Steg-for-steg-plan for å starte en nettbasert bedrift

Hvordan kan jeg starte en nettbasert bedrift?

Del:

Leter du etter måter å starte din egen onlinebedrift? Da er du på rett sted! I denne artikkelen vil vi veilede deg trinn for trinn gjennom prosessen med å etablere en vellykket onlinebedrift. 

Hva er en onlinebedrift?

Som StartPlatform er vi svært begeistret for onlinebedrifter! En onlinebedrift er en virksomhet som opererer helt eller delvis over internett. Det gir gründere muligheten til å tilby produktene eller tjenestene sine fra hvor som helst i verden og nå kunder uten begrensningene til en fysisk plassering.

Å starte en onlinebedrift kan være spennende og utfordrende, men det gir også utallige fordeler. Det er større sjanse for å nå flere mennesker, og du kan enkelt eksperimentere med nye produkter og tjenester. Dessuten er oppstartskostnadene lavere enn for en fysisk bedrift, siden du ikke trenger å betale for en fysisk plassering og har færre kostnader knyttet til personell.

Hvis du har en lidenskap for entreprenørskap og en idé for en onlinebedrift, er dette den perfekte tiden å komme i gang på. Med veksten av e-handel og online markedsføring har det aldri vært en mer gunstig tid å starte en onlinebedrift.

Enten du tilbyr produkter eller tjenester, gir onlinekurs eller opplæring, eller genererer inntekt gjennom annonsering eller tilknyttet markedsføring, er det mange muligheter for å etablere og vokse en onlinebedrift. I tillegg gir internett også muligheten til å nå nye markeder og kunder over hele verden.

Veiledning for å etablere en onlinebedrift

I denne veiledningen for å etablere en onlinebedrift går vi dypere inn i følgende emner:

 • Hvorfor velge en onlinebedrift?
 • Viktige trinn for å etablere en onlinebedrift
 • Opprette en nettside for din onlinebedrift
 • Markedsføringsstrategier for din onlinebedrift
 • Vellykkede eksempler på onlinebedrifter
 • Tips for å drive en vellykket onlinebedrift

La oss komme i gang!

Hvorfor velge å starte en onlinebedrift?

Den online verden vokser raskere enn noen gang. Flere og flere mennesker velger å handle online i stedet for å gå til fysiske butikker. Med en onlinebedrift kan du nå ut til verden og tilby produktene eller tjenestene dine til millioner av potensielle kunder. En onlinebedrift gir også muligheten til å jobbe på en fleksibel måte og bestemme dine egne arbeidstider. Kort sagt kan det å starte en onlinebedrift gi deg mye frihet og økonomisk uavhengighet.

Viktige trinn for å starte en onlinebedrift

Å etablere en onlinebedrift kan være en utfordrende oppgave. Det er viktig å gå trinnvis frem for å sikre at alle aspekter av bedriften din er i orden. Her har vi satt opp noen viktige trinn som du må følge når du etablerer din onlinebedrift.

 • Identifiser din nisje: Det er viktig å velge en spesifikk nisje for din onlinebedrift. Dette betyr at du tilbyr et spesifikt produkt eller tjeneste til en spesifikk målgruppe. Ved å fokusere på en nisje kan du skille deg ut fra konkurrentene og rette deg mot et bestemt publikum. En tydelig nisje gjør det også enklere å planlegge markedsføringsstrategien din.
 • Gjør markedsundersøkelser: Før du begynner med å etablere din onlinebedrift, må du gjøre undersøkelser om markedet. Hvem er konkurrentene dine, og hva tilbyr de? Hvem er målgruppen din, og hva er deres behov og ønsker? Ved å gjøre markedsundersøkelser kan du bedre forstå konkurrentene dine og avgjøre hvordan du kan skille deg ut.
 • Lag en forretningsplan: En god forretningsplan er avgjørende for suksessen til din onlinebedrift. Den hjelper deg med å definere dine mål, målsetninger og strategier. Forretningsplanen må også inkludere en klar økonomisk plan, slik at du vet hvor mye penger du trenger for å starte og drive bedriften.
 • Registrer din bedrift: Før du starter din onlinebedrift, må du sørge for at din virksomhet er offisielt registrert. Dette betyr at du må velge et firmanavn og registrere deg i Enhetsregisteret. Dette er viktig for å beskytte deg mot eventuelle juridiske problemer og for å gi bedriften din mer troverdighet.
 • Velg en plattform: Hvis du ønsker å starte en onlinebedrift, må du velge en plattform for å selge produktene eller tjenestene dine. Det er flere alternativer tilgjengelige, inkludert din egen nettside via StartPlatform, en online markedsplass som Amazon eller eBay, eller et sosialt medie plattform som Instagram. Det er viktig å vurdere hvilken plattform som passer best for din nisje og målgruppe.
 • Definer ditt produktsortiment: Når du har valgt din nisje, gjort markedsundersøkelser og valgt plattform, er det på tide å definere ditt produktsortiment. Hva skal du selge, og hvordan skal du presentere det for dine kunder? Sørg for at ditt produktsortiment passer til din nisje og har en tydelig salgsargument.
 • Fastsett priser og fraktkostnader: Fastsettelse av priser er en viktig del av din onlinebedrift. Du må sørge for at prisene dine er konkurransedyktige, samtidig som de gir tilstrekkelig fortjeneste for din virksomhet. Å fastsette fraktkostnader er også viktig, da dette kan påvirke om kunder velger å handle hos deg eller ikke.

