Cadeaubonnen / Kortingscodes toevoegen aan webshop

Verhoog je omzet met cadeaubonnen en kortingscodes

Delen:

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we een nieuwe update hebben gelanceerd waarmee jij eenvoudig cadeaubonnen en kortingscodes kan toevoegen aan jouw webshop. Deze functie stelt je in staat om jouw klanten een extra stimulans te bieden, conversie te verhogen en klantloyaliteit te bevorderen. Lees verder om meer te ontdekken over hoe deze nieuwe update uw webshop naar nieuwe hoogten kan tillen.

Wat zijn kortingscodes?

Kortingscodes zijn alfanumerieke codes die klanten kunnen gebruiken tijdens het afrekenen in een webshop om een specifieke korting te ontvangen op hun aankoop. Deze codes bestaan meestal uit een combinatie van letters, cijfers of symbolen en worden vaak verstrekt door de webshop zelf als onderdeel van een promotie- of marketingcampagne.

Klanten kunnen de kortingscode invoeren in het daarvoor bestemde veld op de website of tijdens het afrekenproces. Zodra de code is ingevoerd en gevalideerd, wordt de bijbehorende korting automatisch toegepast op het totaalbedrag van de bestelling.

Kortingscodes kunnen verschillende vormen aannemen, zoals een vast bedrag in euro's (bijv. €10 korting), een percentage van het totaalbedrag (bijv. 15% korting), gratis verzending of andere speciale aanbiedingen. De voorwaarden en beperkingen van de kortingscodes kunnen variëren, zoals een minimale bestelwaarde, een vervaldatum, beperkingen op bepaalde producten of geldigheid voor nieuwe klanten.

Kortingscodes worden vaak gebruikt als marketinginstrument om klanten aan te trekken, conversie te verhogen, klantloyaliteit te bevorderen en seizoensverkopen te stimuleren. Ze bieden klanten een extra stimulans om aankopen te doen en kunnen een effectieve manier zijn om de verkoop te bevorderen en de naamsbekendheid van een webshop te vergroten.

Waarom kortingscodes toevoegen in mijn webshop?

Het aanbieden van kortingscodes in een webshop kan verschillende voordelen hebben, zowel voor de webshop zelf als voor de klanten. Hier zijn een aantal redenen waarom webshops kortingscodes aanbieden:

  • Klantenaantrekkelijkheid: Kortingscodes zijn een effectieve manier om klanten aan te trekken en hun aandacht te trekken. Mensen zijn vaak op zoek naar koopjes en kortingen, dus het aanbieden van kortingscodes kan een stimulans zijn voor potentiële klanten om de webshop te bezoeken en aankopen te doen.
  • Conversieverhoging: Kortingscodes kunnen de conversiepercentages verhogen, wat betekent dat meer bezoekers van de webshop daadwerkelijk overgaan tot aankoop. Kortingscodes creëren een gevoel van urgentie en stimuleren klanten om sneller tot actie over te gaan, omdat ze de mogelijkheid hebben om te besparen op hun aankopen.
  • Klantenbinding: Het aanbieden van kortingscodes kan helpen bij het opbouwen van loyaliteit en het behouden van bestaande klanten. Door regelmatig exclusieve kortingscodes aan te bieden aan trouwe klanten, voelen zij zich gewaardeerd en hebben ze een stimulans om terug te blijven keren naar de webshop.
  • Marketingstrategie: Kortingscodes kunnen ook dienen als onderdeel van een bredere marketingstrategie. Ze kunnen worden gebruikt voor het promoten van nieuwe producten, het stimuleren van seizoensverkopen, het genereren van herhaalde aankopen en het vergroten van de merkbekendheid.
  • Concurrentievoordeel: In een competitieve markt kan het aanbieden van kortingscodes een manier zijn om een concurrentievoordeel te behalen. Het kan klanten overtuigen om voor jouw webshop te kiezen in plaats van een concurrent, vooral als de kortingscodes aantrekkelijk en waardevol zijn.

Eigen webshop met kortingscodes?

Dit zijn onze pakketten