Tjen penger med SEO

Del:

Har du en plattform, erfaring med SEO, og vil du også tjene penger med SEO? Det er ulike måter du kan tjene penger med SEO (Search Engine Optimization).

Hva kan jeg gjøre selv med SEO?

Vil du tjene penger med SEO? Undersøk hva du selv kan gjøre med SEO. De viktigste SEO-aktivitetene er skissert nedenfor:

 1. Bruk relevante søkeord: Finn ut hvilke søkeord som er relevante for nettstedet ditt, og sørg for å bruke disse søkeordene i teksten på nettstedet ditt, for eksempel i tittelen, i meta-beskrivelsen og i innholdet på siden. Du kan bruke søkeordsplanleggeren i Google Ads for å finne interessante og relevante søkeord. Men pass på for nøkkelordstapping, dette er overdreven bruk av nøkkelord i en tekst.
 2. Lag en god lenkestruktur: Lenk til andre sider på nettstedet ditt fra innholdet på siden. Dette hjelper søkemotorer med å forstå strukturen på nettstedet ditt og forbedrer navigasjonen for brukerne.
 3. Sørg for unikt og kvalitetsinnhold: Søkemotorer foretrekker nettsteder med unikt, relevant og verdifullt innhold. Sørg derfor for at innholdet på nettstedet ditt blir oppdatert regelmessig og er av høy kvalitet. Skriv innholdet ditt også for besøkende og ikke bare for Google.
 4. Optimaliser bilder: Legg til alternativ tekst til bilder og gi bildene et logisk filnavn. Dette hjelper søkemotorer med å forstå bilder og øker sjansene for at bildene dine vises i søkeresultatene.
 5. Bruk meta-tags: Legg til meta-tags i HTML-koden på nettstedet ditt, som meta-tittel og meta-beskrivelse. Dette hjelper søkemotorer med å forstå hva siden handler om.
 6. Bruk sosiale medier: Promoter nettstedet ditt via sosiale medier, og sørg for at nettstedet ditt er koblet til dine sosiale medieprofiler. Dette hjelper til med å trekke trafikk til nettstedet ditt og forbedrer synligheten av nettstedet ditt i søkeresultatene.
 7. Teknisk SEO: Sørg for at nettstedet ditt laster raskt, fungerer bra på mobilen og ikke har tekniske problemer. Søkemotor-crawlere har problemer med å analysere et nettsted hvis det er tekniske problemer.

Hvordan kan jeg tjene penger med SEO?

Du kan tjene penger på ulike måter med SEO. Noen måter å tjene penger med SEO på inkluderer:

 1. Søkemotoroptimalisering for kunder: Du kan tilby tjenester for å optimalisere kundens nettsteder for søkemotorer, slik at de rangerer høyere i søkeresultatene. Dette kan hjelpe kunder med å få flere besøkende på nettstedet sitt, noe som kan føre til flere salg eller leads.
 2. Affiliate markedsføring: Du kan tjene penger ved å markedsføre andre nettsteder og motta provisjon for hver salg eller lead som genereres via din lenke.
 3. Eget nettsted: Du kan også opprette ditt eget nettsted som fokuserer på et spesifikt emne og optimalisere det for søkemotorer. Dette kan trekke trafikk til nettstedet og tjene penger med annonsering, affiliate markedsføring eller e-handel.
 4. SEO-konsulenttjenester: Du kan bruke din SEO-kunnskap til å gi råd til bedrifter om hvordan de kan forbedre søkeresultatene og hjelpe dem med det.

Hold din SEO-kunnskap oppdatert

Husk at SEO er en kontinuerlig prosess; det er ikke noe du kan fikse en gang og være ferdig med. Søkemotoralgoritmene endrer seg også kontinuerlig, så du må alltid holde deg oppdatert med de siste utviklingene og trendene.

Tenk også på brukeren ved SEO

Og viktig å vite er at SEO ikke bare handler om teknikk, men også om innhold og brukeropplevelse. Der Google streber etter en god søkeopplevelse for brukeren. Så søkemotoroptimalisering er også rettet mot brukeren og ikke bare mot søkemotoren.

I tillegg til å tjene penger med SEO også interessant