Opprette en nettside for onlinebedrift

Hvis du velger å ha din egen nettside for din onlinebedrift, er det en rekke viktige trinn du må følge. Her har vi oppsummert disse trinnene for deg.

 • Velg et domenenavn: Ditt domenenavn er adressen til nettsiden din. Det er viktig å velge et domenenavn som er lett å huske og som passer til din virksomhet. Sørg for at du velger et tilgjengelig domenenavn som ikke er for langt.
 • Velg en webhotelltilbyder: En webhotelltilbyder er selskapet som hoster nettsiden din på internett. Det er viktig å velge en pålitelig webhotelltilbyder som tilbyr god kundeservice. Det er flere webhotelltilbydere tilgjengelige, så det er viktig å gjøre undersøkelser før du velger en.
 • Design din nettside: Designet på nettsiden din er viktig, da det gir førsteinntrykket til potensielle kunder. Sørg for at nettsiden din ser profesjonell ut og at den er enkel å navigere. Det er også viktig å sørge for at nettsiden din er mobilvennlig.
 • Legg til produkter: Hvis du driver en online butikk, må du legge til produktene på nettsiden din. Sørg for at du har tydelige bilder og beskrivelser av produktene dine, og at prisene er oppdaterte.

Ønsker du å starte en onlinebedrift, men vil ikke håndtere alt som har med nettsiden å gjøre? Ta raskt kontakt med oss. Vi tar hånd om strategien for din onlinebedrift og gir deg fullstendig avlastning.

Ønsker du å lage en nettside for din onlinebedrift? Det trenger ikke å være dyrt. Vi hjelper deg gjerne.

Vår tilnærming

Markedsføring etter oppstart av onlinebedrift

Skal du starte en onlinebedrift? Tenk også grundig gjennom markedsføringen din, nå er tiden inne for å utvikle markedsføringsplanen din. Her har vi oppsummert noen viktige trinn for å hjelpe deg med å fremme din onlinebedrift.

 • Identifiser din målgruppe: Det er viktig å vite hvem målgruppen din er, slik at du kan tilpasse markedsføringsinnsatsen din til det. Hvem er de potensielle kundene dine, og hvor befinner de seg online?
 • Lag en markedsføringsstrategi: Basert på din målgruppe og dine forretningsmål, må du utvikle en markedsføringsstrategi. Hvilke kanaler vil du bruke for å nå målgruppen din, og hvordan vil du markedsføre din onlinebedrift?
 • Sosiale medier: Sosiale medier er en flott måte å markedsføre din onlinebedrift. Opprett kontoer på plattformer som Facebook, Instagram og Twitter, og del jevnlig interessant og relevant innhold.
 • Søkemotoroptimalisering (SEO): Søkemotoroptimalisering (SEO) er viktig for å sikre at nettsiden din rangerer høyt i søkemotorresultatene. Dette betyr at du må optimalisere nettsiden din for søkeord som er relevante for din onlinebedrift.
 • Annonsere: Annonsering på sosiale medier eller søkemotorer kan være en effektiv måte å markedsføre din onlinebedrift. Vurder å bruke betalt annonsering for å øke rekkevidden din.

Kundeservice for din onlinebedrift

Etter å ha startet en onlinebedrift begynner det virkelige arbeidet. Å tilby utmerket kundeservice er avgjørende for suksessen til din onlinebedrift. Her har vi oppsummert noen viktige trinn for å hjelpe deg med å tilby best mulig kundeservice.

