Patent på online platform

Del:

Få patent på en digital platform

At få patent på en digital platform er muligt, men platformen skal være opfindsom nok. Dette betyder, at din platform skal være unik, så nogen med færdigheder inden for branchen også opfatter den som unik og ikke som et allerede eksisterende koncept eller platform. Når du først har patent på din platform, er du beskyttet, og du behøver ikke bekymre dig for eventuelle overtrædelser af din digitale platform. Dette betyder, at folk ikke kan kopiere din digitale platform bogstaveligt talt, og du har rettighederne.

Hvad er patent, og hvorfor bør du patenter en platform?

Et patent er en eksklusiv rettighed til et produkt eller en opfindelse. Det betyder, at du har alle rettigheder til dit produkt eller din opfindelse, og andre virksomheder kan ikke bare kopiere det. At patenterer en applikation eller platform er en vigtig del af beskyttelsen af din immaterielle ejendom og giver dig mulighed for at kræve erstatning for overtrædelser. Med andre ord beskytter et patent din platform mod overtrædelser af immaterielle rettigheder.

Ansøgning om patent på en platform

Hvorfor patent på en platform? De fleste platforme er bygget på mindst én form for eksisterende teknologi. Dette gør ansøgningen om patent på en online platform udfordrende. Før du ansøger om patent på din digitale platform, skal du først søge i teknologiens tilstand. Dette indebærer en søgning efter eksisterende patenter, der kan være lignende i funktion med din platform. Du skal sammenligne resultaterne af din søgning med din egen platform. Søg efter dele i din digitale platform, der er anderledes. Disse separate elementer er de dele af din platform, hvor der kan ansøges om patent.

Krav til patent på en platform

Før du begynder at ansøge om et patent på en platform, er det vigtigt at forstå, hvad et patent er. For et eventuelt platformspatent skal du opfylde disse tre krav:

  • Platformen er ny.
  • Platformen er patenterbar, hvilket betyder, at den ikke er en abstrakt idé.
  • Patentet må ikke være åbenlyst. Det betyder, at skabelsen af din platform skal være tilstrækkelig opfindsom, så nogen med færdigheder inden for branchen også opfatter den som unik og ikke som et allerede eksisterende koncept eller platform. En ansøgning kan afvises, hvis platformen kombinerer allerede eksisterende opfindelser eller er en variation af en eksisterende idé. At kombinere teknologier eller processer betragtes ikke som unikt, så en platform, der bruger disse metoder, er ikke berettiget til patentbeskyttelse.

Bør du virkelig patenter din platform?

Patent på en online platform? Bør du virkelig patenter din platform? Det afhænger af. At have et patent på din platform er en langvarig og dyr proces. Hvis din platform sandsynligvis ikke vil generere tilstrækkeligt med penge eller har en kort levetid, kan et patent være unødvendigt. Hvis din platform derimod har høj kommerciel værdi, kan du overveje et patent. Hvis du ikke har et stort budget, kan du overveje alternativer. I stedet for et platformspatent kan du bruge ophavsret, varemærker og fortrolighedserklæringer. Disse er meget billigere og kan være lige så effektive.

Rådgivning om patent på online platform

Et platformspatent synes ikke nødvendigt i opstartsfasen af din digitale platform. Et platformspatent kan eventuelt overvejes senere, når succesen af platformen øges. Når du starter en digital platform med Start-platform, kan du hurtigt tilpasse dig med minimale omkostninger.