Bygg en B2B-nettbutikk?

Gjør din online-tilstedeværelse uunnværlig

14 April 2023
Del:

Hvis du opererer i B2B-markedet, er det essensielt å ha en kraftig online tilstedeværelse. Å ha en profesjonell B2B-nettbutikk kan hjelpe med dette og kan til og med utgjøre forskjellen mellom suksess og fiasko i dette konkurransedyktige markedet. I denne artikkelen vil vi diskutere hvorfor det å få laget en B2B-nettbutikk er et klokt trekk, og hva de viktigste elementene er som må vurderes når du lager en vellykket B2B-nettbutikk.

Hvorfor få laget en B2B-nettbutikk?

 • Effektivitet: En B2B-nettbutikk gir mer effektivitet i salgsprosessen. Den lar kunder bestille produkter og gjøre betalinger uten behov for fysisk kontakt. Dette sparer tid for både selgere og kunder og lar dem fokusere på andre viktige oppgaver.
 • Forbedret kundetilfredshet: Kunder har i dag begrenset tid og ønsker enkel tilgang til produkter og tjenester. En B2B-nettbutikk gir denne muligheten og lar kunder bestille produkter når som helst på dagen, uansett hvor de er. Dette forbedrer kundetilfredsheten og øker sjansene for gjentatte kjøp.
 • Skalerbarhet: En B2B-nettbutikk gjør det mulig å utvide rekkevidden din og tiltrekke nye kunder. Dette lar deg skalere opp og vokse bedriften uten behov for ekstra fysiske lokasjoner.
 • Dataanalyse: Med en B2B-nettbutikk har du muligheten til å samle verdifulle data om kundene dine og deres kjøpsatferd. Dette gir innsikt i hvordan du kan forbedre bedriften din og hvordan du bedre kan tilpasse produktene og tjenestene dine til kundenes behov.

Viktige elementer ved å få laget en B2B-nettbutikk

 • Enkel navigasjon: En enkel navigasjon er avgjørende for en B2B-nettbutikk. Kunder må raskt og enkelt kunne finne det de leter etter, ellers vil de sannsynligvis lete andre steder etter produktene sine. En tydelig og strukturert layout av nettbutikken er viktig.
 • Søkefunksjonalitet: Søkefunksjonalitet er en annen viktig faktor for suksessen til en B2B-nettbutikk. Kunder må raskt kunne finne det de leter etter, uavhengig av antall produkter i nettbutikken. Det er viktig å ha en søkefelt som søker raskt og nøyaktig og filtrerer resultatene basert på relevante kriterier.
 • Informasjon og spesifikasjoner: B2B-kunder har ofte spesifikke krav og forventninger til produktene sine. Det er derfor viktig å inkludere detaljert informasjon og spesifikasjoner på produktsidene. Dette gir kundene all informasjon de trenger for å ta en informert kjøpsbeslutning og hjelper også med å redusere antall returer.
 • Kundeservice: Kundeservice er en viktig del av enhver B2B-nettbutikk. Kunder har ofte spørsmål om produkter, levering og betalinger. Det er viktig å tilby rask og profesjonell støtte via forskjellige kanaler, som e-post, telefon og live chat.
 • Betalings- og leveringsmetoder: En god B2B-nettbutikk tilbyr forskjellige betalings- og leveringsmetoder for å gi kundene valgmuligheter som passer best for dem. Populære betalingsmetoder som iDEAL, kredittkort og PayPal, samt pålitelige leveringsmetoder som post og bud, er avgjørende for god service.
 • Mobilkompatibilitet: Flere og flere mennesker gjør kjøpene sine på mobiltelefonene sine. Det er derfor viktig å sørge for at B2B-nettbutikken din er mobilvennlig, og at kundene enkelt kan bruke nettbutikken på mobile enheter.
 • SEO og markedsføring: For å tiltrekke nye kunder er det viktig å optimalisere B2B-nettbutikken din for søkemotorer og bruke effektive markedsføringsstrategier. Dette kan inkludere å lage verdifullt innhold, optimalisere meta-tags og bruke sosiale medier.

Steg for å få laget en B2B-nettbutikk

Hvis du vil få laget en B2B-nettbutikk, er det forskjellige steg du kan følge. Her er en oversikt over de viktigste stegene:

 • Velg en nettbutikkplattform: Det finnes forskjellige nettbutikkplattformer tilgjengelige, som StartPlatform, WooCommerce, Shopify og Magento. Hver plattform har sine egne fordeler og ulemper, så det er viktig å undersøke hvilken plattform som passer best for dine spesifikke behov og budsjett.
 • Finn en nettbutikkutvikler: Det er viktig å finne en erfaren nettbutikkutvikler som er kjent med den valgte plattformen. Spør for eksempel om referanser og se på tidligere prosjekter for å få en idé om arbeidet deres. Diskuter også dine spesifikke ønsker og forventninger for å sikre at utvikleren forstår hva du trenger.
 • Diskuter design og funksjonalitet for nettbutikken: Sammen med nettbutikkutvikleren bør du diskutere design- og funksjonalitetskravene. Tenk for eksempel på designet til hjemmesiden, navigasjonen, handlekurven, betalings- og leveringsmetodene, og søkefunksjonen. Det er viktig å ta hensyn til disse elementene for å lage en nettbutikk som er enkel å bruke og som samsvarer med kundenes behov.
 • Lag innhold og legg til produkter: Når designet og funksjonaliteten for nettbutikken er fastsatt, kan du begynne å lage innhold og legge til produkter. Sørg for at all produktinformasjon er tydelig og fullstendig, slik at kundene har den informasjonen de trenger for å ta en velinformert kjøpsbeslutning.
 • Test nettbutikken: Før nettbutikken går live, er det viktig å grundig teste den. Sjekk om alle funksjonene fungerer som de skal, og sørg for at nettbutikken er kompatibel med forskjellige enheter og nettlesere.
 • Lansering av nettbutikken: Når nettbutikken er testet og godkjent, er det på tide å lansere den. Sørg for å markedsføre nettbutikken via sosiale medier, e-postmarkedsføring og andre kanaler for å trekke kunder til nettbutikken.

Konklusjon om å få laget en B2B-nettbutikk

Å få laget en B2B-nettbutikk har blitt en avgjørende del av det moderne forretningslivet. Det gjør det mulig for bedrifter å jobbe mer effektivt, utvide kundebasen og øke omsetningen. Ved å ta hensyn til viktige elementer som enkel navigasjon, søkefunksjonalitet, detaljert informasjon, kundeservice, betalings- og leveringsmetoder, mobilkompatibilitet samt SEO og markedsføring, kan du få laget en vellykket B2B-nettbutikk som kan utgjøre en forskjell i det konkurransedyktige markedet. Å få laget en B2B-nettbutikk er derfor et klokt trekk for enhver bedrift som ønsker å vokse og trives i denne raskt skiftende forretningsverdenen.

Blogginfo
Publiseringsdato
14 april 2023
Bloggtype

I tillegg til å få laget en B2B-nettbutikk..

..kan også være interessant