Website maken zoals Fiverr

Creëer een Freelance marktplaats die verbinding maakt

Delen:

Wil jij je eigen Fiverr-achtige website opzetten? Het creëren van een platform zoals Fiverr is geen gemakkelijke taak; het vereist aanzienlijke vaardigheden, een goed begrip van webontwikkeling en doorzettingsvermogen. Je kunt een website laten maken zoals Fiverr of je kunt het zelf doen. Hier zijn de stappen om een vergelijkbare website op te zetten zoals Fiverr.

Stappenplan voor maken van een Fiverr website

Het is natuurlijk niet gemakkelijk om een website de bouwen, al helemaal niet een wibsite zoals Fiverr. Wij kunnen je opweg helpen om zelf een FIverr website te bouwen. Hier zijn de volgende stappen.

 • Plannen en concept: Bepaal het doel en de doelgroep van je website, en identificeer de functies die je op je website wilt integreren. Fiverr biedt diensten aan van diverse freelancers, en je kunt zelf ook je eigen diensten aanbieden. 
 • Marktonderzoek: Ga opzoek naar concurrenten om te kijken waar jij jezelf op kunt onderscheiden van de markt, waardoor jij uniek bent met je website. Vind de zwake punten van je concurrenten en vind een punt waar jij je op kan verbeteren vergeleken met je concurent.
 • Testen en optimaliseren: Test je website goed voor dat je hem online zet, zodat je kunt verkomen dat je klachten ontvangt van klanten. Laat je website checken op alle punten, Winkelmandje, verivicatie mail en vershillende pagina's. En vraag ook om feedback zodat jij weet wat je nog eventueel zou kunnen veranderen.
 • Platformkeuze: Beslis of je een contentmanagementsysteem (CMS) wilt gebruiken of een maatwerkoplossing wilt ontwikkelen met technologieën zoals HTML, CSS, JavaScript en een backend-taal zoals Python of PHP. Deze opties kunnen je helpen om je website op een effectieve en eenvoudige manier op te zetten. 

Denk wel goed na bij het maken van een soort gelijke website als Fiverr, dit kan een grote investering zijn dus lees je goed in. Met zo'n grote investering betekent niet dat je het altijd terug zou krijgen. gebruik alle tips die wij hier voor u hebben benoemd.

Waarom zou je zelf een Fiverr website starten

Stel je voor dat je een passie hebt voor grafisch ontwerp en je wilt je vaardigheden delen. Je hoort over Fiverr, een platform voor diensten wereldwijd. Je besluit je eigen Fiverr-website te starten met als doel je creatieve ontwerpen te verkopen en een breed publiek te bereiken. Je doelgroep bestaat uit kleine ondernemers, startups en particulieren die unieke grafische ontwerpen zoeken. Je wilt een portfolio tonen, duidelijke dienstbeschrijvingen geven, en een gemakkelijke manier bieden voor klanten om contact op te nemen.

Met deze doelen in gedachten maak je je profiel aan op Fiverr. Fiverr biedt een gebruiksvriendelijk platform met minimale opstartkosten. Naarmate je meer klanten krijgt, ontvang je feedback om je vaardigheden te verbeteren. Je geniet van de flexibiliteit om je eigen werktijden te bepalen en vanuit huis te werken. Elke succesvolle opdracht bouwt aan je portfolio en reputatie, terwijl je inkomsten stijgen. Het starten van een Fiverr-website blijkt een geweldige stap, waarbij je je passie omzet in een bloeiende onderneming.

Fiverr alternatieven

Hier zijn vier alternatieven voor Fiverr, die elk hun eigen kenmerken en specialisaties hebben:

 • Upwork: Upwork is een platform dat een breed scala aan freelance diensten aanbiedt, van creatieve en technische projecten tot administratieve taken. Het richt zich op zowel kleine projecten als langdurige samenwerkingen tussen freelancers en opdrachtgevers.
 • Freelancer: Freelancer.com is een wereldwijd platform waar freelancers en opdrachtgevers elkaar kunnen vinden. Het biedt diverse categorieën zoals IT & programmeren, schrijven & vertalen, ontwerp & multimedia, en meer.
 • PeoplePerHour: PeoplePerHour is gericht op freelance professionals in creatieve en zakelijke sectoren. Het platform biedt diensten zoals grafisch ontwerp, marketing, content schrijven, en software ontwikkeling. Het is bekend om zijn flexibele uurtarieven en projectmogelijkheden.
 • Guru: Guru.com is een platform dat zich richt op een breed scala aan freelance diensten, waaronder webontwikkeling, design, administratie, en juridische diensten. Het biedt ook functies voor het beheren van projecten en samenwerking tussen freelancers en opdrachtgevers.

Deze platforms bieden elk verschillende functies en communities, dus het kiezen van het beste alternatief hangt af van de specifieke behoeften en doelen van de gebruiker.

Fiverr zijn beste functies

Hier zijn vier van de beste functies van Fiverr die het platform populair maken bij freelancers en opdrachtgevers:

 • Gig Economy Model: Fiverr werkt met een "gig economy" model waar freelancers (verkopers genoemd) specifieke diensten aanbieden in de vorm van 'gigs'. Dit gestructureerde aanbod maakt het gemakkelijk voor opdrachtgevers om snel specifieke taken uit te besteden zonder door lange offerteprocessen te hoeven gaan.
 • Diverse Diensten: Fiverr biedt een breed scala aan diensten in categorieën zoals grafisch ontwerp, digitale marketing, schrijven en vertaling, video en animatie, programmeerwerk, muziek en audio, en meer. Deze diversiteit stelt zowel freelancers als opdrachtgevers in staat om bijna elk type project te vinden of aan te bieden.
 • Beoordelingssysteem: Fiverr heeft een uitgebreid beoordelingssysteem waar zowel verkopers als kopers elkaar kunnen beoordelen en recensies kunnen achterlaten. Dit helpt bij het opbouwen van vertrouwen en reputatie op het platform, waardoor gebruikers gemakkelijker kwaliteitsdiensten kunnen vinden en aanbieden.
 • Tools en Hulpmiddelen: Fiverr biedt verkopers verschillende tools en hulpmiddelen om hun diensten te beheren en te promoten, zoals analytics, promotie-opties, en de mogelijkheid om hun diensten te bundelen tot "packages". Dit helpt verkopers om hun aanbod te optimaliseren en meer zichtbaarheid te krijgen op het platform.

Deze functies dragen bij aan de populariteit en het succes van Fiverr als een toonaangevend platform in de freelance en gig economy wereldwijd.

Fiverr website bouwen is pas de eerste stap

Als je overweegt een platform zoals Fiverr te ontwikkelen, begint het echte werk pas na de ontwikkeling van de site. Het hebben van een website is slechts het begin, het is essentieel om ervoor te zorgen dat deze goed gepositioneerd wordt in zoekresultaten. Hier zijn enkele strategieën die je kunt toepassen:

Marktsegmentatie

Identificeer nauwkeurig je doelgroep(en). Richt je specifiek op freelancers die hun diensten willen aanbieden en op opdrachtgevers die op zoek zijn naar deze diensten. Begrijp hun unieke behoeften, demografische kenmerken, en de kanalen die zij gebruiken. Analyseer hun gedrag en voorkeuren om gerichte marketingstrategieën te ontwikkelen die effectief inspelen op hun behoeften en interesses.

Online Marketing

Gebruik diverse digitale marketingkanalen om je platform effectief te promoten. Dit omvat zoekmachineoptimalisatie (SEO) om je online vindbaarheid te verbeteren, betaalde advertenties zoals Google Ads en social media campagnes om je bereik te vergroten, en contentmarketing om waardevolle informatie te delen met je doelgroep. Zorg voor een consistente en aantrekkelijke boodschap die aansluit bij de behoeften van zowel freelancers als opdrachtgevers.

Strategische Samenwerkingen

Overweeg samenwerkingen met relevante bedrijven of organisaties die kunnen bijdragen aan de promotie van je platform. Denk aan partnerships met industrie-specifieke bedrijven, content creators, of andere platforms die complementaire diensten aanbieden. Door samen te werken met gevestigde namen binnen jouw sector, kun je je bereik aanzienlijk vergroten en nieuwe, relevante doelgroepen aanspreken die anders moeilijk te bereiken zouden zijn.

Influencer Marketing

Betrek influencers uit de freelance- en zakelijke sectoren om je platform te promoten bij je specifieke doelgroep. Door hen jouw platform te laten aanbevelen en hun ervaringen te delen, bouw je geloofwaardigheid op en trek je nieuwe gebruikers aan. Influencers hebben vaak een toegewijd en loyaal publiek, waardoor hun aanbevelingen een krachtige impact kunnen hebben op de zichtbaarheid en het vertrouwen in jouw platform.

Vertrouwen Opbouwen

Maak gebruik van beoordelingen en testimonials om het vertrouwen van zowel freelancers als opdrachtgevers te versterken. Zorg voor een betrouwbaar en transparant beoordelingssysteem, en moedig gebruikers actief aan om hun ervaringen te delen. Positieve feedback en succesverhalen kunnen potentiële gebruikers overtuigen van de betrouwbaarheid en kwaliteit van je platform, wat essentieel is voor langdurige groei en succes.

Evenementen en Beurzen

Neem deel aan relevante evenementen en beurzen in de freelance en zakelijke sector om je platform effectief te promoten en persoonlijke relaties op te bouwen met freelancers en opdrachtgevers. Dit biedt een unieke kans om je merk te presenteren, direct contact te maken en je netwerk binnen de branche uit te breiden. Door fysiek aanwezig te zijn op deze evenementen, kun je waardevolle inzichten verkrijgen en direct inspelen op de behoeften en vragen van je doelgroep.

Conclusie 

Het opzetten van een platform zoals Fiverr vereist gedegen planning, marktkennis, en strategische marketing. Door nauwkeurige marktsegmentatie, effectieve online marketing, strategische samenwerkingen, influencer marketing, het opbouwen van vertrouwen, en deelname aan relevante evenementen, kun je een succesvol freelance platform creëren. Het is essentieel om zowel freelancers als opdrachtgevers goed te begrijpen en voortdurend te optimaliseren om in de competitieve markt te blijven groeien en bloeien.

Naast Fiverr website opzetten..

..ook interessant voor jou