Wat is de beste webshop software?

Wij helpen je webshop software vergelijken

Delen:

Wat is de beste webshop software? Wij vergelijken de meest gebruikte webshop software pakketten voor je. De beste webshop software gezocht? Lees snel verder. Voordat we betalen wat het best webshop software pakket is, leggen we eerst even uit wat webshop software precies is.

Wat is webshop software?

Webshop software is simpelweg software die wordt gebruikt om een webshop te maken en te beheren. Het biedt verschillende functies, zoals productbeheer, betalingsverwerking, voorraadbeheer, verzendingsopties en nog veel meer. Met webshop software kun je dus jouw online winkel beheren en zorgen dat alles op rolletjes loopt.

Verschillende soorten webshop software

Er zijn verschillende soorten webshop software, zoals Shopify, WooCommerce, Magento en Squarespace, om er maar een paar te noemen. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen (komen we in dit artikel op terug) dus het is belangrijk om te kiezen welke het beste past bij jouw specifieke behoeften.

Webshop software is een essentieel hulpmiddel voor iedereen die een online winkel wil runnen. Dus als je eraan denkt om een webshop te starten, is het zeker de moeite waard om te overwegen welke webshop software het beste bij jou past. Lees daarom snel verder! 

Verschillende type webshop software 

Wil je weten wat het verschil is tussen open source, gesloten en SaaS webshop software? Natuurlijk kunnen wij je daarbij helpen!

Open source webshop software

Open source webshop software, zoals WooCommerce en Magento, is gratis te downloaden en te gebruiken. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om de software aan te passen en uit te breiden, wat handig kan zijn als je specifieke functies nodig hebt. Je hebt echter wel technische kennis nodig om het te kunnen gebruiken en te onderhouden.

Gesloten webshop software

Gesloten webshop software, ook wel proprietary software genoemd, is eigendom van een specifiek bedrijf en de broncode is niet openbaar. Het voordeel hiervan is dat het vaak gebruiksvriendelijker is en minder technische kennis vereist. Shopify en Squarespace zijn voorbeelden van gesloten webshop software. Het nadeel is dat het beperkt is tot de functies die het bedrijf biedt en er geen maatwerk mogelijk is.

SaaS webshop software

SaaS (Software as a Service) webshop software, zoals StartPlatform, Shopify en Squarespace, is een gehoste oplossing waarbij de software via internet wordt aangeboden en gebruikers betalen voor het gebruik ervan. Het voordeel hiervan is dat het meestal gebruiksvriendelijk en eenvoudig te gebruiken is, zonder de noodzaak om te investeren in hosting of beveiliging. Het nadeel is dat je beperkt bent tot de functies en oplossingen die door de aanbieder worden aangeboden.

Het verschil tussen open source, gesloten en SaaS webshop software ligt voornamelijk in wie de eigenaar is, wie de controle heeft over de software en welke aanpassingen en maatwerk mogelijkheden er zijn. Het is belangrijk om te kiezen welke optie het beste past bij jouw specifieke behoeften en wensen.

Beste webshop software pakketten vergelijken 

We snappen helemaal dat je op zoek bent naar de beste webshop software. Maar zoals je misschien al had verwacht, is er geen simpele one-size-fits-all oplossing. De beste keuze hangt namelijk af van jouw specifieke behoeften. Maar we helpen je graag een eindje op weg met jouw keuze!

Shopify webshop software

Als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijk e-commerce platform met een enorme hoeveelheid aan functies en apps om uit te kiezen, dan is Shopify zeker iets om te overwegen. Het is ook nog eens een erg populaire optie!

WooCommerce webshop software 

Maar als je juist een kleinere webshop hebt en geen gigantische hoeveelheden functionaliteiten nodig hebt, dan is WooCommerce een goede optie. Het is een gratis plug-in van WordPress die eenvoudig te gebruiken is.

Magneto webshop software

Als je een grote webshop hebt met meer geavanceerde functies, dan is Magento misschien een betere keuze. Het is een open-source platform dat veel aanpasbare opties biedt.

StartPlatform webshop software

En als je op zoek bent naar een all-in-one oplossing die niet alleen webshop-functionaliteiten biedt, maar ook het bouwen van websites, blogs en andere online inhoud ondersteunt, dan zou je kunnen kijken naar Squarespace en StartPlatform. 

De kosten van webshop software 

Ben je benieuwd hoeveel webshop software kost? Dat begrijpen we helemaal! Maar net als bij de beste keuze, hangt de prijs ook af van verschillende factoren. We leggen het graag aan je uit! Laten we beginnen met de opties die we eerder noemden. 

De kosten van Shopify

Shopify biedt bijvoorbeeld verschillende abonnementen aan, variërend van $29 per maand tot $299 per maand. 

Gratis webshop software WooCommerce

WooCommerce, als plug-in van WordPress, is gratis, maar je hebt wel hosting, een domeinnaam en eventueel premium plugins nodig. Dit kan variëren van enkele tientallen tot honderden euro's per jaar.

De kosten voor Magneto 

Magento biedt zowel een gratis open-source versie als een betaalde Enterprise versie aan. De kosten voor de Enterprise versie kunnen variëren van duizenden tot tienduizenden euro's per jaar. Squarespace heeft verschillende abonnementen die variëren van $16 tot $46 per maand.

De kosten voor StartPlatform

De kosten voor de webshop software van StartPlatform zijn vanaf 699 eenmalig + 39 euro per maand. Je wordt daarbij ook geholpen met de inrichting en hoeft niet zelf te gaan zitten stuntelen. 

Kortom, de kosten van webshop software variëren enorm, afhankelijk van welke optie je kiest en welke functies je nodig hebt. Maar maak je geen zorgen, er zijn genoeg opties voor elk budget en elke webshop-grootte.

Zoals we al zeiden, hangt het af van jouw specifieke behoeften. Maar hopelijk hebben we je in ieder geval op weg geholpen om een keuze te maken!

Naast de beste webshop software..

..ook interessant om door te nemen