B2B webshop laten maken

Maak jouw online aanwezigheid onmisbaar

14 April 2023
Delen:

Als je in de B2B markt opereert, is het hebben van een krachtige online aanwezigheid essentieel. Het hebben van een professionele B2B webshop kan hierbij helpen en kan zelfs het verschil maken tussen slagen en falen in deze competitieve markt. In dit artikel zullen we bespreken waarom het laten maken van een B2B webshop een slimme zet is en wat de belangrijkste elementen zijn die moeten worden overwogen bij het maken van een succesvolle B2B webshop.

Waarom een B2B webshop laten maken?

 • Efficiëntie: Een B2B webshop zorgt voor meer efficiëntie in het verkoopproces. Het stelt klanten in staat om producten te bestellen en betalingen te doen zonder de noodzaak van fysiek contact. Hierdoor kunnen verkopers en klanten tijd besparen en zich richten op andere belangrijke taken.
 • Verbeterde klanttevredenheid: Klanten hebben tegenwoordig weinig tijd en willen gemakkelijk toegang hebben tot producten en diensten. Een B2B webshop biedt deze mogelijkheid en maakt het voor klanten mogelijk om op elk moment van de dag, waar ze ook zijn, producten te bestellen. Dit verbetert de klanttevredenheid en verhoogt de kans op herhaalde aankopen.
 • Schaalbaarheid: Een B2B webshop maakt het mogelijk om je bereik te vergroten en nieuwe klanten aan te trekken. Hierdoor kun je opschalen en je bedrijf laten groeien zonder dat je extra fysieke locaties nodig hebt.
 • Data-analyse: Met een B2B webshop heb je de mogelijkheid om waardevolle gegevens te verzamelen over je klanten en hun aankoopgedrag. Dit geeft je inzicht in hoe je je bedrijf kunt verbeteren en hoe je je producten en diensten beter kunt afstemmen op de behoeften van je klanten.

Belangrijke elementen bij B2B webshop laten maken

 • Eenvoudige navigatie: Een eenvoudige navigatie is cruciaal voor een B2B webshop. Klanten moeten snel en gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken, anders zullen ze waarschijnlijk elders op zoek gaan naar hun producten. Een duidelijke en gestructureerde indeling van de webshop is hierbij van groot belang.
 • Zoekfunctionaliteit: Een zoekfunctionaliteit is een andere belangrijke factor in het succes van een B2B webshop. Klanten moeten snel kunnen vinden wat ze zoeken, ongeacht hoeveel producten er in de webshop te vinden zijn. Het is belangrijk om een zoekbalk te hebben die snel en accuraat zoekt en de resultaten filtert op basis van relevante criteria.
 • Informatie en specificaties: B2B klanten hebben vaak specifieke eisen en verwachtingen voor hun producten. Het is daarom belangrijk om gedetailleerde informatie en specificaties op te nemen op de productpagina's. Dit geeft klanten alle informatie die ze nodig hebben om een aankoop te doen en helpt ook om het aantal retourzendingen te verminderen.
 • Klantenservice: Klantenservice is een belangrijk aspect van elke B2B webshop. Klanten hebben vaak vragen over producten, levering en betalingen. Het is belangrijk om snelle en professionele ondersteuning te bieden via verschillende kanalen, zoals e-mail, telefoon en live chat.
 • Betalings- en leveringsmethoden: Een goede B2B webshop biedt verschillende betalings- en leveringsmethoden om klanten de keuze te geven die het beste bij hen past. Betalingsmethoden zoals iDEAL, creditcard en PayPal zijn populair en betrouwbare leveringsmethoden zoals post en koerier zijn essentieel voor een goede service.
 • Mobiele compatibiliteit: Steeds meer mensen doen hun aankopen op hun mobiele telefoon. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je B2B webshop mobielvriendelijk is en dat klanten de webshop gemakkelijk kunnen gebruiken op hun mobiele apparaten.
 • SEO en marketing: Om nieuwe klanten aan te trekken, is het belangrijk om je B2B webshop te optimaliseren voor zoekmachines en effectieve marketingstrategieën te gebruiken. Dit kan onder andere door het creëren van waardevolle inhoud, het optimaliseren van de meta-tags en het gebruik van sociale media.

Stappenplan B2B webshop laten maken

Als je een B2B webshop wilt laten maken, zijn er verschillende stappen die je kunt volgen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste stappen:

 • Kies een webshopplatform: Er zijn verschillende webshopplatforms beschikbaar, zoals StartPlatform, WooCommerce, Shopify en Magento. Elk platform heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om te onderzoeken welk platform het beste past bij jouw specifieke behoeften en budget.
 • Zoek een webshopontwikkelaar: Het is belangrijk om een ​​ervaren webshopontwikkelaar te vinden die bekend is met het gekozen platform. Vraag bijvoorbeeld referenties en bekijk eerdere projecten om een ​​idee te krijgen van hun werk. Bespreek ook jouw specifieke wensen en verwachtingen om ervoor te zorgen dat de ontwikkelaar begrijpt wat je nodig hebt.
 • Bespreek het ontwerp en de functionaliteit van de webshop: Samen met de webshopontwikkelaar moet je de ontwerp- en functionaliteitseisen bespreken. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerp van de homepage, de navigatie, de winkelwagen, betalings- en leveringsmethoden en de zoekfunctie. Het is belangrijk om deze elementen in overweging te nemen om een webshop te creëren die gemakkelijk te gebruiken is en aansluit op de behoeften van jouw klanten.
 • Maak content en voeg producten toe: Zodra het ontwerp en de functionaliteit van de webshop zijn vastgesteld, kun je beginnen met het creëren van content en het toevoegen van producten. Zorg ervoor dat alle productinformatie duidelijk en volledig is, zodat klanten de informatie hebben die ze nodig hebben om een weloverwogen aankoopbeslissing te nemen.
 • Test de webshop: Voordat de webshop live gaat, is het belangrijk om deze grondig te testen. Controleer of alle functies goed werken en zorg ervoor dat de webshop compatibel is met verschillende apparaten en browsers.
 • Lancering van de webshop: Zodra de webshop is getest en goedgekeurd, is het tijd om deze te lanceren. Zorg ervoor dat je de webshop promoot via sociale media, e-mailmarketing en andere kanalen om klanten naar de webshop te trekken.

Conclusie B2B webshop laten maken

Een B2B webshop laten maken is een essentieel onderdeel geworden van het moderne zakenleven. Het stelt bedrijven in staat om efficiënter te werken, hun klantenkring te vergroten en de omzet te verhogen. Door belangrijke elementen in overweging te nemen zoals eenvoudige navigatie, zoekfunctionaliteit, gedetailleerde informatie, klantenservice, betalings- en leveringsmethoden, mobiele compatibiliteit en SEO en marketing, kun je een succesvolle B2B webshop laten maken die het verschil kan maken in de competitieve markt. Het laten maken van een B2B webshop is dan ook een slimme zet voor elk bedrijf dat wil groeien en gedijen in deze snel veranderende zakenwereld.

Bloginfo
Publiceer datum
14 april 2023
Blog onderwerp
Blogtype

Naast B2B webshop laten maken..

..wellicht ook interessant