Lansere en vellykket digital plattform

Alle detaljer for din plattformlansering

Del:

Hei, flott at du vurderer å lansere en digital plattform! Å sette opp en vellykket digital plattform kan være en utfordrende oppgave, men hvis du følger noen viktige trinn, kan du øke sjansene for suksess.

Hvordan lage din egen plattform?

I korte trekk går du gjennom følgende trinn når du lager din egen plattform:

Først er det viktig å ha en klar idé om hva din digitale plattform skal tilby og hvem den er rettet mot. Sørg for å ha en klar forståelse av målgruppen din og hva de ønsker. Gjør litt forskning og snakk med mennesker for å finne ut hva deres behov er og hvordan plattformen din kan imøtekomme dem.

Deretter må du ha et godt design for plattformen din som er brukervennlig og ser attraktivt ut. Det skal være enkelt for brukere å navigere og finne det de trenger.

Deretter er det på tide å håndtere den tekniske siden av saken. Sørg for at nettsiden eller appen din er stabil og rask. Hvis du ikke er teknisk kyndig, kan du leie en utvikler som kan hjelpe deg med å sette opp den tekniske infrastrukturen for plattformen din.

Når plattformen din er klar, er det på tide å skaffe brukere. Begynn med en mindre gruppe og la dem gi tilbakemeldinger om plattformen din. Dette lar deg løse eventuelle feil og problemer før du skaffer flere brukere. Når plattformen din er klar til å utvide, sørg for å ha en markedsføringsplan for å promotere den.

Til slutt er det viktig å fortsette å lære og forbedre. Hold øye med tilbakemeldinger fra brukere og tilpass plattformen din der det er nødvendig. På denne måten gjør du din digitale plattform vellykket!

Hvordan lage din egen plattform trinn for trinn

Fortsatt nysgjerrig på svaret på spørsmålet: Hvordan lage din egen plattform? La oss gå litt dypere inn i det med denne omfattende hvordan du lager din egen plattform i 6 trinn steg-for-steg-planen.

1: Formuler en god idé for digital plattform

Å lansere en god digital plattform begynner alltid med en god idé. Å finne en god idé for en digital plattform kan være en utfordrende oppgave, men det er forskjellige tilnærminger du kan bruke for å komme frem til en god idé.

 • Identifiser et problem som må løses: Start med å identifisere et problem eller behov i en spesifikk målgruppe. Dette kan for eksempel være en ineffektiv prosess på arbeidsplassen, mangel på kommunikasjon mellom forskjellige team eller mangel på verktøy for en spesifikk gruppe brukere.
 • Kartlegg konkurransen: Forsk på konkurransen innenfor feltet du er interessert i og se hva de tilbyr og hvor de mangler. Dette kan hjelpe deg med å finne et markedshull som ennå ikke er fylt.
 • Think out-of-the-box: Prøv å være kreativ og se om du på en ny og innovativ måte kan tilby en løsning på et eksisterende problem eller behov.
 • Brainstorm: Arranger en brainstormingøkt og inviter mennesker med forskjellige bakgrunner og ekspertise. Dette kan hjelpe deg med å generere ideer og få tilbakemelding fra forskjellige perspektiver.
 • Følg trender: Hold deg oppdatert på de siste trendene i sektoren du er interessert i, og se etter måter å anvende disse trendene på i din egen digitale plattform.

Å finne en god idé for din digitale plattform kan ta mye tid og innsats, men ved å kombinere de ovennevnte tilnærmingene kan du komme frem til en innovativ og vellykket idé. Ikke glem å validere ideen ved å teste den hos potensielle brukere før du går videre med utviklingen av plattformen.

2: Identifiser målgruppen for din plattform

Når ideen din er formulert, er du mye nærmere å lansere en vellykket digital plattform. Nå kartlegger du målgruppen. Å identifisere målgruppen for din digitale plattform er et viktig skritt for å sikre at plattformen din er effektiv og at du når de riktige brukerne. Her er noen trinn du kan følge for å identifisere målgruppen for din digitale plattform:

