Type menu’s

Wat voor menu's zijn er?

Delen:

Type menu’s

De website heeft verschillende menu’s die te beheren zijn. Menu opties maken het mogelijk voor de bezoeker om te navigeren naar achterliggende pagina’s. De navigatie is een belangrijk onderdeel van de user experience. Het platform heeft de volgende menu’s:

  1. Account menu: Dit menu is alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Hier worden over het algemeen alleen pagina’s getoond die met het account te maken hebben. Je vindt dit menu op pagina’s zoals /over-mij, aan de linkerzijde. In het account menu gebruiken we iconen. Daarnaast heeft dit menu de mogelijkheid om koppen aan te maken om menu items onder te verdelen.
  2. Meta header account menu: Dit drop down menu is alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Dit menu is een aanvulling op het account menu, en hier plaatsen we vaak alleen de belangrijkste menu items uit het account menu. Het meta header account menu is namelijk zichtbaar op elke pagina, namelijk rechts bovenin (klik hiervoor op de gebruikersnaam). Ook in dit menu gebruiken we iconen.
  3. Hoofdmenu (ingelogd): Dit menu is het hoofdmenu van de website en deze versie van het hoofdmenu is alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Op deze manier kun je verschillende menu knoppen tonen voor bezoekers en gebruikers. In het hoofdmenu is het mogelijk om een dorp down te maken. Je kunt dan meerdere knoppen weergeven onder één menu item. In dit menu gebruiken we geen iconen.
  4. Hoofdmenu (niet ingelogd): Dit menu is het hoofdmenu van de website en deze versie van het hoofdmenu is alleen zichtbaar voor bezoekers. Op deze manier kun je verschillende menu knoppen tonen voor bezoekers en gebruikers. In het hoofdmenu is het mogelijk om een dorp down te maken. Je kunt dan meerdere knoppen weergeven onder één menu item. In dit menu gebruiken we geen iconen.
  5. Footer: Dit menu is het footer menu dat onderaan de website op iedere pagina wordt weergegeven. Wanneer een bezoeker naar het einde van de pagina scrollt geeft dit menu de mogelijkheid om verder te navigeren. Dit menu is voor iedereen zichtbaar. Daarnaast heeft dit menu de mogelijkheid om vier koppen aan te maken om menu items onder te verdelen. Het is van belang om hier de meest belangrijke pagina’s nogmaals te tonen.
  6. Disclaimer (footer): Dit is het kleine footer menu dat helemaal onderaan de website op iedere pagina wordt weergegeven. Dit menu is voor iedereen zichtbaar en de ruimte is beperkt. Plaats hier niet meer dan twee a drie items. Dit menu wordt gebruikt om je privacyverklaring en algemene voorwaarde te tonen.
Bloginfo
Onderwerp