Vraaggroepen aanmaken

Hoe maak ik een vraaggroep aan?

Delen:

Vraaggroepen aanmaken

Vragen moeten gekoppeld zijn aan een beheergroep en aan een vraaggroep. Door de beheergroep te selecteren bepaal je in welk onderdeel van de website deze vragen thuishoren. Door een vraaggroep aan te maken kun je verschillende vragen bij elkaar groeperen. Je kunt dus meerdere vraaggroepen binnen één beheer groep aanmaken.

Maak een nieuwe vraaggroep aan. Hiervoor ga je naar de Matchmaker en klik je vervolgens op vragen en kies je het tabblad groepen. Vul hier de naam van de groep in, zet de status op actief en kies het juiste type.

Er zijn verschillende type vragen in de website. We hebben namelijk over mij-, catalogus-, ik zoek- en formulieren vragen.

Over mij: Het type over mij zijn vragen die gekoppeld zijn aan gebruikersprofielen. Deze worden gevraagd op de url /over-mij en kunnen worden gebruikt in de profielpagina, profiel thumbnail en als zoekcriteria in het gebruikersoverzicht.

Catalogus: Het type catalogus gaat over vragen die aan catalogus items gekoppeld moeten zijn. Deze worden gevraagd bij het toevoegen van het item in geval van user generated content of kunnen worden ingevuld bij het beheren van het item in SiteCMS. Daarnaast kunnen deze gebruikt worden op de vraagblokken van de detailpagina en Thumbnail en als zoekcriteria in een categorieoverzicht.

Ik zoek: Het type ik zoek zijn vragen die gekoppeld zijn aan gebruikersprofielen om aan te geven waar zij naar opzoek zijn. Deze worden gevraagd op de url
/zoekprofiel/2 (Website> inloggen> account menu > matches> ik zoek) en kunnen worden gebruikt in de matchmaker, profielpagina, profiel thumbnail en als zoekcriteria in het gebruikersoverzicht. Het is namelijk mogelijk om te zoeken op een profiel dat opzoek is naar een bepaalde eigenschap (Bijvoorbeeld ik ben opzoek naar een vrouw die opzoek is naar een man).

Formulieren: Het type formulieren zijn vragen die gekoppeld moeten zijn aan bepaalde formulieren zoals het inschrijfformulier en reactieformulier. De vragen kunnen na het aanmaken worden toegevoegd aan het betreffende formulier en de vraagformulieren module in SiteCMS (SiteCMS> Matchmaker> Vraagformulieren). Daarna zijn de vragen zichtbaar op de online formulieren.

Wanneer je het juiste type hebt geselecteerd klik dan op opslaan. Je hebt nu een vraaggroep toegevoegd.

Tip: Maak verschillende vraaggroepen aan binnen één beheergroep. Zo kun je meerdere tabbladen met vragen tonen, bijvoorbeeld bij het toevoegen van een item. Dit is handig om bijvoorbeeld vragen te groeperen of vragen te verdelen in verschillende stappen (in dit geval maak je dan de vraaggroepen stap 1, stap 2 enzovoorts aan).

Bloginfo
Onderwerp