Waarom een website laten maken?

Delen:

Ooit gehoord van het spreekwoord "als je niet op het internet staat, besta je niet"? Oké, misschien hebben we dat net verzonnen, maar het is wel waar! 

Een website laten maken doe je voor het hebben van een digitale etalage, waar je jouw merk, producten of diensten kunt laten zien aan de wereld.

Denk er eens over na: hoe vaak zoek je zelf iets op het internet voordat je het ergens koopt of een dienst afneemt? Waarschijnlijk heel vaak. En als jij niet online te vinden bent, zullen mensen jou ook niet vinden. Daarom moet jij een zakelijke website laten maken.

Een zakelijke website laten maken is dus een slimme zet. Het maakt jouw bedrijf zichtbaar voor een veel groter publiek en maakt het gemakkelijker voor klanten om informatie te vinden en contact met je op te nemen. En hey, wie weet krijg je zelfs wat extra klanten omdat je website er zo fantastisch uitziet!

Doel van een website laten maken

Het doel van een website laten maken kan verschillen per persoon of bedrijf, maar over het algemeen zijn er enkele belangrijke doelen die je kunt nastreven:

 • Online aanwezigheid: Met een website kun je een online aanwezigheid creëren, waardoor mensen gemakkelijker jouw bedrijf kunnen vinden en informatie over jouw producten of diensten kunnen opzoeken.
 • Branding: Een website kan bijdragen aan de branding van jouw bedrijf, door het ontwerp en de inhoud af te stemmen op de visuele identiteit en kernwaarden van jouw merk.
 • Verkoop: Als je producten of diensten verkoopt, kan een website helpen om jouw verkoop te stimuleren door een online winkel te creëren en betalingsmogelijkheden aan te bieden.
 • Leadgeneratie: Door het bieden van waardevolle informatie en het verzamelen van contactgegevens, kan een website helpen bij het genereren van leads voor jouw bedrijf.
 • Communicatie: Met een website kun je gemakkelijk communiceren met klanten, door middel van contactformulieren, live chats of een FAQ-pagina.
 • Autoriteit: Een professionele website kan helpen om de autoriteit van jouw bedrijf te vergroten, door het tonen van expertise en relevantie in jouw vakgebied.

Het doel van jouw website hangt af van jouw bedrijfsdoelen en wat je wilt bereiken. Het is belangrijk om van tevoren na te denken over jouw doelen en deze te communiceren met jouw webontwikkelaar, zodat hij of zij de website kan ontwerpen en ontwikkelen om deze doelen te bereiken.

Hoe kan ik een website laten maken?

Ah, het laten maken van een website, een avontuur op zichzelf! Maar wees gerust, het is niet zo eng als het lijkt. Hier zijn een paar stappen om je op weg te helpen:

 • Denk na over wat je nodig hebt: Voordat je begint met het zoeken naar een webontwikkelaar, is het belangrijk om te bepalen wat je wilt bereiken met je website. Wil je een blog starten, een webwinkel openen, of gewoon een online visitekaartje voor jezelf of je bedrijf? Door deze vragen te beantwoorden, krijg je een beter idee van wat je nodig hebt.
 • Zoek een webontwikkelaar: Als je weet wat je wilt, is het tijd om een webontwikkelaar te zoeken die bij jou past. Zoek naar iemand met ervaring en goede recensies. Vraag ook om voorbeelden van eerdere projecten om een idee te krijgen van hun stijl en vaardigheden.
 • Werk samen: Als je een webontwikkelaar hebt gevonden, is het belangrijk om samen te werken om de visie voor je website te bespreken. De webontwikkelaar kan je adviseren over welke functies en ontwerpen het beste werken voor jouw doelstellingen.
 • Ontwikkel de website: Nadat je de visie voor je website hebt besproken, kan de ontwikkeling beginnen! Jouw webontwikkelaar zal de website ontwerpen en ontwikkelen, en regelmatig met jou communiceren om ervoor te zorgen dat het eindresultaat aan jouw wensen voldoet.
 • Lancering: Wanneer de website klaar is en alles getest is, is het tijd om deze te lanceren! Dit is het moment waarop jouw website officieel online gaat en beschikbaar is voor iedereen om te zien.

Klinkt als een heel avontuur, toch? Maar met de juiste webontwikkelaar aan jouw zijde, kan het een leuke en spannende ervaring zijn. Dus waar wacht je nog op? Ga op zoek naar jouw perfecte match!

Waar kan ik een website laten maken?

Er zijn verschillende manieren om een ​​website te laten maken, afhankelijk van jouw behoeften en vaardigheden. Hier zijn enkele opties:

 • Webontwikkelaars: Een webontwikkelaar kan een op maat gemaakte website maken die aan jouw specifieke behoeften voldoet. Dit kan echter prijzig zijn, afhankelijk van de omvang van het project. Je kunt webontwikkelaars vinden via online platforms zoals Upwork of Freelancer, of via aanbevelingen van vrienden en collega's.
 • Websitebouwers: Er zijn talloze websitebouwers beschikbaar, zoals Wix, WordPress en Squarespace, die je kunt gebruiken om een website te maken zonder dat je enige programmeerkennis nodig hebt. Dit is een betaalbare optie, maar de flexibiliteit en maatwerk zijn beperkter dan bij het werken met een webontwikkelaar.
 • Templates: Als je een klein budget hebt en niet veel veranderingen nodig hebt aan de standaardopmaak en -functionaliteit van een website, kan het kopen van een kant-en-klare website template een goede optie zijn. Er zijn veel online marktplaatsen zoals ThemeForest en TemplateMonster waar je templates kunt kopen voor verschillende CMS-platforms.
 • Hybride website laten maken: Bij StartPlatform combineren wij een standaard website bouwer met een team van webontwikkelaars. Je kan bij ons daardoor een complete website laten maken voor een scherpe prijs. Je hoeft daarbij zelf niet te stuntelen met website bouwer software of templates. Je wordt volledig ontzorgt.

Het kiezen van de juiste optie hangt af van jouw specifieke behoeften en budget. Het is altijd verstandig om online onderzoek te doen, offertes te vergelijken en eventueel referenties te controleren voordat je een beslissing maakt.

Naast website laten maken..

..ook goed om te lezen