 • Gjør det enkelt for kunder å kontakte deg: Sørg for at kunder enkelt kan kontakte deg hvis de har spørsmål eller problemer. Dette kan innebære å plassere et kontak
 • Svara snabbt på frågor och klagomål: Se till att du snabbt svarar på kundernas frågor och klagomål. Det visar att du bryr dig om dina kunder och kan förhindra att de handlar någon annanstans.
 • Erbjud gratis frakt och returer: Gratis frakt och returer kan vara en viktig faktor för kunder när de väljer en onlinebutik. Överväg att erbjuda dessa alternativ för att tillfredsställa dina kunder.

Tips för att driva en framgångsrik onlineverksamhet

Här är några tips som kan hjälpa dig att driva en framgångsrik onlineverksamhet:

 • Var konsekvent: Konsekvens är viktigt för att bygga en stark online-närvaro. Fortsätt att regelbundet dela innehåll på sociala medier och se till att din webbplats är uppdaterad.
 • Fortsätt att innovera: Håll dig uppdaterad om nya trender och teknologier och tillämpa dem på din onlineverksamhet. Fortsätt att förnya dig och förbli relevant.
 • Använd dataanalys: Dataanalys kan hjälpa dig att få insikt i dina kunders beteende och hur de interagerar med din onlineverksamhet. Använd dessa insikter för att förbättra din marknadsföring och bättre betjäna dina kunder.
 • Håll koll på din ekonomi: Det är viktigt att ha ordning på din ekonomi och förstå vart dina pengar går. Använd ekonomiska verktyg som bokföringsprogram för att hjälpa dig hålla koll på dina intäkter och utgifter.
 • Var tålmodig: Att etablera en framgångsrik onlineverksamhet tar tid och ansträngning. Var tålmodig och ge inte upp om du inte ser omedelbara resultat. Fortsätt att arbeta med din online-närvaro och var konsekvent.

Vi är gärna med dig när vi innoverar. På så sätt håller vi vår webbplattform uppdaterad, även efter att din webbplats har levererats, och du får en komplett administrationspaket.

Vår programvara

Vanliga misstag när du startar en onlineverksamhet

Det finns många misstag som företagare kan göra när de startar en onlineverksamhet. Här har vi listat några vanliga misstag att undvika:

 • Inte göra tillräckligt med forskning: Det är viktigt att göra tillräcklig forskning innan du startar din onlineverksamhet. Förstå din målgrupp och marknadstrender innan du fattar beslut om din företagsstrategi.
 • Inte fokusera på varumärkesbyggande: Varumärkesbyggande är viktigt för att skilja din onlineverksamhet från konkurrenter. Se till att du utvecklar en stark varumärkesidentitet och kommunicerar konsekvent genom alla kanaler.
 • Dålig webbplatsupplevelse: En dålig webbplatsupplevelse kan avskräcka kunder. Se till att din webbplats är lätt att navigera och har snabb laddningstid.
 • Inte tillräckligt med marknadsföringsinsatser: Om du inte gör tillräckligt med marknadsföringsinsatser kommer kunderna inte hitta din onlineverksamhet. Se till att du har en genomtänkt marknadsföringsstrategi och uppdatera den regelbundet.
 • Inte fokusera på kundservice: Dålig kundservice kan leda till att kunder handlar någon annanstans. Se till att du erbjuder bästa möjliga kundservice och snabbt svarar på frågor och klagomål.

Starta din egen onlineverksamhet

Att starta en onlineverksamhet kan vara ett utmärkt sätt att förverkliga dina entreprenörsdrömmar. Det tar tid och ansträngning, men om du gör noggrann forskning och följer en genomtänkt strategi kan det vara mycket lönsamt.

Se till att du fokuserar på din målgrupp, utvecklar en stark varumärkesidentitet, erbjuder en bra webbplatsupplevelse, implementerar en effektiv marknadsföringsstrategi och erbjuder utmärkt kundservice. Glöm inte att vara tålmodig och fortsätta arbeta med din online-närvaro för att uppnå framgång.

Om du följer dessa steg och undviker vanliga misstag är du på god väg att starta en framgångsrik onlineverksamhet.

Hjälp med att starta en onlineverksamhet

Med StartPlatform lanseras det dagligen nya onlineverksamheter. Vi vet därför vad som fungerar och vad som inte fungerar. Behöver du hjälp med att starta en onlineverksamhet? Kontakta oss så hjälper vi dig på vägen.

Förutom att starta en onlineverksamhet...

Också roliga artiklar för dig