Geld verdienen met SEO

Delen:

Heb jij een platform, daardoor ervaring met SEO en wilt jij daarom ook geld verdienen met SEO? Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen met SEO (Search Engine Optimization).

Wat kan ik zelf aan SEO doen?

Wil jij geld verdienen met SEO? Onderzoek dan vooral wat je zelf allemaal aan SEO kan doen. De belangrijkste SEO activiteiten staan hieronder uitgeschreven:

 1. Gebruik relevante trefwoorden: Zoek uit welke trefwoorden relevant zijn voor je website en zorg ervoor dat je deze trefwoorden in de tekst op je website gebruikt, zoals in de titel, in de meta-omschrijving en in de inhoud van de pagina. Je kan met de zoekwoordplanner binnen Google Ads achterhalen welke trefwoorden interessant en relevant zijn. Maar let op voor keyword stuffing, dit is het overmatig gebruik van keywords in een tekst.
 2. Maak een goede linkstructuur: Link naar andere pagina's op je website vanuit de inhoud van de pagina. Dit helpt zoekmachines om de structuur van je website te begrijpen en verbetert de navigatie voor gebruikers.
 3. Zorg voor unieke en kwalitatief goede inhoud: Zoekmachines geven de voorkeur aan websites met unieke, relevante en waardevolle inhoud. Zorg er dus voor dat de inhoud van je website regelmatig wordt bijgewerkt en van hoge kwaliteit is. Schrijf jouw inhoud daarom ook voor de bezoekers en niet alleen voor Google. 
 4. Optimize afbeeldingen: Voeg alt-tekst toe aan afbeeldingen en geef afbeeldingen een logische bestandsnaam. Dit helpt zoekmachines om afbeeldingen te begrijpen en verhoogt de kans dat je afbeeldingen worden weergegeven in zoekresultaten.
 5. Gebruik meta-tags: Voeg meta-tags toe aan de HTML-code van je website, zoals de meta-titel en meta-omschrijving. Dit helpt zoekmachines om te begrijpen wat de pagina gaat over.
 6. Maak gebruik van social media: Promoot je website via social media en zorg ervoor dat je website is gekoppeld aan je social media-profielen. Dit helpt om verkeer naar je website te trekken en verbetert de zichtbaarheid van je website in zoekresultaten.
 7. Technische SEO: zorg dat je website snel laadt, goed op mobiel werkt en dat er geen technische problemen zijn. Zoekmachine crawlers hebben er moeite mee om een website te analyseren als er technische problemen zijn.

Hoe kan ik geld verdienen met SEO?

Je kan op verschillende manier geld verdienen met SEO. Enkele manieren om geld te verdienen met SEO zijn:

 1. Zoekmachineoptimalisatie voor klanten: Je kunt diensten aanbieden om de websites van klanten te optimaliseren voor zoekmachines, zodat ze hoger in de zoekresultaten komen te staan. Hierdoor kunnen klanten meer bezoekers op hun website krijgen, wat kan leiden tot meer verkoop of leads.
 2. Affiliate marketing: Je kunt geld verdienen door andere websites te promoten en een commissie te ontvangen voor elke verkoop of lead die via jouw link wordt gegenereerd.
 3. Eigen website: Je kunt ook een eigen website opzetten die gericht is op een specifiek onderwerp en deze optimaliseren voor zoekmachines. Hierdoor kun je verkeer naar de website trekken en geld verdienen met advertenties, affiliate marketing of e-commerce.
 4. SEO-consultancy: Je kunt je SEO-kennis gebruiken om bedrijven te adviseren over hoe ze hun zoekmachineresultaten kunnen verbeteren en hen daarbij helpen.

Houd je SEO kennis up-to-date

Houd er wel rekening mee dat SEO een continu proces is, het is niet iets dat je in een keer kunt regelen en dan klaar bent. Ook de zoekalgoritmes van zoekmachines zijn continu aan verandering onderhevig, dus je moet altijd up-to-date blijven met de laatste ontwikkelingen en trends.

Denk bij SEO ook aan de gebruiker

En belangrijk om te weten, SEO is niet alleen over techniek maar ook over content en gebruiker waardering. Waar Google streeft naar een goede zoekervaring voor de gebruiker. Dus zoekmachines optimalisatie is ook gericht op de gebruiker en niet alleen op zoekmachine.

Naast geld verdienen met SEO ook interessant