Niche vinden voor online platform

Delen:

Eigen interesse

Het is belangrijk dat je passie hebt voor wat je doet. Door een niche te kiezen waar je interesse in hebt, kun je al snel er veel over vertellen. Ben je niet geïnteresseerd in een specifieke niche? Dat is geen probleem. Met behulp van de 8 K’s wordt het vinden van een niche een stuk makkelijker.

Hoe groot is de markt?

Bij het kiezen van een niche is het belangrijk om een niche te kiezen waar je geld mee kunt verdienen. Door tools te gebruiken als de Zoekwoordenplanner van Google en Googletrends kun je gemakkelijk jouw eigen marktonderzoek doen. Zo kun je gemakkelijk groeiende markten identificeren.

Ken je concurrenten

Maak voor jezelf helder wie nu precies je concurrenten zijn. Zoek je niche eens op en bekijk de websites van je concurrenten. Hoe adverteren zij? Wat voor producten of diensten verkopen zij? Waar zijn ze allemaal actief? Deze informatie is allemaal van belang bij het vinden van een geschikte niche.

Start je marketingplan

Nu je helder hebt welke niche bij jou past en wie je concurrenten zijn, is het tijd om te beginnen met het marketingplan. Een marketingplan helpt je om je strategie te creëren en je doelen te realiseren. Zorg dat je het marketingplan overzichtelijk, effectief en makkelijk voor jezelf maakt.

Bloginfo
Blog onderwerp
Blogtype