Hoe bouw je een succesvol online platform?

Delen:

Hoe zet ik succesvol een internet concept op zonder al te veel kosten te maken

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat je wil. Een goed idee. Dat is de basis van jouw platform. Maar hoe maak je jou idee werkelijkheid? Er is op het begin veel onzekerheid of jou concept wel compleet is. Klopt het wel allemaal? In dit artikel worden enkele problemen besproken en geven we je tips om ervoor te zorgen dat de kans groter wordt dat jij slaagt met jou online platform.

Het laten bouwen van een platform of vergelijkingssite kost veel geld, maar dat kan goedkoper! (bespaar kosten)

Velen weten niet anders dat het bouwen van een platform gedaan moet worden door een gerenommeerd webdesign bureau. Hoe complexer de techniek van de website, hoe groter de investeringen zal zijn. Het webdesign bureau maakt een platform voor je dat mogelijk te duur is met opties die je ook helemaal niet nodig hebt. Speciaal voor diegene die een nieuw platform wilt laten ontwikkelen hebben wij Start-platform in het leven geroepen. Start-platform is een standaard concept met veel basisfuncties die nodig zijn bij een platform. Bij Start-platform maken wij geen functies op maat. Hiervoor kan je eventueel naar Vcreations Webdesign. 

Hoe bepaal ik de kans van slagen van mijn nieuwe online platform?

Dit kan door middel van een marktonderzoek in de praktijk.

de meeste ondernemers met een idee vragen eerst aan vrienden en familie wat ze van het concept vinden. Meestal zijn deze reacties dan overwegend positief, maar geven deze een vertekend beeld. 

Je vrienden en familie willen je niet beledigen en praten daarom enthusiast met je mee. Zij hebben meestal te weinig kritiek. Daar heb je daarom minder aan. Natuurlijk is het leuk om allemaal complimenten te krijgen over jou idee. Alleen schiet je hier niet veel mee op. Met kritiek kom je verder. Als jij aan een groep vreemde mensen vraagt om feedback dan krijg je gegarandeerd andere feedback. Dit is omdat deze groep jou persoonlijk niet kent en een realistisch beeld heeft over jouw idee. Ze zijn niet bang om kritiek te geven omdat ze jou niet kennen. Dat is juist goed. Door kritiek kom jij erachter wat er nog mist of wat ze anders zouden doen bijvoorbeeld. 

Waarom test je eerst in de praktijk?

Door deze testen krijg je een realistisch beeld van jouw idee. En of jij een kans van slagen hebt. Zonder dat jij al producten heb laten ontwikkelen of een hele community hebt ontwikkeld. 

Bloginfo