At oprette en jobportal? 9 tips.

9 tips til oprettelse af en jobportalwebsite.

Del:

Hvordan kan jeg oprette en jobportal? Arbejdsløsheden har aldrig været lavere. Der er stor efterspørgsel efter personale, og der er derfor konkurrence fra andre jobportaler. Når du opretter en jobportal, skal du derfor starte med omhu. I denne artikel giver vi dig 9 tips til oprettelse af en jobportal.

Hvordan kan jeg oprette en jobportal?

Her er vores 9 tips til opbygning af en jobportal:

1: Opret en jobportal for en niche

Ønsker du at oprette en god jobportal? Fokuser især på en niche. Du vil ikke kunne konkurrere med de velkendte generelle jobportaler som Indeed og Monsterboard. Vælg en niche, der passer godt til dine egne interesser. På den måde driver du din jobportal med mere glæde og holder den kørende i længere tid.

2: Lav en plan for oprettelse af jobportal

At oprette en jobportal kan gøres på mange måder. Hvordan vil du gøre det? Identificer din målgruppe. Hvordan når du arbejdsgiverne med dit jobtilbud? Hvordan får du kandidater til websitet? Hvordan sikrer du, at arbejdsgivere og kandidater bruger netop din jobportal? Svarene på alle disse spørgsmål udgør fundamentet for dine næste skridt.

3. Byg en jobportal inden for dit budget

Det er muligt at oprette en jobportal inden for næsten enhver budgetramme. Jo lavere dit budget er, jo mere skal du selv gøre. Vil du have arbejdsgivere til at placere jobopslag, eller vil du gøre det selv? At lade arbejdsgivere placere jobopslag kan gøres via en arbejdsgiverportal, hvilket medfører ekstra omkostninger. For eksempel koster en sådan portal ekstra 100 euro med StartPlatform's jobportalsoftware. Hvad er dit budget? Find en løsning, der passer godt til det.

Vidste du, at det ikke behøver at være dyrt at oprette en komplet jobportal med vores standard jobportal-software?

Vores priser

4. Afdæk funktioner til din jobportal

Skal du have oprettet en jobportal? Der er nærmest ingen grænser for, hvad der er muligt. Tænk på følgende:

 • Arbejdsgivere skal kunne placere jobopslag;
 • Kandidater skal have konti;
 • Online chat mellem arbejdsgivere og kandidater;
 • Online betalingsmuligheder for at placere jobopslag;
 • Søgning efter job med filtrer og kortvisning.

Bogstaveligt talt alt, hvad du kan forestille dig, kan gøres ved oprettelse af en jobportal.

5. Vælg jobportal-software med søgefiltre og underretninger

Skal du bygge din egen jobportal? Søgesystemet er en af de vigtigste dele af en jobportal. Sørg for, at det opfylder følgende krav:

 • Søgesystemet er grundlaget. Sørg derfor for en overskuelig liste med jobopslag;
 • Har du mere end 50 jobopslag åbne? Gør dem søgbare med filtre. Så kan kandidater finde de bedste job, der passer til dem;
 • Sørg for, at Google kan indeksere søgefiltrene. Så kommer dine jobopslag højere op i Google;
 • Benchmark hastigheden af søgesystemet. Reagerer jobportal-softwaren langsomt, så vælg en anden jobportal-software. Dette påvirker i høj grad succesen af din jobportal;
 • Vælg jobportal-software, hvor du selv kan definere alle søgefiltre. Så kan du hurtigt tilpasse dig dit jobtilbud og kandidaternes søgeadfærd;
 • Sørg for, at dine kandidater kan sortere jobtilbuddet efter alle vigtige kriterier;
 • Har du hørt om jobalarmer? Lad kandidater gemme deres søgninger, hvor de efterlader deres e-mailadresse. Din jobportal-software kan derefter sende dem automatisk en e-mail, når der tilføjes et jobopslag, der passer til den gemte søgning.

Kan vi hjælpe dig med at oprette en jobportal? Find ud af, hvad vi kan gøre for dig.

Jobportal-software

6. Oprettelse af en enkel designjobportal

Du kan ikke klare dig med kun at oprette en smuk jobportal. Skal du oprette en jobportal, skal du overholde følgende designstandarder:

 • Sørg for, at designet især er logisk. Din jobportal behøver ikke nødvendigvis være smukkere end din nabo's;
 • Sørg for, at de vigtige ting skiller sig ud;
 • Lad ikke kandidater lede efter ansøgningsformularer;
 • Gør oversigter og jobopslag let læselige;
 • Sørg for, at arbejdsgivere nemt kan placere jobopslag;
 • Lad kandidater tilmelde sig hurtigt;
 • Sørg for, at alt er designet konsekvent. Konsekvens øger professionaliteten, hvilket øger tilliden og dermed konverteringen på din jobportal. Og det vil du gerne have, fordi det betyder, at din jobportal tjener mere.

7. Sørg for, at job kan deles på sociale medier

Skal du starte en jobportal? Sørg for, at alle kan dele dine job på sociale medier. Du kan tilføje sådanne delingsknapper på ingen tid. Sørg for, at når nogen deler et job, vises der en flot annonce for den jobopslagsside. Du har indflydelse på det. Dette kan overvejes, når du opretter en jobportal.

8. Oprettelse af en jobportal med god søgemaskineoptimering (SEO)

At starte en jobportal uden SEO svarer til at vente på en båd på en togstation. Sørg for, at din jobportal skiller sig ud, og at du lærer SEO-tricks eller får nogen til at hjælpe dig. En jobportal med god SEO tiltrækker flere gratis besøgende via Google. Skriv derfor jobannoncer med de rigtige søgeord. Du kan finde dem ved hjælp af søgeordsplanlæggeren i Google Ads. Vælg også jobportal-software, der kan tilknyttes Google for Jobs. Mange mennesker starter deres jobsøgning via Google. Derfor lancerede Google for et par år siden Google for Jobs, og du kan sikre, at dine job automatisk kommer derind.

9: Søg hjælp til det, du ikke kan gøre selv

Du kan gøre meget selv. Men gør du det godt? Få rådgivning, når du er i tvivl. Dette kan ofte ske hos din jobportalbygger.

Hjælp til oprettelse af jobportal?

Ønsker du at oprette en jobportal? Så kontakt os gerne. Vi kan hjælpe dig med vores færdige jobportal-software, der har alle de funktioner, du har brug for til en succesrig jobportal.

Vil du have din egen jobportal oprettet? Kontakt vores socialister for uforpligtende oplysninger.

Kontakt os

Foruden tips om oprettelse af en jobportal er det også sjovt

Læs vores andre blogartikler