5 valkuilen bij online platform opzetten

Delen:

Tegenwoordig zit iedereen op het internet, online platformen domineren de markt en dat is logisch. Door vraag en aanbod te matchen zonder tussenstappen bespaar je geld en ben je snel, wendbaar en efficiënt voor je klanten. Nu lijkt het allemaal leuk en aardig om een online platform te starten, veel mensen weten niet wat hier allemaal bij komt kijken. In het verleden zijn er velen die in meerdere valkuilen zijn gevallen. In dit artikel gaan we bespreken hoe wij bij Start-platform oplossingen hebben gevonden voor de 5 grootste valkuilen in het starten van een online platform. 

Wachten met live gaan totdat je online platform perfect is

Je kent het verhaal wel, een jonge, onervaren ondernemer die in de wereld van online platformen stapt. Gedreven en enthousiast om te beginnen met zijn of haar eigen online platform. Denkend dat dit zo snel mogelijk gedaan moet worden omdat ze te graag willen beginnen. De weg naar het starten van een online platform is een lange weg. Als je dit te gehaast doet laat je broodkruimels liggen onderweg. Het online platform is er nog niet. daarom wordt de kwaliteit te laag en is die dat nog niet,er zijn te weinig details en er is daardoor geen compleet platform. Gelukkig bied Start-platform.com hier een oplossing voor. Bij Start-platform maken wij gebruik van kant en klare platform software in een SaaS. Mede door ons goed ontwikkelde software is niks onmogelijk als het komt op het gebied van een online platform maken. 

Met de eerste beste ontwikkelaar in zee gaan

Toen je net begon had je een ontwikkelaar gevonden die perfect bij jou past als beginnende ondernemer. De maanden en jaren vliegen voorbij en de zaken lopen goed. Je hebt er veel klanten bij gekregen, En er worden meer activiteiten op jou online platform uitgevoerd. Jouw leden verwachten daardoor steeds meer van jouw platform. Met als gevolg dat het online platform niet meer voldoet. Het platform die je nu hebt is simpelweg te klein voor wat je nu allemaal wilt aanbieden. Dan is de volgende stap om een professioneel bureau in te schakelen. Alles overzetten en vernieuwen naar je nieuwe bureau, krijg je dit gedoe weer. Bij Start-platform groeien wij met jou mee! Wij geven gratis updates om jouw online platform zo modern en professioneel te laten opstellen voor de klanten. Wil jij extra snufjes, activiteiten, opties en noem het maar op? dit is mogelijk binnen ons platform! Wij groeien mee met uw platform.

De kosten van het bouwen en onderhouden van een platform onderschatten

Veel mensen denken dat een online platform maken zo is gedaan en dat het niet veel gaat kosten, dit is normaal gesproken niet het geval. Een mooi en verzorgd platform maken is zeker niet goedkoop! Dit komt omdat een professioneel platform niet zomaar gemaakt kan worden, er zit veel tijd en moeite in. 

Hier bij Start-platform hebben wij 3 soorten pakketten wat wij aanbieden voor het maken van een online platform:

  • Basis platform
  • Medium platform
  • Groot platform

Jouw doelgroep niet om feedback vragen

De jonge ondernemer ziet om zich heen dat een platform starten iets heel anders is dan een platform runnen. “Het perfecte online platform opzetten is geen garantie voor succes. Vaak werken bedrijven wel 1 jaar toe naar lancering van het platform. Daarna komen ze er al snel achter dat het platform niet voldoet. Dit kun je voorkomen door je klanten te betrekken bij de ontwikkel- en testfase”. Hier komt natuurlijk een stukje marketing bij kijken, jouw doelgroep is het belangrijkste voor jouw platform. Hiervoor hebben wij een standaard software beschikbaar die door en door ontwikkeld is en waarbij klanten betrokken zijn. Door de SAAS krijgt iedereen ook continu de nieuwste updates.

Te laat inspelen op veranderingen

Veel bedrijven en online platforms spelen te laat in op veranderingen. Het gevolg hiervan is dat ze onopvallend worden, minder omzet draaien omdat ze achter blijven. Voor klanten geldt altijd hoe moderner en beter de dienst of product is hoe sneller ze geneigd zijn om daar naar toe te gaan. Als je wil blijven meedoen moet je platform blijven updaten, veel bedrijven doen dit ook zodat ze niet achter blijven. Als je een platform laat maken bij Start-platform hoef je je hier geen zorgen om te maken. Door onze software krijgen alle platformen regelmatig automatisch nieuwe updates om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden! Hiervoor hoeft je niet extra te betalen, dit wordt al met de maandelijkse kosten meegerekend. 

Bloginfo
Blog onderwerp
Blogtype