Alt om å lage en multiside

Enkelt lage flere nettsteder

17 April 2023
Del:

Vil du jobbe med flere nettsteder og derfor ønsker å lage en multisite? I denne artikkelen går vi nærmere inn på begrepet multisite. Vi beskriver hva det er, gir fordeler med en multisite, og gir informasjon om å lage en multisite. Les videre.

Hva er en multisite? 

En multisite er et system som lar deg lage og administrere flere nettsteder fra én enkelt installasjon. Ideen er å skape et nettverk av nettsteder som kan administreres fra en enkelt styringsenhet, noe som gjør det enklere å utføre oppdateringer, publisere innhold og utføre andre oppgaver som er nødvendige for å administrere flere nettsteder.

Hvorfor lage en multisite?

Multisite-systemer brukes ofte av bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner som har flere nettsteder relatert til et bestemt emne, produkt eller tjeneste. Det kan også være nyttig for webutviklere som administrerer forskjellige nettsteder for kundene sine.

Fordeler med å lage en multisite

Multisite har flere fordeler som gjør administrasjonen av flere nettsteder enklere og mer effektiv. Her er noen av de viktigste fordelene:

  • Effektivitet: Med multisite trenger du ikke gjøre de samme oppgavene flere ganger for hvert enkelt nettsted. Å administrere flere nettsteder fra én enkelt installasjon betyr at du bare trenger å utføre oppdateringer, sikkerhetstiltak og innhold én gang, og dette blir deretter tilgjengelig på alle nettstedene i nettverket.
  • Konsistens: Med multisite kan du sørge for at alle nettstedene har samme utseende og følelse, noe som styrker merkegjenkjennelsen. Du kan også lettere implementere en enhetlig innholdsstrategi på alle nettstedene, slik at du gir publikumet ditt konsekvent og polert materiale.
  • Kostnadsbesparelser: Med multisite kan du administrere flere nettsteder uten å måtte incur ekstra kostnader for separat hosting eller utviklingskostnader for hvert nettsted. Dette betyr at du kan spare penger og likevel administrere et stort antall nettsteder.
  • Enklere administrasjon: Med multisite kan du administrere alle nettstedene fra én enkelt instrumentbord, noe som betyr at du bruker mindre tid og innsats på å administrere nettstedene. Dette kan være spesielt nyttig hvis du har mange nettsteder eller et team av mennesker som jobber med nettstedene.
  • Skalerbarhet: Multisite er også skalerbart, noe som betyr at det enkelt kan utvides når du trenger å administrere flere nettsteder. Dette kan være spesielt nyttig for bedrifter og organisasjoner som vokser og trenger å administrere flere nettsteder.

Generelt sett gjør det å lage en multisite administrasjonen av flere nettsteder mye enklere, mer effektiv og kostnadseffektiv. Enten du er en individuell blogger, et lite firma eller en stor bedrift med mange nettsteder, kan å lage en multisite hjelpe deg med å administrere nettstedene dine på en måte som passer dine behov og evner.

Lage din egen multisite

Vil du lage flere nettsteder og leter derfor etter måter å administrere dem effektivt på? Du er ikke alene! Å administrere flere nettsteder kan være en utfordrende oppgave, men det kan også gi enorme fordeler for bedriften eller prosjektet ditt. For å administrere flere nettsteder enkelt kan du lage en multisite. 

Hvordan kan jeg lage en multisite? 

Lykkeligvis er det forskjellige måter å lage en multisite på og dermed enkelt administrere flere nettsteder. Her er noen tips og triks for å komme i gang.

  • Velg riktig verktøy: En av de viktigste faktorene å vurdere når du lager flere nettsteder, er verktøyet du skal bruke. Det er forskjellige plattformer tilgjengelige som er spesielt designet for å administrere flere nettsteder, for eksempel StartPlatform Multisite, WordPress Multisite, Drupal Multisite og Joomla Multisite. StartPlatform Multisite er for eksempel et populært valg på grunn av brukervennlig grensesnitt og SAAS-setup. Dermed trenger du ikke å administrere flere nettsteder teknisk selv. 
  • Velg riktig hosting: Når du lager flere nettsteder, er det også viktig å velge riktig hosting leverandør. Du vil ha en pålitelig hosting leverandør med god oppetid og tilstrekkelige ressurser for å hoste multisite. Det er også spesifikke hosting leverandører tilgjengelige som fokuserer på hosting av multisites, som StartPlatform, WP Engine og Flywheel. Å lage en multisite hos StartPlatform innebærer blant annet at du ikke trenger å gjøre noe for hosting. 
  • Bruk maler og temaer: For å spare tid når du lager flere nettsteder, kan du bruke maler og temaer. En mal er i utgangspunktet en delvis designet nettside som du kan bruke som grunnlag og tilpasse etter dine behov. Vår multisite programvare inneholder en fast layout der vi kan tilpasse utseendet per nettsted. I tillegg kan det enkelt opprettes en unik layout for hver side type (for eksempel nyheter, produkter eller tjenester side).
  • Arbeid med et team: Skal du lage flere nettsteder? Da kan det være nyttig å jobbe med et team. Dette kan være et team av interne ansatte eller et team av eksterne frilansere eller byråer. Ved å delegere oppgaver og samarbeide, kan du øke effektiviteten og sørge for at alle nettsteder vedlikeholdes godt og holdes oppdatert.
  • Bruk autom atisering: Det er forskjellige verktøy og plugins tilgjengelige som du kan bruke for å automatisere oppgaver og spare tid. For eksempel verktøy for å lage automatiske sikkerhetskopier, utføre oppdateringer, filtrere spam og utføre sikkerhetsskanninger. Dette gjør at du bruker mindre tid på rutinemessige oppgaver og kan fokusere på innholdet og designet av nettstedene.

Hvor kan jeg lage flere nettsteder?

StartPlatform er en populær plattform for å lage og administrere multisites. Med StartPlatform Multisite kan du for eksempel lage og administrere et nettverk av nettsteder fra én administrasjonsenhet. Du kan også lage flere multisites, slik at du bare trenger å gi innhold til alle nettstedene alene. 

Med StartPlatform Multisite kan vi utføre alle oppdateringer samtidig. Skal du administrere flere nettsteder? Med multisites trenger du derfor ikke å vedlikeholde dem teknisk separat. 

 

Multisites gir forskjellige fordeler, inkludert effektivitet, konsistens og kostnadsbesparelser. 

Blogginfo
Publiseringsdato
17 april 2023
Bloggtype

I tillegg til å lage en multiside..

..også interessant lesning