Hva er en online plattform?

En nettside med medlemskontakt.

Del:

Å utvikle en online plattform er egentlig det samme som å lage en nettside. Men hva menes med online plattform? En online plattform er i grunnen en nettside, men med andre egenskaper.

Å utvikle en online plattform tar vanligvis lengre tid og er derfor dyrere enn å sette opp en vanlig nettside. Vedlikeholdet av en online plattform tar også lengre tid enn å administrere en vanlig nettside.

Hvorfor en online plattform?

Å etablere en online plattform gjøres ikke bare for å markedsføre bedriften din. Hva betyr online plattform? Det er faktisk ganske enkelt. Du bygger en online plattform for å koble medlemmer sammen. Du vil at medlemmene dine skal samarbeide. Medlemmene kan være personer eller bedrifter seg imellom, men det kan også være personer som ønsker kontakt med bedrifter.

Egenskaper ved en online plattform

Den viktigste egenskapen ved en online plattform er at medlemmene på plattformen selv kan ordne ting. Online plattformer letter dette ved å matche tilbud og etterspørsel, tilby forskjellige kontaktmuligheter og ved å bringe mennesker sammen på riktig tidspunkt med et spesifikt formål.

De menneskene som møtes på en online plattform er avhengige av hverandre. For eksempel trenger Airbnb husvertene for tilbudet og menneskene som ønsker å leie boliger på plattformen. Uber er avhengig av sjåfører og mennesker som bestiller en tur.

Lage din egen online plattform?

Vi kan bygge din online plattform med standard programvare. Grunnlaget er klart på to uker slik at du raskt kan lansere.

Våre priser

Inntektsmodell for en online plattform

Du utvikler vanligvis ikke en online plattform av veldedighet. Du vil generere inntekter med en online plattform. Det er også hovedårsaken til utviklingen av online plattformer. Online plattformer bringer medlemmer sammen for å oppnå mål.

Plattformer sparer tid for medlemmene dine, og tid er den mest verdifulle eiendelen. Medlemmene er derfor villige til å betale for å lette disse kontaktpunktene og dermed nå sine mål.

Det er forskjellige inntektsmodeller for online plattformer. Tenk for eksempel på:

  • Abonnementer: Medlemmer tegner et abonnement for å bruke plattformen. Månedlig avgift belastes vanligvis automatisk.
  • Kreditter: Noen medlemmer ønsker ikke å binde seg til et abonnement. Plattformer håndterer dette smart ved å jobbe med kreditter. Medlemmer kjøper kreditter og betaler deretter en kreditt for en bestemt handling på plattformen.
  • Reklame: Noen medlemmer ønsker ikke å betale for noe. Men da kan ikke plattformen eksistere. Plattformer håndterer dette ved å selge annonseplass.

Hva er en digital plattform?

Vil du ha svaret på spørsmålet 'hva er en digital plattform?'? Med en digital plattform menes vanligvis det samme som med en online plattform. En digital plattform trenger imidlertid ikke alltid være online. For den beste formuleringen av svaret deler jeg denne spørsmålet opp i noen delspørsmål:

Online plattformer er fullstendig akseptert i samfunnet vårt. Vi lever derfor i en blomstrende plattformøkonomi. Det er mange online plattformer, og nye plattformer legges til hver dag. Noen eksempler på online plattformer vi bruker daglig inkluderer:

- Uber: Bestill taxituren din direkte fra sjåføren på ett minutt.
- Marktplaats: Kjøp og selg nye og brukte ting.
- Airbnb: Raskt leie og leie feriehus og leiligheter.
- Thuisbezorgd: Enkelt og raskt bestille mat på nett.

Online plattformdrift utføres av et selskap som administrerer plattformen. Vanligvis med formålet å generere inntekter, men i noen tilfeller også for å levere merverdi til samfunnet.

Det kommer an på hvordan du ser dette spørsmålet. En plattform har forskjellige typer kostnader. Du har oppsettkostnadene for en plattform og kostnadene som brukerne betaler til plattformen.

Oppsettkostnader for en plattform: Disse kostnadene er vanskelige å estimere. De avhenger av mulighetene som plattformen vil tilby brukerne sine, og på tingene som plattformselskapet selv vil gjøre og vil outsource. Kostnadene for en tilpasset plattform varierer mellom 50 000 og 100 000 euro. Kostnadene for en plattform med grunnleggende komponenter er 1999 euro på StartPlatform.

Kostnader som brukere betaler til en plattform: Også disse kostnadene varierer mye. Kostnadene avhenger av mulighetene som en plattform tilbyr. Hubspot, som digital plattform, er en komplett CRM med en kostnad på omtrent 600 euro per ansatt per år. Thuisbezorgd tar omtrent 20% av ordrebeløpet per bestilling, og en datingside tar omtrent 10 til 50 euro per måned.

Har du blitt entusiastisk over plattformens betydning og vil starte din egen digitale plattform? Lag en digital plattform! Det er forskjellige selskaper som kan hjelpe deg med det. Du kan enten bygge en tilpasset plattform eller bruke standard programvarepakker. Sjekk ut bloggen vår før du starter. Der finner du mange tips og fallgruver for å hjelpe deg videre.

Hva er en online plattform?

En online plattform er en digital miljø der mennesker kan kommunisere, dele informasjon og samarbeide. Det kan være en nettside eller en app som gir mennesker tilgang til ulike tjenester eller funksjoner på internett.

Det er mange forskjellige typer online plattformer, som sosiale medieplattformer, e-handelsplattformer, videoplattformer, spillplattformer og mer. Disse plattformene kan brukes til å koble mennesker, kommunisere, lære, handle eller spille.

Kort sagt er svaret på spørsmålet 'hva er en online plattform?': Det er en nettside der en høyere grad av interaksjon finner sted, mellom medlemmer for å nå deres mål. 

Hva er en plattform?

Kanskje også interessant.