Hva er den beste e-handelsprogramvaren?

Vi hjelper deg med å sammenligne e-handelsprogramvare

Del:

Hva er den beste nettbutikkprogramvaren? Vi sammenligner de mest brukte nettbutikkprogramvarepakkene for deg. Er du på jakt etter den beste nettbutikkprogramvaren? Les videre. Før vi bestemmer oss for hvilken nettbutikkprogramvare som er best, forklarer vi først nøyaktig hva nettbutikkprogramvare er.

Hva er nettbutikkprogramvare?

Nettbutikkprogramvare er rett og slett programvare som brukes til å lage og administrere en nettbutikk. Den tilbyr forskjellige funksjoner som produktadministrasjon, betalingsbehandling, lagerstyring, fraktalternativer og mye mer. Med nettbutikkprogramvare kan du derfor administrere nettbutikken din og sørge for at alt går som det skal.

Forskjellige typer nettbutikkprogramvare

Det er forskjellige typer nettbutikkprogramvare, som Shopify, WooCommerce, Magento og Squarespace, for å nevne noen få. Hver opsjon har sine egne fordeler og ulemper (som vi vil komme tilbake til i denne artikkelen), så det er viktig å velge den som passer best for dine spesifikke behov.

Nettbutikkprogramvare er et essensielt verktøy for alle som ønsker å drive en nettbutikk. Så hvis du vurderer å starte en nettbutikk, er det definitivt verdt å vurdere hvilken nettbutikkprogramvare som passer best for deg. Les derfor videre!

Forskjellige typer nettbutikkprogramvare

Vil du vite forskjellen mellom åpen kildekode, lukket og SaaS-nettbutikkprogramvare? Selvfølgelig kan vi hjelpe deg med det!

Åpen kildekode nettbutikkprogramvare

Åpen kildekode nettbutikkprogramvare, som WooCommerce og Magento, kan lastes ned og brukes gratis. Den gir brukere muligheten til å tilpasse og utvide programvaren, noe som kan være nyttig hvis du trenger spesifikke funksjoner. Du trenger imidlertid teknisk kunnskap for å kunne bruke og vedlikeholde den.

Lukket nettbutikkprogramvare

Lukket nettbutikkprogramvare, også kalt proprietær programvare, eies av et spesifikt selskap, og kildekoden er ikke offentlig tilgjengelig. Fordelen med dette er at det ofte er mer brukervennlig og krever mindre teknisk kunnskap. Shopify og Squarespace er eksempler på lukket nettbutikkprogramvare. Ulempen er at den er begrenset til funksjonene som selskapet tilbyr, og tilpasning er ikke mulig.

SaaS nettbutikkprogramvare

SaaS (Software as a Service) nettbutikkprogramvare, som StartPlatform, Shopify og Squarespace, er en hostet løsning der programvaren tilbys via internett, og brukere betaler for bruken av den. Fordelen med dette er at det vanligvis er brukervennlig og enkelt å bruke, uten behov for investering i hosting eller sikkerhet. Ulempen er at du er begrenset til funksjonene og løsningene som tilbys av leverandøren.

Forskjellen mellom åpen kildekode, lukket og SaaS-nettbutikkprogramvare ligger hovedsakelig i hvem som eier den, hvem som har kontroll over programvaren, og hvilke tilpasninger og tilpasningsmuligheter som er tilgjengelige. Det er viktig å velge hvilken opsjon som passer best for dine spesifikke behov og ønsker.

Sammenligning av beste nettbutikkprogramvarepakker

Vi forstår helt at du leter etter den beste nettbutikkprogramvaren. Men som du kanskje allerede har forventet, er det ingen enkel one-size-fits-all løsning. Det beste valget avhenger faktisk av dine spesifikke behov. Men vi vil gjerne hjelpe deg litt på vei med valget ditt!

Shopify nettbutikkprogramvare

Hvis du leter etter en brukervennlig e-handelsplattform med et enormt utvalg av funksjoner og apper å velge mellom, er Shopify definitivt noe å vurdere. Det er også et veldig populært valg!

WooCommerce nettbutikkprogramvare

Men hvis du har en mindre nettbutikk og ikke trenger enorme mengder funksjoner, er WooCommerce et godt valg. Det er en gratis plugin for WordPress som er enkel å bruke.

Magento nettbutikkprogramvare

Hvis du har en stor nettbutikk med mer avanserte funksjoner, kan Magento være et bedre valg. Det er en åpen kildekode-plattform som tilbyr mange tilpasningsalternativer.

StartPlatform nettbutikkprogramvare

Og hvis du leter etter en alt-i-ett løsning som ikke bare tilbyr nettbutikkfunksjoner, men også støtter bygging av nettsteder, blogger og annet onlineinnhold, kan du se på Squarespace og StartPlatform.

Prisene på nettbutikkprogramvare

Lurer du på hvor mye nettbutikkprogramvare koster? Det forstår vi helt! Men akkurat som med det beste valget, avhenger prisen også av forskjellige faktorer. Vi vil gjerne forklare det for deg! La oss begynne med alternativene vi nevnte tidligere.

Prisene på Shopify

Shopify tilbyr for eksempel forskjellige abonnementer, som varierer fra $29 per måned til $299 per måned.

Gratis WooCommerce nett butikkprogramvare

WooCommerce, som en plugin for WordPress, er gratis, men du trenger hosting, et domenenavn og eventuelt premium plugins. Dette kan variere fra noen titalls til hundrevis av euro per år.

Prisene for Magento

Magento tilbyr både en gratis åpen kildekode-versjon og en betalt Enterprise-versjon. Kostnadene for Enterprise-versjonen kan variere fra tusenvis til titusener av euro per år. Squarespace har forskjellige abonnementer som varierer fra $16 til $46 per måned.

Prisene for StartPlatform

Kostnadene for nettbutikkprogramvaren til StartPlatform er fra 699 en gang + 39 euro per måned. Du får også hjelp med oppsettet, så du trenger ikke å gjøre det selv. 

Kort sagt varierer kostnadene for nettbutikkprogramvare enormt, avhengig av hvilket alternativ du velger og hvilke funksjoner du trenger. Men ikke bekymre deg, det er nok av alternativer for ethvert budsjett og enhver nettbutikkstørrelse.

Som vi allerede nevnte, avhenger det av dine spesifikke behov. Men forhåpentligvis har vi i det minste hjulpet deg litt på vei til å ta et valg!

I tillegg til den beste e-handelsprogramvaren..

..også interessant å gå gjennom