Hoe kan ik een datingsite maken?

Jouw eigen datingsite bouwen

Delen:

In dit artikel zullen we het hebben over hoe jij jouw eigen datingsite kan maken. Het bouwen van je eigen datingsite heeft veel voordelen.

Wat is een datingsite?

Een datingsite is een website die zich richt op het helpen van mensen bij het vinden van romantische relaties. Ze bieden diensten aan zoals matchmaking, chatrooms en communityforums. Datingsites worden ook wel "singles-sites" genoemd.

Geld verdienen met een datingsite

Datingsites verdienen geld door leden een maandelijks bedrag in rekening te brengen. De prijs wordt meestal bepaald door de duur van het lidmaatschap.

Er zijn ook premium functies die extra kosten. Deze functies kunnen zaken omvatten als meer zoekopties, meer berichten of meer dates per maand.

Een datingsite kan ook geld verdienen door advertentieruimte op hun site te verkopen aan bedrijven als Match Group of eHarmony.

Datingsite opzetten met matchmaking

Een datingsite maken met eigen matchmaking: Matchmakers zijn speciaal opgeleid om compatibele matches voor hun klanten te creëren. Ze gebruiken hiervoor verschillende methoden, waaronder persoonlijkheidstests en interviews.

Hoe kan ik een eigen datingsite opzetten?

Een datingsite opzetten kan ingewikkeld zijn omdat er veel zaken zijn waarmee rekening moet worden gehouden. Je moet nadenken over de specifieke niche die je met jouw dating website wilt bedienen, de functies die je wilt hebben, welk type advertenties je gaat gebruiken en hoeveel het gaat kosten.

Op maat dating website bouwen
Je eigen datingsite bouwen is niet zo eenvoudig als het klinkt, omdat er zoveel technische elementen bij het proces betrokken zijn. Wil jij een eigen datingsite bouwen from scratch? Je hebt dan een uitgebreide kennis van programmeertalen zoals HTML en CSS nodig om jouw dating website soepel te laten werken en er professioneel uit te laten zien.

Zelf een datingsite bouwen met opensource
Het eerste dat je moet doen, is beslissen welk platform je wilt gebruiken. Wil jij zelf een datingsite bouwen? Dat kan je doen met Opensource. De meest populaire opensource platformen zijn WordPress, Joomla en Drupal. Ze zijn allemaal gratis en gemakkelijk te gebruiken met veel tutorials die online beschikbaar zijn.

Zelf een datingsite maken met SAAS
Als je geen zin hebt om je eigen website op te zetten, zijn er ook veel SAAS diensten die een platform bieden voor het maken van een datingsite, zoals StartPlatform, Wix of Squarespace. Deze platformen hebben sjablonen en thema's waarmee je de perfecte datingsite kunt maken zonder enige codering.

Iedereen kan een datingsite maken

Het is belangrijk op te merken dat het maken van een datingsite door iedereen kan worden gedaan. Je krijgt daarom te maken met concurrentie. Ga jij een eigen datingsite maken? Zorg dat jij je kan onderscheiden tov de andere datingsites. Dit kan je doen door de datingsite te richten op een specifieke doelgroep of door een datingsite te maken met specifieke functies. 

Ervaring is handig
Voor zelf een datingsite bouwen is het handig wanneer jij enige ervaring hebt met coderen en webdesign. Ontbreekt die ervaring volledig. Ga dan geen eigen datingsite maken met opensource. Er komen in zo’n geval zoveel nieuwe zaken op jou af dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet.

Wil jij een datingsite maken zonder ervaring? Kies dan een SAAS oplossing. StartPlatform is uitermate geschikt voor het opzetten van een datingsite zonder ervaring. 

Er zijn veel verschillende manieren om een eigen datingsite te bouwen. Je kan zelf een datingsite bouwen of jouw complete datingsite laten maken. Ongeacht wat je kiest, het is belangrijk om enkele factoren in overweging te nemen voordat je met het proces begint.

  • Wat voor functies wil je? Wil je social media integreren? Hoe zit het met videochatten?
  • Wilt je dat jouw dating website mobielvriendelijk is en compatibel is met alle apparaten?
  • Wil je dat jouw dating website grote hoeveelheden verkeer aankan zonder te crashen of kijk je daar later naar?
  • Welke invloed heeft dit op jouw ontwerp- en lay-outkeuzes?
  • Heb je speciale wensen, zoals toegankelijkheid voor mensen met een handicap of een groot aantal talen dat door het systeem wordt ondersteund?

Breng voordat jij aan de slag gaat al deze factoren in kaart zodat je nooit voor de verkeerde weg kiest.

Het hosten van een datingsite

Je moet ook beslissen waar op het internet jouw dating website zal staan - door jouzelf gehost of op een server van een derde partij, zoals Hostgator of GoDaddy.

Vervolgens moet je jouw domeinnaam registreren via een online service zoals Namecheap of GoDaddy. Dit kan ook gratis worden gedaan als je een service zoals Bluehost gebruikt voor jouw hostingbehoeften.

Ga jij een datingsite bouwen met een SAAS zoals StartPlatform die levert? Dan wordt jij volledig ontzorgt met het hosting traject en de domeinnaam registratie.

Hoe komt een datingsite aan leden?

Een datingsite kan op verschillende manieren leden werven. Ze kunnen werken met affiliate marketing, betaalde advertenties gebruiken, prikkels geven om lid te worden, de site promoten op sociale media en een gratis proefperiode aanbieden zodat men zich eerder aanmeld.

Eigen datingsite opzetten?

Bekijk onze valkuilen en tips