Alles over multisite laten maken

Simpel meerdere websites laten maken

17 April 2023
Delen:

Wil jij meerdere websites aan de slag en daarom een multisite laten maken? In dit artikel gaan wij dieper in op het begrip multisite. We omschrijven wat het is, geven voordelen van een multisite en geven informatie over een multisite laten maken. Lees snel verder.

Wat is een multisite? 

Een multisite is een systeem waarmee je meerdere websites kunt laten maken en kan beheren vanuit één enkele installatie. Het idee is om een netwerk van websites te creëren die kunnen worden beheerd vanuit een enkel beheerssteem, waardoor het gemakkelijker wordt om updates uit te voeren, inhoud te publiceren en andere taken uit te voeren die nodig zijn voor het beheren van meerdere websites.

Waarom een multisite laten maken?

Multisite-systemen worden vaak gebruikt door bedrijven, organisaties en individuen die meerdere websites hebben die gerelateerd zijn aan een bepaald onderwerp, product of dienst. Het kan ook nuttig zijn voor webontwikkelaars die verschillende websites beheren voor hun klanten.

Voordelen van multisite laten maken

Multisite heeft verschillende voordelen die het beheren van meerdere websites gemakkelijker en efficiënter maken. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  • Efficiëntie: Met multisite hoef je niet meerdere keren dezelfde taken uit te voeren voor elke individuele website. Het beheren van meerdere websites vanuit één enkele installatie betekent dat je updates, beveiligingsmaatregelen en inhoud slechts één keer hoeft uit te voeren en dat deze dan beschikbaar zijn op alle sites in het netwerk.
  • Consistentie: Met multisite kun je ervoor zorgen dat al je sites dezelfde look and feel hebben, waardoor de merkherkenning wordt versterkt. Je kunt ook gemakkelijker een uniforme inhoudsstrategie uitvoeren over alle sites heen, waardoor je je publiek consistent en gepolijst materiaal biedt.
  • Kostenbesparing: Met multisite kun je meerdere sites beheren zonder extra kosten te hoeven maken voor aparte hosting- of ontwikkelingskosten voor elke site. Dit betekent dat je geld kunt besparen en toch een groot aantal websites kunt beheren.
  • Eenvoudiger beheer: Met multisite kun je alle websites beheren vanuit één enkel dashboard, wat betekent dat je minder tijd en moeite hoeft te besteden aan het beheer van de sites. Dit kan vooral handig zijn als je een groot aantal sites hebt of een team van mensen hebt die aan de sites werken.
  • Schaalbaarheid: Multisite is ook schaalbaar, wat betekent dat het gemakkelijk kan worden uitgebreid wanneer je meer websites moet beheren. Dit kan vooral handig zijn voor bedrijven en organisaties die groeien en meer sites moeten beheren.

Over het algemeen gaat een multisite laten maken het beheer van meerdere websites veel gemakkelijker, efficiënter en kosteneffectiever maken. Of je nu een individuele blogger bent, een klein bedrijf of een groot bedrijf met veel websites, een multisite laten bouwen kan je helpen om je sites te beheren op een manier die past bij jouw behoeften en capaciteiten.

Eigen multisite laten maken

Wil jij meerdere websites laten maken en ben je daarom op zoek naar manieren om ze effectief te beheren? Je bent niet de enige! Het beheren van meerdere websites kan een uitdagende taak zijn, maar het kan ook enorm veel voordelen opleveren voor je bedrijf of project. Om meerdere websites eenvoudig te beheren kan jij een multisite laten maken. 

Hoe kan ik een multisite laten maken? 

Gelukkig zijn er verschillende manieren om een multisite te laten maken en zodat jij meerdere websites eenvoudig kan beheren. Hieronder vind je enkele tips en trucs om je op weg te helpen.

  • Kies de juiste tool: Een van de belangrijkste factoren om te overwegen bij het maken van meerdere websites is de tool die je gaat gebruiken. Er zijn verschillende platforms beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor het beheren van meerdere sites, zoals StartPlatform Multisite, WordPress Multisite, Drupal Multisite en Joomla Multisite. StartPlatform Multisite is bijvoorbeeld een populaire keuze vanwege de gebruiksvriendelijke interface en de SAAS inrichting. Daardoor hoef jij zelf niet meerdere websites technisch gezien te beheren. 
  • Kies de juiste hosting: Bij meerdere websites laten maken is het ook belangrijk om de juiste hostingprovider te kiezen. Je wilt een hostingprovider die betrouwbaar is, goede uptime heeft en voldoende resources biedt om jouw multisite te hosten. Er zijn ook specifieke hostingproviders beschikbaar die zich richten op het hosten van multisites, zoals StartPlatform, WP Engine en Flywheel. Een multisite laten maken bij StartPlatform houd o.a. in dat jij zelf niks voor de hosting hoeft te doen. 
  • Maak gebruik van sjablonen en thema’s: Om tijd te besparen bij het maken van meerdere websites, kun je gebruikmaken van sjablonen en thema's. Een sjabloon is in principe een gedeeltelijk ontworpen website die je als basis kunt gebruiken en aanpassen aan je eigen behoeften. Onze multisite software bevat een vaste layout waarbij we de look and feel per site kunnen aanpassen. Daarnaast kan er per pagina type (bijvoorbeeld: nieuws, producten of diensten pagina) eenvoudig een unieke layout gemaakt worden.
  • Werk met een team: Ga jij meerdere websites laten maken? Dan kan het nuttig zijn om met een team te werken. Dit kan een team van interne medewerkers zijn of een team van externe freelancers of bureaus. Door taken te delegeren en samen te werken, kun je de efficiëntie verhogen en ervoor zorgen dat alle sites goed worden onderhouden en up-to-date blijven.
  • Maak gebruik van automatisering: Er zijn verschillende tools en plugins beschikbaar die je kunt gebruiken om taken te automatiseren en tijd te besparen. Bijvoorbeeld tools om automatisch backups te maken, updates uit te voeren, spam te filteren en beveiligingsscans uit te voeren. Hierdoor hoef je minder tijd te besteden aan routinematige taken en kun je je concentreren op de inhoud en het ontwerp van de websites.

Waar kan ik meerdere websites laten maken?

StartPlatform is een populair platform voor het maken en beheren van multisites. Met StartPlatform Multisite kun je bijvoorbeeld een netwerk van sites maken en beheren vanuit één beheeromgeving. Je kan ook meerdere multisites laten maken, zodat jij alleen alle websites alleen maar van content hoeft te voorzien. 

Bij StartPlatform multisite kunnen wij alle updates in één keer updates uitvoeren. Wil jij meerdere websites beheren? Met multisites hoef jij die dus niet technisch gezien apart te onderhouden.

 

Multisites bieden verschillende voordelen, waaronder efficiëntie, consistentie en kostenbesparingen. 

Bloginfo
Publiceer datum
17 april 2023
Blogtype

Naast multisite laten maken..

..ook interessant leesvoer