Hva er den beste nettsideprogramvaren?

Vær oppmerksom på dette når du velger nettsideprogramvare

Del:

Når du skal lage en nettside, er det lurt å tenke grundig gjennom hvilken programvare du skal bruke. Er du på jakt etter den beste nettsideprogramvaren? Den beste nettsideprogramvaren eksisterer ikke.

Hver situasjon er forskjellig, derfor er den beste nettsideprogramvaren også forskjellig for alle. Når du velger den beste nettsideprogramvaren for din nettside, er det viktig å ta hensyn til følgende faktorer:

 • Funksjonalitet: Det er viktig å avgjøre hvilke funksjoner du trenger for nettsiden din, som for eksempel e-handel, kontaktskjemaer, integrasjon med sosiale medier, bloggmuligheter, osv. Velg programvare som tilbyr disse funksjonene.
 • Brukervennlighet: Hvis du ikke har erfaring med webutvikling, velg programvare med en intuitiv grensesnitt og lettbrukte verktøy. På denne måten kan du raskt og enkelt bygge og administrere nettsiden din.
 • Fleksibilitet: Hvis du ønsker mer kontroll over designet og funksjonaliteten til nettsiden din, velg programvare som er tilpasningsdyktig med tilleggsverktøy og tillegg.
 • Skalerbarhet: Hvis du forventer at nettsiden din vil vokse i fremtiden, velg programvare som er lett skalerbar, slik at du ikke får problemer med å legge til ekstra funksjoner eller håndtere økt trafikk.
 • Støtte: Forsikre deg om at programvaren du velger, tilbyr god kundestøtte, og at det er tilstrekkelig dokumentasjon og opplæringsmateriell tilgjengelig for å løse problemer og lære nye ferdigheter.
 • Kostnader: Vurder kostnadene for programvaren og eventuelle ekstra funksjoner og verktøy du trenger. Ta hensyn til årlige eller månedlige kostnader for hosting, domenenavn og andre nødvendigheter.

Ved å ta hensyn til disse faktorene, kan du velge riktig nettsideprogramvare som passer best for dine behov og budsjett.

Vi tilpasser vår nettsideprogramvare til din bruk. På denne måten trenger du ikke å streve, og du blir helt avlastet.

Vår tilnærming

Saas, lukket eller åpen kildekode nettsideprogramvare

Nettsideprogramvare kan deles inn i tre kategorier. Du har dermed SAAS, lukket og åpen kildekode nettsideprogramvare. Hvilken er mest egnet? SAAS, lukket og åpen kildekode nettsideprogramvare skiller seg i hvordan de leveres, hvordan de administreres og hvordan de tilpasses. Her er en kort beskrivelse av hver type nettsideprogramvare:

 • SAAS (Software as a Service): Denne typen nettsideprogramvare er vert i skyen og administreres fullstendig av leverandøren. Du trenger ikke å installere eller administrere nettsideprogramvaren selv, og du betaler ofte et abonnement for bruk av den. SAAS nettsideprogramvare er ofte brukervennlig og har vanligvis et enkelt grensesnitt. Du har imidlertid begrenset kontroll over nettsideprogramvaren og kan ikke tilpasse den fullstendig etter dine behov.
 • Lukket nettsideprogramvare: Lukket nettsideprogramvare eies av en spesifikk leverandør og er ikke offentlig tilgjengelig. Den leveres som et produkt med lisens, og du må installere og administrere det selv. Lukket programvare gir ofte mer kontroll og tilpasningsmuligheter enn SAAS-programvare, men du er fortsatt avhengig av leverandøren for oppdateringer og støtte.
 • Åpen kildekode programvare: Åpen kildekode nettsideprogramvare er fritt tilgjengelig og kan tilpasses og distribueres av hvem som helst som har koden. Du har full kontroll over programvaren og kan tilpasse den etter dine spesifikke behov. Åpen kildekode programvare er ofte gratis, men du trenger teknisk kunnskap for å installere og administrere den, og du må også oppdatere og sikre den selv.

Kort sagt ligger forskjellen mellom SAAS, lukket og åpen kildekode nettsideprogramvare i hvordan de leveres, administreres og tilpasses. Det er viktig å vurdere fordeler og ulemper ved hver type programvare og avgjøre hvilken type som passer best for dine behov og budsjett.

Oppdag mulighetene med vår SAAS nettsideprogramvare. Planlegg en uforpliktende demo og få råd.

Gratis demo

Eksempler på SAAS nettsideprogramvare

I tillegg til StartPlatform finnes det andre SAAS (Software as a Service) nettsideprogramvareløsninger tilgjengelig på markedet. Her er noen eksempler:

 • Wix: Wix er en populær nettsidebygger som hjelper brukere med å lage egne nettsider uten koding. Den tilbyr et bredt utvalg av maler og funksjoner, som e-handel og SEO-optimalisering.
 • Squarespace: Squarespace er en alt-i-ett plattform for nettsider, nettbutikker og blogger. Den tilbyr responsive maler og funksjoner som e-handel og integrasjon med sosiale medier.
 • Shopify: Shopify er en e-handelsplattform som hjelper brukere med å lage og administrere nettbutikker. Den tilbyr funksjoner som produktadministrasjon, betalingsløsninger og fraktalternativer.
 • HubSpot CMS: HubSpot CMS er et innholdsstyringssystem som hjelper brukere med å lage og administrere nettsider, samt markedsførings- og salgsfunksjoner som CRM og markedsautomatisering.
 • Weebly: Weebly er en nettsidebygger som hjelper brukere med å lage nettsider uten koding. Den tilbyr maler og funksjoner som e-handel, SEO-optimalisering og integrasjon med sosiale medier.
 • WordPress.com: WordPress.com er en SAAS-versjon av det åpne kildesystemet WordPress for å lage nettsider og blogger. Den tilbyr maler og funksjoner som e-handel, SEO-optimalisering og tilpassede domener.

