Hvad er en online platform?

En hjemmeside med medlemskontakt.

Del:

At udvikle en online platform er i virkeligheden det samme som at oprette en hjemmeside. Men hvad menes med en online platform? En online platform er i bund og grund en hjemmeside, men med forskellige egenskaber.

At udvikle en online platform tager normalt længere tid og er derfor dyrere end at oprette en almindelig hjemmeside. At vedligeholde en online platform kræver også mere tid end at administrere en almindelig hjemmeside.

Hvorfor oprette en online platform?

Det handler ikke kun om at markedsføre din virksomhed. Hvad betyder en online platform? Det er faktisk ret simpelt. Du opretter en online platform for at bringe medlemmer i kontakt med hinanden. Du ønsker, at dine medlemmer samarbejder. Medlemmer kan være mennesker eller virksomheder, der ønsker at kontakte hinanden.

Egenskaber ved en online platform

Den vigtigste egenskab ved en online platform er, at medlemmer på platformen selv kan håndtere ting. Online platforme muliggør dette ved f.eks. at matche udbud og efterspørgsel, tilbyde forskellige kontaktmuligheder og bringe mennesker sammen på det rette tidspunkt med et bestemt formål.

De mennesker, der samles på en online platform, er afhængige af hinanden. Airbnb har brug for boligejere til udbudet og folk, der ønsker at leje boliger på platformen. Uber er afhængig af chauffører og mennesker, der bestiller en tur.

Oprette din egen online platform?

Vi kan bygge din online platform med standardsoftware. Basen er klar om to uger, så du hurtigt kan lancere.

Vores priser

Forretningsmodel for en online platform

Normalt udvikler du ikke en online platform af velgørenhed. Du ønsker at generere indtægter med en online platform. Det er hovedårsagen til udviklingen af online platforme. Online platforme samler medlemmer for at opnå mål.

Platforme sparer tid for dine medlemmer, og tid er den mest værdifulde ressource. Medlemmer er derfor villige til at betale for at lette disse kontaktsituationer og opnå deres mål.

Der er forskellige forretningsmodeller inden for online platforme. Tænk f.eks. på:

  • Abonnementer: Medlemmer tegner et medlemskab for at bruge din platform. Månedlig betaling trækkes normalt automatisk.
  • Credits: Nogle medlemmer ønsker ikke at være bundet af et abonnement. Platforme imødekommer dette ved at arbejde med credits. Medlemmer køber credits og betaler derefter en credit for en bestemt handling på platformen.
  • Reklamer: Nogle medlemmer ønsker ikke at betale for noget. Men platformen kan ikke eksistere på denne måde. Platforme udnytter dette ved at sælge reklameplads.

Hvad er en digital platform?

Vil du have svaret på spørgsmålet 'hvad er en digital platform?'? En digital platform menes normalt at være det samme som en online platform. En digital platform behøver dog ikke altid at være online. For den bedste formulering af svaret opdeles dette spørgsmål i flere delspørgsmål:

Online platforme er fuldt accepteret i vores samfund. Vi lever derfor i en blomstrende platformøkonomi. Der er mange online platforme, og der kommer dagligt nye til. Nogle eksempler på online platforme, som vi bruger dagligt, inkluderer:

- Uber: Reserver din taxa direkte hos chaufføren på et minut.
- Marktplaats: Køb og sælg nye og brugte varer.
- Airbnb: Hurtig udlejning af ferieboliger og lejligheder.
- Thuisbezorgd: Nem og hurtig online madbestilling.

Driften af online platforme udføres af et firma, der administrerer platformen. Normalt med det formål at generere indtægter, men i visse tilfælde også for at levere merværdi til samfundet.

Det afhænger af, hvordan du ser på dette spørgsmål. En platform har forskellige omkostningstyper. Der er omkostningerne ved at oprette en platform og omkostningerne, som brugerne betaler til platformen.

Omkostningerne ved at oprette en platform: Disse omkostninger er svære at estimere. De afhænger af de muligheder, platformen ønsker at tilbyde sine brugere, og af de opgaver, som platformvirksomheden selv vil udføre og outsource. Omkostningerne for en skræddersyet platform ligger mellem 50.000 og 100.000 euro. Omkostningerne for en platform med grundlæggende komponenter er 1999 euro hos StartPlatform.

Omkostninger, som brugerne betaler til platformen: Også disse omkostninger varierer kraftigt. De afhænger af de muligheder, som platformen tilbyder. Hubspot er som digital platform en komplet CRM. Prisen ligger på omkring 600 euro pr. medarbejder om året. Thuisbezorgd opkræver cirka 20% af ordreværdien pr. bestilling, og en datingside opkræver normalt 10 til 50 euro om måneden.

Er du blevet begejstret for platformens betydning og ønsker at komme i gang med din egen digitale platform? Skab en digital platform! Der er flere virksomheder, der kan hjælpe dig med det. Du kan enten få bygget en skræddersyet platform eller bruge standardsoftwarepakker. Inden du begynder, skal du tjekke vores blog for mange tips og faldgruber for at hjælpe dig videre.

Hvad er en online platform?

En online platform er et digitalt miljø, hvor mennesker kan kommunikere, dele information og samarbejde. Det kan være en hjemmeside eller app, der giver folk adgang til forskellige tjenester eller funktioner på internettet.

Der er mange forskellige typer online platforme, såsom sociale medieplatforme, e-handelsplatforme, videoplatforme, spilplatforme og meget mere. Disse platforme kan bruges til at forbinde mennesker, kommunikere, lære, shoppe eller spille.

Kort sagt er svaret på spørgsmålet 'hvad er en online platform?' dette: Det er en hjemmeside, hvor der er en høj grad af interaktion mellem medlemmer for at opnå deres mål.

Hvad er en platform?

Måske også interessant