Hva er en tilknyttet nettside? Alt du trenger å vite

15 April 2024
Del:

Affiliate Markedsføringens Verden

Affiliate markedsføring er en dynamisk og lukrativ måte å tjene penger på internett. En av de vanligste metodene innen dette domenet er å drive en tilknyttet nettsted. Men hva innebærer egentlig dette?

Hva er et Tilknyttet Nettsted?

Et tilknyttet nettsted er en online plattform som promoterer produkter eller tjenester fra andre selskaper eller merker. Eieren av nettstedet, tilknyttet, tjener en provisjon for hver salg eller handling som genereres via deres unike tilknyttede lenker.

Hvordan Fungerer et Tilknyttet Nettsted?

 1. Registrering hos et Tilknutningsprogram: Første trinn er å melde deg på et tilknytningsprogram fra et selskap eller et nettverk som Amazon Associates, ClickBank, eller ShareASale.
 2. Velg Produkter/Tjenester: Etter registrering velger du produkter eller tjenester som passer til din nisje eller interesser.
 3. Innholdsproduksjon: Lag verdifullt innhold som blogginnlegg, omtaler, opplæringsguider eller videoer som er relevante for de valgte produktene eller tjenestene.
 4. Plassering av Tilknyttede Lenker: Legg til dine unike tilknyttede lenker i innholdet. Når besøkende klikker på disse lenkene og gjennomfører et kjøp, tjener du en provisjon.
 5. Promotering: Promoter innholdet ditt via ulike kanaler som sosiale medier, e-postmarkedsføring eller søkemotoroptimalisering (SEO) for å tiltrekke mer trafikk til nettstedet ditt.

Fordeler med et Tilknyttet Nettsted

 • Passiv Inntekt: Når det først er satt opp, kan et tilknyttet nettsted bli en kilde til passiv inntekt. Du tjener penger mens du sover!
 • Ingen Lagerbeholdning Nødvendig: Som tilknyttet er du ikke ansvarlig for lagerstyring, forsendelse eller kundeservice. Alt dette håndteres av selgeren.
 • Fleksibilitet: Du har friheten til å velge hvilke produkter eller tjenester du vil promotere og hvordan du vil gjøre det, slik at du kan tilpasse nettstedet ditt til dine interesser og ekspertise.

Inntekter fra et Tilknyttet Nettsted

Inntekten fra et tilknyttet nettsted kan variere sterkt avhengig av forskjellige faktorer, som nettstedets nisje, kvaliteten på innholdet, antall besøkende nettstedet trekker, og hvor effektive de tilknyttede lenkene blir konvertert til salg eller leads. Gjennomsnitt er vanskelig å fastslå på grunn av denne variasjonen. Noen tilknyttede nettsteder kan tjene noen hundre dollar per måned, mens andre kan generere titusenvis av dollar per måned.

Noen nisjer har høyere provisjonssatser enn andre, noe som kan påvirke et tilknyttet nettsteds potensielle inntekter. I tillegg kan faktorer som sesongvariasjoner, markedsstrømninger og endringer i søkemotorers algoritmer også påvirke inntektene fra et tilknyttet nettsted.

Generelt sett krever oppbyggingen av et vellykket tilknyttet nettsted tid og dedikasjon, og inntekten kan gradvis øke etter hvert som nettstedet får mer trafikk og autoritet. Med en strategisk tilnærming og konsistente innsats kan imidlertid tilknyttede nettsteder generere betydelig passiv inntekt for de som investerer i dem.

Eksempler på et Tilknyttet Nettsted

Noen eksempler på vellykkede tilknyttede nettsteder er:

 • Wirecutter: Et populært nettsted som fokuserer på å vurdere og anbefale ulike forbrukerprodukter. Wirecutter tjener provisjoner ved å plassere tilknyttede lenker til produkter på nettsteder som Amazon.
 • The Points Guy: Et nettsted som fokuserer på reisetips, kredittkort og belønningsprogrammer. The Points Guy tjener penger ved å plassere tilknyttede lenker til kredittkorttilbud og reisepartnere.
 • TechRadar: Et nettsted som tilbyr teknologinyheter, produktomtaler og kjøpsguider. TechRadar tjener provisjoner ved å plassere tilknyttede lenker til elektronikk og gadgets.
 • NerdWallet: En plattform som dekker personlig økonomi, som kredittkort, boliglån og forsikringer. NerdWallet tjener penger ved å plassere tilknyttede lenker til finansielle produkter.
 • OutdoorGearLab: Et nettsted som vurderer og anbefaler friluftsutstyr og -utstyr. OutdoorGearLab tjener provisjoner ved å plassere tilknyttede lenker til produkter som telt, ryggsekker og soveposer.

