Wat is de beste vacaturesoftware?

Goede vacaturesoftware kiezen

Delen:

Wil jij een vacaturesite opzetten en ben jij daarom op zoek naar de beste vacaturesoftware? De beste vacaturesoftware bestaat niet. Elke situatie is namelijk uniek. Waar moet je daarbij op letten bij het kiezen van vacaturesoftware? In dit artikel zetten wij de belangrijkste kenmerken van vacaturesoftware op een rijtje, omschrijven we op welke kosten je moet letten en nemen we enkele vacaturesoftware pakketten onder de loep.

Wat is belangrijk bij vacaturesoftware?

Het kiezen van de juiste vacaturesoftware is niet eenvoudig. Er zijn velen pakketten op de markt, met allemaal eigen plussen en minnen. Bij het kiezen van vacaturesoftware zijn er verschillende factoren die belangrijk zijn om op te letten, waaronder:

 • Functionaliteit: De software moet de juiste functionaliteiten bieden om de wervingsprocessen te automatiseren en te stroomlijnen, zoals het opstellen van vacatures, het beheren van sollicitaties, het screenen van kandidaten en het plannen van interviews.
 • Jobboard: het is interessant om vacaturesoftware te kiezen die gekoppeld kan worden, of voorzien is van een eigen jobboard. Zo kunnen kandidaten vacatures zoeken op jouw eigen jobboard en daar ook op reageren. 
 • Matchmaker: lang niet elk pakket is hiervan voorzien, maar een matchmaker wordt een steeds belangrijker onderdeel binnen vacaturesoftware. Daarmee worden werkgevers en kandidaten op basis van competenties automatisch aan elkaar gekoppeld.
 • Integraties: De software moet kunnen integreren met andere systemen die uw bedrijf gebruikt, zoals uw HRIS, ATS of CRM, om de wervingsprocessen naadloos te integreren.
 • Gebruiksgemak: Het systeem moet eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken zijn voor zowel recruiters als sollicitanten.
 • Mobiliteit: Het systeem moet mobielvriendelijk zijn en moeten werken op verschillende apparaten, zodat kandidaten eenvoudig kunnen solliciteren vanaf hun mobiele telefoon of tablet.
 • Veiligheid: De software moet beveiligde toegang bieden om gevoelige informatie van sollicitanten en bedrijven te beschermen.
 • Rapportage: De software moet uitgebreide rapportage bieden die gegevens en statistieken over het wervingsproces verzamelt en analyseert om betere beslissingen te nemen.
 • Ondersteuning: De softwareleverancier moet een goede klantenondersteuning bieden en gemakkelijk te bereiken zijn om eventuele problemen op te lossen en vragen te beantwoorden.

Kortom, de juiste vacaturesoftware moet alle benodigde functionaliteit bieden die voor jou belangrijk zijn, gemakkelijk te gebruiken zijn en aan de veiligheids- en integratievereisten van jouw organisatie voldoen, zodat jij tijd en geld kunt besparen en betere kandidaten kunt aantrekken.

Kosten van vacaturesoftware

De kosten van vacaturesoftware variëren sterk en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van uw bedrijf, het aantal openstaande vacatures dat u wilt beheren, de functionaliteit die u nodig hebt en het type licentie dat u kiest. Hier zijn enkele veel voorkomende prijsmodellen voor vacaturesoftware:

 • Abonnementen: Sommige softwareleveranciers bieden abonnementen aan op basis van het aantal gebruikers of het aantal vacatures dat u wilt beheren. Dit kan variëren van enkele honderden tot duizenden euro's per jaar.
 • Pay-per-use: Andere softwareleveranciers brengen alleen kosten in rekening voor het gebruik van specifieke functies, zoals vacatureplaatsing op jobboards of assessments van sollicitanten.
 • Enterprise-licenties: Voor grote bedrijven bieden sommige softwareleveranciers enterprise-licenties aan op basis van aangepaste offertes.

Naast deze kosten moet u ook rekening houden met eventuele aanvullende kosten, zoals installatie- of implementatiekosten, training en ondersteuning, aangepaste ontwikkeling of maatwerkintegraties. Het is belangrijk om uw budget te bepalen en de kosten van verschillende opties te vergelijken voordat u een beslissing neemt over welke vacaturesoftware u wilt gebruiken.

Vacature software pakketten

Er zijn veel vacaturesoftware-opties beschikbaar en de "beste" hangt af van de specifieke behoeften van uw organisatie. Hier zijn enkele populaire opties:

 • StartPlatform: Dit is de vacaturesoftware met de focus op het web. Met StartPlatform lanceer je in no-time een jobboard, waarop werkgevers zelf vacatures publiceren en waarop kandidaten kunnen solliciteren. Alles is daarbij inbegrepen: Zoeken met filters, chatten tussen werkgevers en kandidaten, online matchen, job-alerts en online betalen.
 • Recruitee: Een alles-in-één HR-platform dat werving, talentenpoolbeheer en analyses biedt.
 • Workable: Een krachtige wervingsoplossing met tools voor het beheren van vacatures, kandidaten en workflows.
 • Lever: Een platform voor talentacquisitie dat zich richt op het bouwen van sterke relaties met kandidaten en het stroomlijnen van wervingsprocessen.
 • BambooHR: Een HR-softwareplatform dat zich richt op het beheren van HR-gerelateerde taken, zoals werving, onboarding en prestatiemanagement.
 • SmartRecruiters: Een moderne wervingsoplossing met een eenvoudig te gebruiken interface en geautomatiseerde wervingsprocessen.

Het is belangrijk om uw organisatorische behoeften te evalueren en de functies van verschillende softwareoplossingen te vergelijken voordat u een beslissing neemt over welke vacaturesoftware het beste voor u is

Naar de beste vacaturesoftware..

..ook goed om te lezen