Hvordan kan jeg lage en datingside?

Bygg din egen datingside

Del:

I denne artikkelen skal vi se på hvordan du kan lage din egen datingside. Å bygge din egen datingside har mange fordeler.

Hva er en datingside?

En datingside er en nettside som fokuserer på å hjelpe folk med å finne romantiske forhold. De tilbyr tjenester som matchmaking, chatrom og fellesskapsfora. Datingsider kalles også "singelsider".

Tjene penger med en datingside

Datingsider tjener penger ved å belaste medlemmer en månedlig sum. Prisen bestemmes vanligvis av medlemskapets varighet.

Det er også premiumfunksjoner som koster ekstra. Disse funksjonene kan inkludere ting som flere søkealternativer, flere meldinger eller flere dater per måned.

En datingside kan også tjene penger ved å selge annonseplass på nettstedet sitt til selskaper som Match Group eller eHarmony.

Sette opp datingside med matchmaking

Lage en datingside med egen matchmaking: Matchmakere er spesielt opplært for å skape kompatible kamper for kundene sine. De bruker forskjellige metoder, inkludert personlighetstester og intervjuer.

Hvordan kan jeg sette opp min egen datingside?

Å sette opp en datingside kan være komplisert fordi det er mange ting å ta hensyn til. Du må tenke på den spesifikke nisjen du vil betjene med datingnettstedet ditt, funksjonene du vil ha, hvilken type annonser du skal bruke og hvor mye det vil koste.

Bygg en skreddersydd datingside
Å bygge din egen datingside er ikke så enkelt som det høres ut, fordi det er så mange tekniske elementer involvert i prosessen. Vil du bygge din egen datingside fra bunnen av? Da trenger du omfattende kunnskap om programmeringsspråk som HTML og CSS for å få datingsiden din til å fungere smidig og se profesjonell ut.

Lag din egen datingside med åpen kildekode
Det første du må gjøre er å bestemme hvilken plattform du vil bruke. Vil du lage din egen datingside? Det kan du gjøre med åpen kildekode. De mest populære åpen kildekode-plattformene er WordPress, Joomla og Drupal. De er alle gratis og enkle å bruke med mange opplæringsprogrammer tilgjengelige online.

Lag din egen datingside med SAAS
Hvis du ikke har lyst til å sette opp din egen nettside, er det også mange SAAS-tjenester som tilbyr en plattform for å lage en datingside, som StartPlatform, Wix eller Squarespace. Disse plattformene har maler og temaer som lar deg lage den perfekte datingsiden uten noen form for koding.

Alle kan lage en datingside

Det er viktig å merke seg at alle kan lage en datingside, så du vil møte konkurranse. Skal du lage din egen datingside? Sørg for at du kan skille deg ut fra andre datingsider. Dette kan du gjøre ved å rette datingsiden mot en bestemt målgruppe eller ved å lage en datingside med spesifikke funksjoner. 

Erfaring er nyttig
For å lage din egen datingside er det nyttig hvis du har noe erfaring med koding og webdesign. Mangler den erfaringen fullstendig? Bygg ikke din egen datingside med åpen kildekode. I så fall vil det dukke opp så mange nye spørsmål at du kanskje ikke ser skogen for alle trærne.

Vil du lage en datingside uten erfaring? Velg da en SAAS-løsning. StartPlatform er svært egnet for å sette opp en datingside uten erfaring. 

Det er mange forskjellige måter å bygge din egen datingside på. Du kan bygge din egen datingside eller la hele datingsiden bli laget for deg. Uansett hva du velger, er det viktig å ta hensyn til noen faktorer før du starter prosessen.

  • Hvilke funksjoner vil du ha? Vil du integrere sosiale medier? Hva med videochatting?
  • Vil du at datingnettstedet ditt skal være mobilvennlig og kompatibelt med alle enheter?
  • Vil du at datingnettstedet ditt skal håndtere store mengder trafikk uten å krasje, eller ser du på det senere?
  • Hvordan påvirker dette design- og layoutvalgene dine?
  • Har du spesielle ønsker, som tilgjengelighet for personer med nedsatt funksjonsevne eller støtte for et stort antall språk i systemet?

Legg først alle disse faktorene på plass før du starter, slik at du aldri velger feil vei.

Å huse en datingside

Du må også bestemme hvor på internett datingsiden din vil være - om du vil være vert for den selv eller på en server fra en tredjepart, som Hostgator eller GoDaddy.

Du må deretter registrere domenenavnet ditt via en online tjeneste som Namecheap eller GoDaddy. Dette kan også gjøres gratis hvis du bruker en tjeneste som Bluehost for hostingbehovene dine.

Skal du bygge en datingside med en SAAS som StartPlatform tilbyr? Da blir du fullstendig tatt vare på med hostingprosessen og registreringen av domenenavnet.

Hvordan får en datingside medlemmer?

En datingside kan skaffe medlemmer på forskjellige måter. De kan jobbe med tilknyttet markedsføring, bruke betalte annonser, tilby insentiver for å bli medlem, markedsføre nettstedet på sosiale medier og tilby en gratis prøveperiode slik at folk melder seg på tidligere.

Sette opp din egen datingside?

Se våre fallgruver og tips