Hva koster en online plattform?

Del:

Ønsker du å opprette din egen plattform på nettet? Da er det viktig å vite hvilke kostnader som er involvert. Derfor lister vi opp alle kostnadene i denne artikkelen når du velger å bygge plattformen din med oss. 

Vil du bygge en tilpasset plattform? Da vil den engangsinvesteringen være betydelig høyere enn det som er beskrevet i denne artikkelen.

For de nevnte kostnadene antar vi at du setter bort alt. Hvis du utfører visse oppgaver selv, kan du spare disse kostnadene. 

Kostnader for plattformen i 4 kategorier

Vi deler opp alle kostnadene for plattformen på nettet i denne artikkelen i fire kategorier. Vi ser ikke bare på det økonomiske bildet, men også på tidsinvesteringen som kreves. Hvis du vil bygge en plattform på nettet, vil du stå overfor kostnader i følgende kategorier:

  • Engangskostnader
  • Månedlige kostnader
  • Engangsinvestering av tid
  • Månedlig tidsinvestering

Engangskostnader for å sette opp plattformen

Å lage en plattform på nettet innebærer engangskostnader. Disse kostnadene brukes hovedsakelig til å sette opp plattformen din på nettet.

Oppgaver Kostnader
Sette opp plattformen på nettet €1.999
Hjelp med å konfigurere plattformen €1.170
Designe et profesjonelt logo €299
5 arkivbilder €150
Skrive 3 tekster €540
Vilkår og betingelser €350
Registrering i handelskammeret €75
Totalt €4.583

Du kan selvfølgelig legge til flere bilder på plattformen din og bestille skriving av flere tekster. Dette vil øke kostnadene for oppsettet av plattformen.

Månedlige kostnader for plattformen på nettet

De engangskostnadene for utvikling av plattformen på nettet er ikke de eneste kostnadene du vil støte på. Du må også hoste plattformen din og vedlikeholde den teknisk. Hos StartPlatform er disse kostnadene inkludert i et månedsabonnement. Det kreves også online markedsføring etter at plattformen er opprettet. Her er de gjennomsnittlige månedlige kostnadene for å drive en plattform. 

Oppgaver Kostnader
StartPlatform-abonnement €149
Domene €0
Online markedsføring €300
Ekstra støtte €45
Bankkonto €10
Totalt €504

Vi belaster 90 euro per konsultasjon per time. Noen kunder bestiller flere konsultasjoner de første månedene. Deretter er vi sjelden nødvendig. Derfor antar vi omtrent en halv time støtte per måned, dette er allerede ganske mye, siden du kan gjøre mye selv via systemet for administrasjon.

Tidsinvestering for å bygge plattformen på nettet

I tillegg til de økonomiske kostnadene ved å sette opp en plattform på nettet, krever det å bygge en plattform på nettet også en tidsinvestering. Her er et estimat av de unike timene du vil investere:

Oppgaver Timer
Registrering i handelskammeret 1
Åpne en bankkonto 1
Møte med StartPlatform 1
Sette ønsker på papir 3
Deltakelse på opplæringskurs 3
Innstillinger for plattformen på nettet 13
Kontrakt med partnere 2
Kommunikasjon om logo 1
Totalt 25

Vi tilbyr standard 2 plattformadministrasjonssertifiseringskurs på 1,5 timer hver. I løpet av disse øktene gjør vi grunnleggende konfigurasjoner sammen og lærer deg å administrere plattformen din selv. 

Deretter kan du håndtere plattformen din selv. Du kan konfigurere søkefiltre, bestemme inntektsmodeller, lage oppsett og mye mer. Det krever litt forskning å forstå plattformprogramvaren godt. Derfor tror vi at denne grunnleggende konfigurasjonen vil ta deg omtrent 13 timer.

Vi bygger en plattform med et komplett team + støttende partnere. Du kan inngå kontrakt med disse partnerne for å bruke tjenestene deres. Våre mest brukte partnere er Google og Mollie. For å inngå kontrakten med dem forventer vi at du bruker omtrent 2 timer. 

Hvor lang tid tar det å ha din egen plattform? 

I tillegg til tiden du investerer en gang for å sette opp en plattform på nettet, vil du også bruke tid hver måned på å administrere plattformen din. Suksessen din kommer ikke automatisk.

Bygger du en plattform på nettet i tillegg til din vanlige jobb? Mange kunder gjør det. Ta hensyn til de månedlige tidsinvesteringene nedenfor. 

Oppgaver Timer
Moderering av innhold 3
Administrere medlemmer 2
Kundeservice 3
Administrative oppgaver 2
Lage innhold selv 3
Online markedsføring 5
Totalt 18

Sjokkert over de månedlige anstrengelsene som kreves etter utvikling av plattformen på nettet? Det kan også oppnås med mindre innsats, men husk: jo mer tid du investerer, jo større og raskere vil din online suksess komme.

Utvikle din egen plattform på nettet

Er du fortsatt interessert i å bygge en plattform på nettet etter å ha lest denne artikkelen? Ta gjerne kontakt med oss uten forpliktelser. Vi vil tenke sammen med deg, og sammen setter vi de første planene på papir.

Bortsett fra plattformkostnader også gøy..

..å lese om plattformer