Hva er den beste jobbmarkedprogramvaren?

Velge god jobbmarkedprogramvare

Del:

Ønsker du å sette opp en jobbportal og leter derfor etter den beste jobbprogramvaren? Den beste jobbprogramvaren eksisterer ikke. Hver situasjon er unik. Hva bør du være oppmerksom på når du velger jobbprogramvare? I denne artikkelen gir vi en oversikt over de viktigste egenskapene til jobbprogramvare, beskriver hvilke kostnader du bør være oppmerksom på, og ser nærmere på noen jobbprogramvarepakker.

Hva er viktig med jobbprogramvare?

Å velge riktig jobbprogramvare er ikke enkelt. Det er mange pakker på markedet, alle med sine egne fordeler og ulemper. Når du velger jobbprogramvare, er det forskjellige faktorer som er viktige å være oppmerksom på, inkludert:

 • Funksjonalitet: Programvaren må tilby riktige funksjoner for å automatisere og strømlinjeforme rekrutteringsprosesser, som å utforme jobbannonser, administrere søknader, screene kandidater og planlegge intervjuer.
 • Jobbportal: Det er interessant å velge jobbprogramvare som kan kobles til, eller har sin egen jobbportal. Dette gjør at kandidater kan søke etter jobber på din egen jobbportal og også sende inn søknader der.
 • Matchmaker: Ikke alle pakker har dette, men en matchmaker blir stadig viktigere innen jobbprogramvare. Dette kobler automatisk arbeidsgivere og kandidater basert på kompetanse.
 • Integrasjoner: Programvaren må kunne integreres med andre systemer som bedriften din bruker, som HRIS, ATS eller CRM, for å sømløst integrere rekrutteringsprosessene.
 • Brukervennlighet: Systemet må være enkelt og lett å bruke både for rekrutterere og søkere.
 • Mobilitet: Systemet må være mobilvennlig og fungere på forskjellige enheter, slik at kandidater enkelt kan søke fra mobiltelefonen eller nettbrettet.
 • Sikkerhet: Programvaren må tilby sikker tilgang for å beskytte sensitiv informasjon om søkere og bedrifter.
 • Rapportering: Programvaren må tilby omfattende rapportering som samler og analyserer data og statistikk om rekrutteringsprosessen for å ta bedre beslutninger.
 • Støtte: Programvareleverandøren må tilby god kundestøtte og være lett tilgjengelig for å løse eventuelle problemer og svare på spørsmål.

Kort sagt må riktig jobbprogramvare tilby all nødvendig funksjonalitet som er viktig for deg, være enkel å bruke og oppfylle organisasjonens krav til sikkerhet og integrasjon, slik at du kan spare tid og penger og tiltrekke deg bedre kandidater.

Kostnader ved jobbprogramvare

Kostnadene ved jobbprogramvare varierer betydelig og avhenger av forskjellige faktorer, som størrelsen på bedriften din, antallet ledige stillinger du vil administrere, funksjonaliteten du trenger, og hvilken type lisens du velger. Her er noen vanlige prismodeller for jobbprogramvare:

 • Abonnementer: Noen programvareleverandører tilbyr abonnementer basert på antall brukere eller antall stillinger du vil administrere. Dette kan variere fra noen hundre til flere tusen euro per år.
 • Pay-per-use: Andre programvareleverandører belaster bare for bruken av spesifikke funksjoner, som plassering av stillinger på jobbportaler eller vurderinger av søkere.
 • Enterprise-lisenser: For store bedrifter tilbyr noen programvareleverandører enterprise-lisenser basert på tilpassede tilbud.

I tillegg til disse kostnadene må du også ta hensyn til eventuelle ekstra kostnader, som installasjon eller implementeringskostnader, opplæring og støtte, tilpasset utvikling eller tilpassede integrasjoner. Det er viktig å fastsette budsjettet ditt og sammenligne kostnadene ved ulike alternativer før du tar en beslutning om hvilken jobbprogramvare du vil bruke.

Jobbprogramvarepakker

Det er mange jobbprogramvarealternativer tilgjengelige, og den "beste" avhenger av organisasjonens spesifikke behov. Her er noen populære alternativer:

 • StartPlatform: Dette er jobbprogramvaren med fokus på nettet. Med StartPlatform lanserer du raskt en jobbportal der arbeidsgivere selv kan publisere stillingsannonser, og der kandidater kan søke. Alt er inkludert: Søk med filtre, chatting mellom arbeidsgivere og kandidater, online matching, jobbvarsler og online betaling.
 • Recruitee: En alt-i-ett HR-plattform som tilbyr rekruttering, talentbassengadministrasjon og analyser.
 • Workable: En kraftig rekrutteringsløsning med verktøy for å administrere stillinger, kandidater og arbeidsflyter.
 • Lever: En plattform for talentanskaffelse som fokuserer på å bygge sterke forhold til kandidater og strømlinjeforme rekrutteringsprosesser.
 • BambooHR: En HR-programvareplattform som fokuserer på å administr ere oppgaver knyttet til HR, som rekruttering, opplæring og prestasjonsstyring.
 • SmartRecruiters: En moderne rekrutteringsløsning med en brukervennlig grensesnitt og automatiserte rekrutteringsprosesser.

Det er viktig å evaluere organisatoriske behov og sammenligne funksjonene til ulike programvareløsninger før du tar en beslutning om hvilken jobbprogramvare som er best for deg.

Til den beste jobbmarkedprogramvaren

også bra å lese