Leter du etter den beste nettsidebyggeren?

Den finnes ikke, men vi hjelper deg i gang

Del:

Hei der! Du leter etter den beste nettsidebyggeren? La oss begynne fra begynnelsen. Vi vil forklare hva en nettsidebygger er og hvordan det fungerer. La oss komme i gang med det samme!

Hva er en nettsidebygger?

En nettsidebygger er et verktøy som hjelper deg med å lage en nettside uten å trenge mye teknisk kunnskap. Det er en slags programvare som guider deg gjennom prosessen med å bygge en nettside trinn for trinn.

Hvordan fungerer en nettsidebygger?

En nettsidebygger gjør det enkelt for deg å lage en nettside ved hjelp av et dra-og-slipp-grensesnitt. Dette betyr at du enkelt kan dra og slippe elementer som tekst, bilder og videoer hvor som helst på nettsiden. Du trenger ikke å skrive eller forstå kode for å bygge en nettside med en nettsidebygger.

Fordeler ved å bruke en nettsidebygger

Det er forskjellige fordeler ved å bruke en nettsidebygger. For det første er det enkelt og intuitivt å bruke. Du trenger ingen teknisk kunnskap for å lage en nettside. For det andre er det ofte billigere enn å ansette en profesjonell webdesigner. For det tredje kan du raskt og enkelt lage en nettside og tilpasse den når du vil.

Hvilken nettsidebygger bør du velge?

Det er mange forskjellige nettsidebyggere tilgjengelige, så det kan være vanskelig å velge hvilken du skal bruke. Det avhenger av dine personlige preferanser og behov. Noen populære nettsidebyggere inkluderer StartPlatform, Wix, Squarespace, WordPress og Weebly. Det er verdt å prøve forskjellige nettsidebyggere for å se hvilken som passer best for deg.

Hvordan finner jeg den beste nettsidebyggeren?

Er du på jakt etter den beste nettsidebyggeren? Den beste nettsidebyggeren finnes ikke. Hver situasjon er unik, inkludert din. Det er forskjellige faktorer å vurdere når du sammenligner nettsidebyggere. Her er noen viktige punkter å tenke på:

 • Brukervennlighet: Hvor enkelt er det å bruke nettsidebyggeren? Hvor raskt kan du lage og tilpasse en nettside uten mye teknisk kunnskap?
 • Design og tilpasningsmuligheter: Hvilke designmaler og tilpasningsalternativer tilbyr nettsidebyggeren? Kan du tilpasse nettsiden fullstendig etter dine ønsker og merkevare?
 • Pris og kostnader: Hva er kostnadene for nettsidebyggeren? Er det skjulte kostnader som tillegg eller betalte apper? Er det en gratis prøveperiode tilgjengelig?
 • Funksjoner og integrasjoner: Hvilke funksjoner og integrasjoner er tilgjengelige på nettsidebyggeren? Kan du for eksempel legge til e-handelsfunksjoner, skjemaer eller integrasjoner med sosiale medier?

Pålitelighet og hastighet: Hvor pålitelig er nettsidebyggeren? Er det nedetid eller forsinkelse i nettsidens lastetid?

Det er også viktig å lese anmeldelser og tilbakemeldinger fra andre brukere for å få en bedre forståelse av fordeler og ulemper med hver nettsidebygger. Ved å vurdere disse faktorene og prøve forskjellige nettsidebyggere kan du ta en velinformert beslutning om hvilken nettsidebygger som passer best for dine behov.

Den beste nettsidebyggeren er god på SEO

En nettside uten besøkende er som en bil uten hjul. Når du leter etter den beste nettsidebyggeren, ikke glem SEO-aspektet. Det er forskjellige nettsidebyggere som er kjent for sine gode SEO-muligheter. Her er noen alternativer:

 • StartPlatform: Vår styrke ligger spesielt i at vi støtter deg med SEO. Du trenger ikke å kludre selv, vi gir deg verktøyene. I tillegg er vår nettplattform perfekt optimalisert for Google. Det er mange snutter, støtte for schema.org, og HTML er logisk strukturert. I tillegg kan du enkelt lage søkemotorannonser per side, og programvaren er godt optimalisert for hastighet. Så vår nettplattform rangerer godt i Google.
 • WordPress: WordPress er en veldig populær nettsidebygger kjent for sine utmerkede SEO-muligheter. Den tilbyr et bredt utvalg av SEO-plugins, inkludert Yoast SEO, All in One SEO Pack og Rank Math. WordPress gir også omfattende kontroll over tekniske aspekter av nettsiden, som permalenkestruktur og robots.txt-filer. Imidlertid må du selv installere plugins og konfigurere dem selv.
 • Wix: Wix er en annen populær nettsidebygger kjent for sine gode SEO-muligheter. Den tilbyr en optimalisert mobilopplevelse og støtter schema.org-data, noe som gjør at søkemotorer bedre kan forstå innholdet på nettsiden. Wix tilbyr også en SEO Wiz, et verktøy som guider brukere gjennom å optimalisere nettsiden sin for søkemotorer.
 • Squarespace: Squarespace tilbyr noen innebygde SEO-alternativer, inkludert muligheten til å legge til tilpassede metabeskrivelser og tittelkoder. Squarespace har også innebygd støtte for AMP (Accelerated Mobile Pages), noe som gjør at lastingstiden for mobile sider blir raskere, og det kan positivt påvirke SEO-rangeringene.
 • Shopify: For e-handelsnettsteder er Shopify en utmerket nettsidebygger som fokuserer på SEO-optimaliserte produkt- og kategorisider. Den tilbyr også noen SEO-apper som SEO Image Optimizer, SEO Manager og Smart SEO for å forbedre SEO-rangeringene.

Til syvende og sist avhenger valget av en nettsidebygger som er bra for SEO av dine spesifikke behov og krav. Det er viktig å velge en nettsidebygger som tilbyr nødvendige SEO-muligheter for å hjelpe deg med å oppnå de beste mulige SEO-rangeringene.

Hva koster en nettsidebygger?

Du leter kanskje etter den beste nettsidebyggeren, men prisene spiller også en rolle. Prisene for nettsidebyggere kan variere kraftig avhengig av funksjonene og kompleksiteten til nettsiden du ønsker å lage. Her er noen eksempler på priser for de tidligere nevnte nettsidebyggerne:

 • StartPlatform: Vi er ikke den billigste nettsidebyggeren. Vi står for kvalitet. Med det kan vi lage en enkel nettside, men vi kan også raskt konfigurere de mest komplekse plattformene. Det koster ekstra. Våre priser starter på 39 euro per måned og kan gå opp til 449 euro per måned. Du får imidlertid gratis support og gratis oppdateringer til nettsiden din for den prisen.
 • WordPress: WordPress er en åpen kildekode-plattform og er gratis å laste ned og bruke. Men hvis du vil ha mer funksjonalitet, som et tilpasset domene, hosting eller temaer og plugins, kan du velge et premiumabonnement eller de betalte versjonene av temaer og plugins. Prisene for premiumabonnementer varierer mellom €4 og €45 per måned, avhengig av leverandør og funksjonene du trenger.
 • Wix: Wix tilbyr forskjellige abonnementer for brukere, fra et gratis grunnabonnement til betalte planer som varierer fra €4,50 til €24,50 per måned. Prisen varierer avhengig av hvilke funksjoner du vil bruke, som e-handel og markedsføringsverktøy.
 • Squarespace: Squarespace tilbyr fire abonnementer, varierende fra €12 til €40 per måned. Hvert abonnement tilbyr forskjellige funksjoner og begrensninger, som antall sider du kan opprette eller tilgang til e-handelsfunksjoner.
 • Shopify: Shopify tilbyr forskjellige abonnementer for e-handelsnettsteder, fra €23 til €299 per måned. Prisen varierer avhengig av nettstedets størrelse og hvilke funksjoner du vil bruke, som lagerstyring, betalingsportaler eller tilgang til premiumtemaer.

Det er viktig å merke seg at disse prisene bare er eksempler, og de nøyaktige prisene kan variere avhengig av de spesifikke funksjonene og tjenestene du trenger. Det anbefales alltid å sammenligne priser og vurdere fordeler og ulemper med forskjellige nettsidebyggere før du tar en endelig beslutning.

I tillegg til den beste nettsidebyggeren..

..også bra å lese.