan je zelf een URL aan de menuoptie koppelen. Wil je linken naar een pagina op je eigen platform? kopieer dan alleen hetgeen dat achter de domeinnaam staat.  Wanneer de URL van de pagina als volgt is ‘https://jouw-platform.com/contact-opnemen' dan adviseren wij om alleen het gedeelte achter de domeinnaam toe te voegen in het veld ‘Link’. In dit geval is dat dus: ‘contact-opnemen’.
Met de optie ‘Niet klikbaar’ kan je een menuoptie toevoegen die niet aanklikbaar is. Dat is bijvoorbeeld ideaal voor het maken van sub menu’s. 

Hoe voeg ik een menuoptie toe?

Daarvoor klik je in het overzicht met menuopties op de knop ‘Nieuw’ links bovenaan het scherm. Er opent een nieuw scherm met velden. De betekenis van deze velden is identiek aan de omschrijving hierboven.

Bloginfo
Soort functie
Onderwerp