Disse nettstedene har bevist seg som vellykkede tilknyttede markedsføringsplattformer ved å levere verdifullt innhold til sitt publikum og effektivt bruke tilknyttede lenker for å generere inntekter.

Hvordan Lager Jeg Mitt Eget Tilknyttede Nettsted

 • Velg en Nisje: Identifiser en spesifikk nisje eller bransje du er interessert i og som har tilstrekkelig etterspørsel.
 • Velg en Plattform: Velg en plattform for å bygge ditt tilknyttede nettsted, som StartPlatform, WordPress, Wix, Shopify eller Squarespace.
 • Registrer et Domene: Velg et catchy og relevant domenenavn for ditt tilknyttede nettsted.
 • Velg en Hostingleverandør: Velg en pålitelig hostingleverandør for å huse nettstedet ditt.
 • Meld deg på Tilknytningsprogrammer: Søk og meld deg på tilknytningsprogrammer som passer til din nisje og interesser.
 • Bygg Innhold: Lag verdifullt innhold som blogginnlegg, omtaler, opplæringsguider eller videoer relatert til produktene eller tjenestene du promoterer.
 • Optimaliser for SEO: Bruk søkeordsundersøkelse og optimaliseringsteknikker for å optimalisere innholdet ditt for søkemotorer.
 • Plasser Tilknyttede Lenker: Legg til dine unike tilknyttede lenker i ditt innhold og oppmuntre besøkende til å klikke på dem.
 • Promoter Nettstedet Ditt: Promoter nettstedet ditt via ulike kanaler som sosiale medier, e-postmarkedsføring og søkemotoroptimalisering (SEO) for å generere mer trafikk.
 • Analysér og Optimaliser: Overvåk ytelsen til nettstedet ditt og tilknyttede lenker, og optimaliser strategiene dine for å maksimere inntektene.

Tips for Suksess

 • Velg Riktig Nisje: Velg en nisje du er lidenskapelig opptatt av og som har etterspørsel. Dette øker sjansene for suksess og gjør det enklere å skape verdifullt innhold.
 • Vær Autentisk: Bygg tillit hos ditt publikum ved å levere ærlig og nyttig innhold. Unngå å presse produkter kun for å tjene provisjoner.
 • Optimaliser for SEO: Bruk søkeordsundersøkelse og optimaliseringsteknikker for å rangere innholdet ditt i søkemotorer og tiltrekke mer organisk trafikk.

Hvordan Kommer Besøkende til et Tilknyttet Nettsted?

Det er flere måter besøkende kan komme til et tilknyttet nettsted:

 • Organisk Trafikk via Søkemotorer (SEO): Ved å skape verdifullt innhold som er optimalisert for søkemotorer, som blogginnlegg, omtaler og opplæringsguider, kan tilknyttede nettsteder rangere høyt i søkeresultatene og tiltrekke organisk trafikk.
 • Betalte Søkeannonser (SEA): Tilknyttede markedsførere kan bruke betalte søkeannonser, som Google Ads, for å lede målrettet trafikk til nettstedet deres. Disse annonsene vises øverst eller ved siden av organiske søkeresultater basert på valgte søkeord.
 • Sosiale Medier Markedsføring: Ved å dele tilknyttede lenker og verdifullt innhold på sosiale medieplattformer som Facebook, Instagram, Twitter og LinkedIn, kan tilknyttede nettsteder bygge et publikum og generere trafikk fra sosiale nettverk.
 • E-postmarkedsføring: Å bygge en e-postliste og regelmessig dele verdifullt innhold med abonnenter kan føre til trafikk til det tilknyttede nettstedet via e-postkampanjer.
 • Influencer Markedsføring: Samarbeid med influencere i nisjen til det tilknyttede nettstedet kan bidra til å nå et bredere publikum og generere trafikk fra deres følgere.
 • Innholdsmarkedsføring: Ved å publisere gjesteblogger på andre nettsteder, delta i online fora og være aktive i online fellesskap, kan tilknyttede markedsførere øke rekkevidden og lede trafikk til nettstedet sitt.

Ved å kombinere disse ulike strategiene kan man skape en variert og jevn strøm av trafikk til et tilknyttet nettsted, noe som til slutt kan føre til flere konverteringer og inntekter.

Konklusjon: Start Din Tilknyttede Reise

Et tilknyttet nettsted tilbyr en lavterskel måte å tjene penger på nettet ved å promotere produkter eller tjenester fra andre selskaper. Med riktig tilnærming, dedikasjon og kreativitet kan det bli en lukrativ inntektskilde. Så hva venter du på? Dykk ned i verden av tilknyttet markedsføring og begynn å bygge ditt eget tilknyttede nettsted i dag!

Ved siden av 'Hva er en tilknyttet nettside'...

Også interessant for deg: