De beste website bouwer gezocht?

Die bestaat niet, maar we helpen je op weg

Delen:

Hallo daar! Jij bent op zoek naar de beste website bouwer? Laten we bij het begin beginnen. We gaan je daarom eerst naadloos uitleggen wat een website bouwer is en hoe het werkt. Laten we direct aan de slag gaan!

Wat is een website bouwer?

Een website bouwer is een tool die je helpt om een website te maken zonder dat je veel technische kennis nodig hebt. Het is een soort programma dat je stap voor stap door het proces van het bouwen van een website leidt.

Hoe werkt een website bouwer?

Een website bouwer maakt het makkelijk voor je om een website te bouwen door middel van een drag-and-drop interface. Dit betekent dat je elementen zoals tekst, afbeeldingen en video's gewoon kunt slepen en neerzetten waar je maar wilt op de website. Je hoeft geen code te schrijven of te begrijpen om een website te bouwen met een website bouwer.

Voordelen van het gebruik van een website bouwer

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een website bouwer. Ten eerste is het gemakkelijk en intuïtief in gebruik. Je hoeft geen technische kennis te hebben om een website te bouwen. Ten tweede is het vaak goedkoper dan het inhuren van een professionele webdesigner. Ten derde kun je snel en gemakkelijk een website bouwen en deze aanpassen wanneer je maar wilt.

Welke website bouwer moet je kiezen?

Er zijn veel verschillende website bouwers beschikbaar, dus het kan moeilijk zijn om te kiezen welke je moet gebruiken. Het hangt af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Sommige populaire website bouwers zijn StartPlatform, Wix, Squarespace, WordPress en Weebly. Het is de moeite waard om verschillende website bouwers uit te proberen om te zien welke het beste bij jou past.

Hoe vind ik de beste website bouwer?

Zoek jij de beste website bouwer? Die beste website bouwer bestaat niet. Elke situatie is namelijk uniek, zo ook die van jou. Er zijn verschillende factoren om te overwegen bij het vergelijken van website bouwers. Hier zijn een paar belangrijke punten om te overwegen:

 • Gebruiksgemak: Hoe makkelijk is het om de website bouwer te gebruiken? Hoe snel kun je een website maken en aanpassen zonder dat je veel technische kennis nodig hebt?
 • Ontwerp en aanpassingsmogelijkheden: Welke ontwerpsjablonen en aanpassingsmogelijkheden biedt de website bouwer? Kun je de website volledig aanpassen naar jouw wensen en branding?
 • Prijs en kosten: Wat zijn de kosten van de website bouwer? Zijn er verborgen kosten zoals add-ons of betaalde apps? Is er een gratis proefperiode beschikbaar?
 • Functies en integraties: Welke functies en integraties zijn beschikbaar op de website bouwer? Kun je bijvoorbeeld e-commerce functionaliteit, formulieren of social media integraties toevoegen?

Betrouwbaarheid en snelheid: Hoe betrouwbaar is de website bouwer? Is er downtime of vertraging in de laadtijd van de website?

Het is ook belangrijk om recensies en feedback van andere gebruikers te lezen om een beter idee te krijgen van de voor- en nadelen van elke website bouwer. Door deze factoren te overwegen en het uitproberen van verschillende website bouwers, kun je een weloverwogen beslissing maken over welke website bouwer het beste bij jouw behoeften past.

De beste website bouwer is goed in SEO

Een website zonder bezoekers is als een auto zonder wielen. Vergeet bij het zoeken van de beste website bouwer daarom niet het SEO aspect. Er zijn verschillende website bouwers die bekend staan om hun goede SEO-mogelijkheden. Hier zijn een paar opties:

 • StartPlatform: Onze kracht is vooral dat wij jou ondersteunen bij SEO. Je hoeft niet zelf te stuntelen, wij geven je handvatten. Daarnaast is onze website software perfect geoptimaliseerd voor Google. Zo zijn er velen snippets, ondersteund het schema.org en is de HTML logisch opgebouwd. Daarnaast kunnen er per pagina eenvoudig zoekmachine advertenties worden gemaakt en is de software goed op snelheid geoptimaliseerd. Zo scoort onze website software goed in Google. 
 • WordPress: WordPress is een zeer populaire website bouwer die bekend staat om zijn uitstekende SEO-mogelijkheden. Het biedt een breed scala aan SEO-plugins, waaronder Yoast SEO, All in One SEO Pack, en Rank Math. WordPress biedt ook uitgebreide controle over de technische aspecten van de website, zoals de permalink structuur en de robots.txt-bestanden. Bij Wordpress moet je alleen wel zelf de plug-ins installeren en zelf aan de slag met configureren.
 • Wix: Wix is een andere populaire website bouwer die bekend staat om zijn goede SEO-mogelijkheden. Het biedt een geoptimaliseerde mobiele ervaring en ondersteunt schema.org-gegevens, waardoor zoekmachines de inhoud van de website beter kunnen begrijpen. Wix biedt ook een SEO Wiz, een tool die gebruikers begeleidt bij het optimaliseren van hun website voor zoekmachines.
 • Squarespace: Squarespace biedt een aantal ingebouwde SEO-opties, waaronder de mogelijkheid om aangepaste meta beschrijvingen en titeltags toe te voegen. Squarespace heeft ook ingebouwde AMP-ondersteuning (Accelerated Mobile Pages), waardoor de laadtijd van mobiele pagina's sneller wordt en dat kan de SEO rankings positief beïnvloeden.
 • Shopify: Voor e-commerce websites, Shopify is een uitstekende website bouwer die zich richt op SEO-geoptimaliseerde productpagina's en categorisatie. Het biedt ook een aantal SEO-apps zoals SEO Image Optimizer, SEO Manager, en Smart SEO om de SEO rankings te verbeteren.

Uiteindelijk hangt de keuze voor een website bouwer die goed is voor SEO af van jouw specifieke behoeften en vereisten. Het is belangrijk om een website bouwer te kiezen die de nodige SEO-mogelijkheden biedt om je te helpen de best mogelijke SEO-rangschikkingen te behalen.

Wat kost een website bouwer

Je bent dan misschien wel op zoek naar de beste website bouwer, de prijzen spelen daarbij ook een rol. De prijzen van website bouwers kunnen sterk variëren, afhankelijk van de functies en de complexiteit van de website die je wilt maken. Hier zijn enkele voorbeelden van prijzen voor de website bouwers die eerder genoemd zijn:

 • StartPlatform: Wij zijn niet de goedkoopste website bouwer. Wij staan voor kwaliteit. Daarmee kunnen wij een eenvoudige site maken, maar richten wij ook in een handomdraai de meest complexe platformen in. Daar betaal je extra voor. Onze prijzen beginnen bij 39 euro per maand en kunnen oplopen tot 449 euro per maand. Je ontvangt voor die prijs wel kosteloos support en gratis updates aan je website.
 • WordPress: WordPress is een open-source platform en is gratis te downloaden en te gebruiken. Echter, als je meer functionaliteit wilt, zoals een aangepast domein, hosting, of thema's en plugins, dan kun je kiezen voor een premium abonnement of de betalende versies van thema's en plugins. De prijzen van premium abonnementen variëren tussen de €4 tot €45 per maand, afhankelijk van de provider en de functies die je nodig hebt.
 • Wix: Wix biedt verschillende abonnementen voor gebruikers, van een gratis basisabonnement tot betaalde plannen die variëren van €4,50 tot €24,50 per maand. De prijs varieert afhankelijk van de functies die je wilt gebruiken, zoals e-commerce en marketingtools.
 • Squarespace: Squarespace biedt vier abonnementen aan, variërend van €12 tot €40 per maand. Elk abonnement biedt verschillende functies en beperkingen, zoals het aantal pagina's dat je kunt maken of de toegang tot de e-commerce functies.
 • Shopify: Shopify biedt verschillende abonnementen voor e-commerce websites, van €23 tot €299 per maand. De prijs varieert afhankelijk van de grootte van de webshop en de functies die je wilt gebruiken, zoals voorraadbeheer, betalingsgateways, of toegang tot premium thema's.

Het is belangrijk om op te merken dat deze prijzen slechts voorbeelden zijn en dat de exacte prijzen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke functies en services die je nodig hebt. Het is altijd aanbevolen om de prijzen te vergelijken en de voor- en nadelen van verschillende website bouwers te overwegen voordat je een definitieve beslissing neemt.

Naast de beste website bouwer..

..ook goed om te lezen.