Hoe richt ik profielen in?

Je doorloopt drie stappen

Delen:
  • Jij bepaald profielkenmerken
  • Voeg daarna de rubrieken toe
  • Voeg vragen toe in die rubrieken
  • Alle vraagsoorten zijn mogelijk

Stap 1: de voorbereiding

Wij adviseren om alle gewenste profielkenmerken, onderverdeeld in enkele rubrieken,  in een kladblok bestand te noteren. Daardoor heb jij overzicht. Die profielkenmerken worden met verschillende vragen bij jouw leden opgevraagd wanneer zij het profiel aan het inrichten zijn.

Je pakt het beheersysteem erbij wanneer jij alle profielkenmerken en alle gewenste rubrieken in kaart hebt gebracht. Je zal vervolgens eerst de rubrieken aanmaken en vervoglens de vragen daarin toevoegen. Foutjes maken is niet erg. Je kan alles namelijk eenvoudig aanpassen. 

Stap 2: Rubrieken bepalen

Wanneer je de profielkenmerken met rubrieken in kaart hebt gebracht kan je die gaan invoeren via het beheersysteem. Laten we beginnen met het invoeren van de rubrieken. Open daarvoor de matchmaker -> Groepen. Vervolgens voeg jij via een eenvoudig scherm de gewenste rubrieken toe.

Je moet per rubriek een type toekennen. Dit bepaald uiteindelijk waar de vraag in die rubriek gesteld wordt. Je kan kiezen voor over mij en wie ik zoek. De over mij vragen worden op het profiel getoond. De ik zoek vragen worden soms niet getoond, die worden vaak gebruikt om te matchen. 

Stap 3: De profielkenmerken

Dit gaat heel eenvoudig. Ga snel naar de matchmaker. Kies de optie nieuw. Er opent een nieuw scherm. In dat scherm voer je de gewenste vraag in en kies je het gewenste vraagtype. Je kan kiezen voor: open vraag, vraag met een gesloten antwoordmogelijkheid, meerkeuzevraag, een locatie vraag en een datum vraag.

Profielkenmerken toevoegen

Antwoordopties

Zoals je weet zijn er dus verschillende vragen die jij kan toevoegen. Elke vraag heeft z’n eigen antwoordmogelijkheden. Die staan hieronder uitgeschreven:

  1. Open vraag: Deze vraag kan met een open invoervak worden beantwoord door jouw leden. Dit is ideaal om de profielen meer persoonlijk te maken. 

  2. Meerde opties: Dit is een meerkeuze vraag die jouw leden met meerdere antwoordmogelijkheden kunnen beantwoorden. Wanneer je deze vraag kiest moet je ook even de antwoordmogelijkheden opgeven. 
  3. Een optie: Dit is een meerkeuze vraag die jouw leden met maar een antwoord kunnen beantwoorden. Wanneer je deze vraag kiest moet je ook even de antwoordmogelijkheden opgeven. 
  4. Locatie: Deze vraag kan jouw lid beantwoorden met het opgeven van een locatie. Alle locaties, wereldwijd zijn doorzoekbaar. Zo worden schrijffouten in plaatsnamen voorkomen. 
  5. Datum: Deze vaak kan jouw lid beantwoorden aan de hand van een kalender. 
Bloginfo
Soort functie
Onderwerp