Dette er bare noen få eksempler på de mange SAAS-nettsideprogramvareløsningene som er tilgjengelige. Når du velger en SAAS-plattform, er det viktig å vurdere funksjoner, priser og støtte, og bestemme hvilken plattform som passer best for dine behov og budsjett.

Eksempler på åpen kildekode nettsideprogramvare 

Det finnes mange åpen kildekode nettsideprogramvareløsninger tilgjengelige på markedet. Her er noen populære eksempler:

 • WordPress: WordPress er et gratis åpen kildekode innholdsstyringssystem (CMS) og en av de mest populære plattformene for å lage nettsider og blogger. Den tilbyr mange funksjoner og plugins for å utvide nettsidens funksjonalitet.
 • Joomla: Joomla er et gratis og åpent kildekode CMS som fokuserer på kraftige og komplekse nettsider og webapplikasjoner. Den tilbyr mye fleksibilitet og skalerbarhet, og har en stor bruker- og utviklerfellesskap.
 • Drupal: Drupal er et gratis og åpent kildekode CMS som fokuserer på å lage komplekse, svært tilpassbare nettsider og webapplikasjoner. Den tilbyr mye fleksibilitet og skalerbarhet, og har en stor bruker- og utviklerfellesskap.
 • Magento: Magento er en gratis og åpen kildekode e-handelsplattform designet for å lage og administrere nettbutikker. Den tilbyr mange funksjoner og integrasjoner med populære betalingsløsninger og fraktalternativer.
 • PrestaShop: PrestaShop er en gratis og åpen kildekode e-handelsplattform designet for å lage og administrere små til mellomstore nettbutikker. Den tilbyr mange funksjoner som produktadministrasjon, betalingsløsninger og fraktalternativer.
 • OpenCart: OpenCart er en gratis og åpen kildekode e-handelsplattform designet for å lage og administrere nettbutikker. Den tilbyr mange funksjoner som produktadministrasjon, betalingsløsninger og fraktalternativer.

Dette er bare noen få eksempler på de mange åpne kildekode-løsningene for nettstedssprogramvare som er tilgjengelige. Når du velger en åpen kildekode-plattform, er det viktig å vurdere funksjonene, støtten og bruker- og utviklerfellesskapet, og bestemme hvilken plattform som passer best for dine behov og budsjett.

Hvorfor bruke lukket nettstedssprogramvare?

Lukket nettstedssprogramvare er generelt designet for kommersielle formål og brukes ofte av bedrifter og organisasjoner av forskjellige størrelser. Brukerne av lukket nettstedssprogramvare kan variere fra småbedrifter og frilansere til store selskaper og multinasjonale selskaper.

Disse programvareløsningene brukes ofte til spesifikke formål, som webdesign og -utvikling, e-handel, samarbeid og innholdsadministrasjon. For eksempel er Adobe Dreamweaver populært blant webdesignere og -utviklere, Microsoft SharePoint brukes ofte for samarbeid og dokumentadministrasjon, Shopify Plus og Squarespace Commerce brukes til å opprette og administrere nettbutikker, og Salesforce Commerce Cloud brukes til personaliserte kundeopplevelser.

Generelt sett velger bedrifter lukket nettstedssprogramvare fordi den har funksjoner og støtte som ikke er tilgjengelige i åpen kildekode-nettstedssprogramvare. I tillegg kan de stole på profesjonell støtte og garantier fra leverandøren. Imidlertid kan bruken av lukket nettstedssprogramvare være kostbar på grunn av lisenskostnadene og avhengigheten av leverandøren for oppdateringer og oppgraderinger.

StartPlatform Hybrid nettstedssprogramvare

Er du på jakt etter det beste fra tre verdener av nettstedssprogramvare? Det finnes ikke. Eller gjør det? Nå er det StartPlatform.

Hybrid nettstedssprogramvare fra StartPlatform er en kombinasjon av forskjellige typer nettstedssprogramvareløsninger, som SaaS, åpen kildekode og lukket programvare. Ideen bak hybrid nettstedssprogramvare er å kombinere fordelene ved hver type programvare for å skape en mer fleksibel, tilpassbar og kostnadseffektiv løsning som møter spesifikke behovene til en bedrift eller organisasjon.

Nysgjerrig på kostnadene ved nettstedssprogramvare?

Våre priser

Så betaler man for bruken av vår SaaS, men man kan også ty til ekstra støtte fra en av våre nettstedsbyggere. På denne måten trenger ikke brukerne av vår SaaS å klare seg selv, og de kan oppnå gode resultater med et begrenset budsjett.

I tillegg til den beste nettsideprogramvaren..

..også bra å lese