 • Identifiser problemstillingen: Definer problemet som din digitale plattform løser, og se hvem problemet gjelder for. Det er viktig å vite hvilke problemer målgruppen din har og hvordan plattformen din kan løse disse problemene.
 • Analysere demografiske data: Analyser demografiske data fra mennesker som søker en lignende løsning eller allerede bruker lignende plattformer. Tenk på faktorer som alder, kjønn, sted, inntekt, utdanning, yrke, interesser osv.
 • Bruk Google Analytics: Hvis du allerede har en nettside, kan Google Analytics hjelpe deg med å få innsikt i demografiske data fra besøkende. Dette kan hjelpe deg med å bestemme hvem målgruppen din er og hvordan du best kan nå dem.
 • Lag personaer: Utvikle personaer for dine ideelle kunder. En persona er en fiktiv karakter du skaper for å representere en bestemt gruppe kunder. Det hjelper deg med å visualisere målgruppen din og bedre forstå deres ønsker, behov og utfordringer.
 • Test hos potensielle brukere: For å være sikker på at du har identifisert riktig målgruppe, kan du teste din digitale plattform hos potensielle brukere. Dette kan gjøres gjennom spørreundersøkelser, fokusgrupper eller ved å gjennomføre beta-tester.

Ved å følge disse trinnene kan du få bedre innsikt i målgruppen din og sørge for at din digitale plattform tiltrekker seg riktige brukere og gir dem den løsningen de leter etter.

3: Design eller få designet din digitale plattform

Du kommer nå stadig nærmere lanseringen av en vellykket digital plattform. Nå begynner du å designe plattformen. Et godt design for en digital plattform er viktig for å sikre at den er brukervennlig og tiltalende for brukerne. Her er noen tips for å lage et godt design for en digital plattform:

 • Hold det enkelt: Et enkelt og oversiktlig design er vanligvis mest effektivt. Det skal være lett å forstå og bruke, uten at brukerne føler seg overveldet.
 • Gjør det responsivt: Sørg for at designet for den digitale plattformen din er responsivt og tilpasser seg forskjellige skjermstørrelser og enheter. Dette er spesielt viktig siden mange brukere i dag bruker mobile enheter for å få tilgang til internett.
 • Velg riktige farger: Farger kan ha stor innvirkning på hvordan brukere opplever din digitale plattform. Velg farger som passer til merkevaren din og som appellerer til målgruppen du ønsker å nå.
 • Sørg for god layout: Layouten for den digitale plattformen din bør være logisk og lett å forstå. Vurder å bruke et "grid" eller "raster" for å plassere ulike elementer i designet på riktig sted.
 • Gjør det konsistent: Sørg for konsistens i designet for din digitale plattform. Bruk samme farger, skrifttyper og stiler på alle sidene til plattformen. Dette hjelper med å skape en konsekvent og gjenkjennelig merkeopplevelse for brukerne.
 • Test og iterer: Test designet for din digitale plattform hos potensielle brukere for å finne ut hva som fungerer bra og hva som ikke gjør det. Bruk tilbakemeldinger til å forbedre og iterere designet.

Ved å følge disse tipsene og vie oppmerksomhet til designprosessen, kan du lage en digital plattform som appellerer og er brukervennlig for målgruppen din.

4: Utvikle digital plattform

Å utvikle en digital plattform er en kompleks prosess, men det er noen trinn du kan følge for å komme i gang:

 • Definer funksjonene og målene for din digitale plattform: Bestem funksjonene og målene for plattformen din. Dette inkluderer å avgjøre hvilken type innhold plattformen din vil være vert for, funksjonalitetene du ønsker å tilby, og målene du ønsker å oppnå.
 • Velg riktige verktøy og teknologier: Det finnes ulike verktøy og teknologier du kan bruke for å bygge din digitale plattform, som innholdsadministrasjonssystemer (CMS), rammeverk og programmeringsspråk. Du kan også velge vår plattformprogramvare. Den er gjennomtenkt, komplett og ikke minst rimelig. Velg verktøy og teknologier som passer best for målene og behovene til din digitale plattform.
 • Bygg arkitekturen til din plattform: Lag en arkitekturplan for din plattform. Dette kan inkludere strukturen av sidene, navigasjonen, brukerprofilene, osv.
 • Bygg backend og frontend av din plattform: Bygg backend og frontend av din plattform. Backend består av database, server og logikk for databehandling. Frontend omfatter brukergrensesnittet som brukere samhandler med. Når du velger vår plattformprogramvare, blir hele backenden levert direkte med bestillingen din.
 • Test og lanser din plattform: Test plattformen din for å sikre at den fungerer som tiltenkt. Forsikre deg om at plattformen din testes på ulike enheter og i ulike nettlesere. Etter at plattformen din er testet, lanserer du den. På grunn av at vår plattformprogramvare allerede brukes av mange plattformer, er programvaren grundig testet og optimalisert. Du bestemmer selv strukturen til plattformen, derfor beholder du alltid et testløp.
 • Vedlikehold og forbedre din plattform: Sørg for at plattformen din holdes oppdatert, og at det utføres regelmessig vedlikehold. Overvåk ytelsen til plattformen din og gjør forbedringer etter behov. Også her fungerer vår programvare utmerket. Vi ruller ut oppdateringer ukentlig. Disse oppdateringene mottar hver plattform med vår programvare. Også etter levering.

Å utvikle en digital plattform er en kompleks prosess, men hvis du følger disse trinnene og bruker riktige verktøy og teknologier, kan du skape en vellykket plattform.

5: Vellykket lansering av digital plattform

Å lansere en vellykket digital plattform er unik for hver plattform. Når du utvikler din digitale plattform selv, går du gjennom følgende trinn:

 • Velg en hostingleverandør: For å sette plattformen din online, må du velge en hostingleverandør. Dette er selskapet som vert nettstedet ditt på serverne deres og gjør det tilgjengelig på internett. Det er mange hostingleverandører tilgjengelige, så sørg for å velge en pålitelig leverandør som passer dine behov og budsjett.
 • Velg et domenenavn: Velg et domenenavn som passer til din digitale plattform. Domenenavnet er nettadressen som brukere bruker for å finne plattformen din. Sørg for at domenenavnet er lett å huske og stave.
 • Last opp filene dine: Last opp filene fra din digitale plattform til hostingleverandøren. Dette inkluderer alle filene, inkludert HTML-filer, bilder, videoer, osv.
 • Test nettstedet ditt: Test nettstedet ditt for å sikre at alt fungerer som tiltenkt. Sjekk om alle lenkene fungerer, om sidene laster raskt, og om funksjonaliteten fungerer som den skal.
 • Lag sikkerhetskopier: Lag regelmessige sikkerhetskopier av nettstedet ditt. Dette sikrer at du har en kopi av nettstedet ditt, i tilfelle noe går galt.
 • Sett nettstedet ditt live: Når alt er testet og klart, setter du nettstedet ditt live. Dette betyr at nettstedet ditt nå er tilgjengelig for alle på internett.
 • Vedlikehold nettstedet ditt: Sørg for at nettstedet ditt vedlikeholdes regelmessig. Dette inkluderer oppdatering av programvare og tillegg, lage sikkerhetskopier og løse eventuelle problemer.

Å sette nettstedet ditt online er et viktig skritt i prosessen, så sørg for at du går gjennom alle de nevnte trinnene grundig. Hvis du opplever problemer, se dokumentasjonen til hostingleverandøren din eller søk hjelp fra en erfaren webutvikler.

Når du bruker vår plattformprogramvare, tar vi hånd om hele lanseringen. Slik blir du helt avlastet.

6: Skaff brukere for din plattform

Etter lanseringen av en digital plattform begynner prosessen med å skaffe brukere. Å skaffe brukere for din digitale plattform kan være en utfordrende oppgave, men det er forskjellige måter å gjøre dette på:

 • Sosiale medier markedsføring: Bruk sosiale medieplattformer som Facebook, Twitter og LinkedIn for å promotere og annonsere plattformen din.
 • Søkemotoroptimalisering (SEO): Sørg for at plattformen din er optimalisert for søkemotorer som Google, slik at brukere enkelt kan finne den når de søker etter relaterte søkeord.
 • Munn-til-munn markedsføring: Sørg for at plattformen din gir den beste brukeropplevelsen, slik at brukere kan anbefale den til andre.
 • Influencer markedsføring: Samarbeid med innflytelsesrike personer innenfor din bransje for å promotere plattformen din og tiltrekke flere brukere.
 • Innholdsmarkedsføring: Lag og del verdifullt innhold som blogger, videoer, infografikk, osv., som er relatert til plattformen din og interesserer målgruppen din.
 • Betalte annonser: Bruk betalte annonser som Google Adwords, Facebook Ads eller Instagram Ads for å promotere plattformen din og tiltrekke flere brukere.
 • Arrangementer og messer: Delta i arrangementer og messer som er relatert til bransjen din, for å promotere plattformen din og tiltrekke flere mennesker.

Å skaffe brukere for din digitale plattform krever en god markedsføringsstrategi og tålmodighet. Det kan ta litt tid før plattformen din utvikler seg og begynner å tiltrekke brukere, men fortsett å holde fast og forbedre og markedsføre plattformen din, slik at den til slutt blir vellykket.

I tillegg til å sette opp en digital plattform..

..også bra å lese