Hvad koster en online platform?

Del:

Ønsker du at oprette din egen online platform? Så er det vigtigt at vide, hvilke omkostninger der er involveret. Derfor opstiller vi alle omkostninger i denne artikel, når du vælger at opbygge din platform med os. 

Ønsker du at bygge en tilpasset platform? Så vil den engangsinvestering være betydeligt højere end det, der er beskrevet i denne artikel.

Når det kommer til de nævnte omkostninger, antager vi, at du outsourcer alt. Hvis du udfører visse opgaver selv, sparer du de omkostninger. 

Platformomkostninger i 4 kategorier

Vi opdeler alle omkostninger for online platformen i denne artikel i fire kategorier. Vi ser ikke kun på det økonomiske perspektiv, men også på den tidsinvestering, der kræves. Hvis du vil opbygge en online platform, vil du støde på omkostninger inden for følgende kategorier:

  • Engangsomkostninger
  • Månedlige omkostninger
  • Engangsinvestering af tid
  • Månedlig tidsinvestering

Engangsomkostninger for at sætte platformen op

At oprette en platform online indebærer engangsomkostninger. Disse omkostninger bruges primært til at oprette din platform online.

Opgaver Omkostninger
Sætte platformen online €1.999
Hjælp til konfiguration af platformen €1.170
Designe en professionel logo €299
5 arkivbilleder €150
Skrive 3 tekster €540
Vilkår og betingelser €350
Registrering i handelskammeret €75
Total €4.583

Du kan naturligvis tilføje flere billeder på din platform og bestille skrivning af flere tekster. Dette vil øge omkostningerne ved at oprette platformen.

Månedlige omkostninger for platformen online

De engangsomkostninger for at udvikle platformen online er ikke de eneste omkostninger, du vil støde på. Du skal også hoste din platform og teknisk vedligeholde den. Hos StartPlatform er disse omkostninger inkluderet i et månedligt abonnement. Der kræves også online markedsføring efter oprettelsen af platformen. Her er de gennemsnitlige månedlige omkostninger ved at drive en platform. 

Opgaver Omkostninger
StartPlatform-abonnement €149
Domæne €0
Online markedsføring €300
Ekstra support €45
Bankkonto €10
Total €504

Vi opkræver 90 euro pr. konsultation pr. time. Nogle kunder booker flere konsultationer de første måneder. Derefter har vi sjældent brug for meget tid. Derfor antager vi cirka en halv times support pr. måned, hvilket allerede er ret meget, da du kan gøre meget selv via administrationsystemet.

Tidsinvestering for at opbygge platformen online

Ud over de økonomiske omkostninger ved at oprette en platform online kræver det også en tidsinvestering at bygge en platform online. Her er et skøn over de unikke timer, du vil investere:

Opgaver Timer
Registrering i handelskammeret 1
Åbning af en bankkonto 1
Møde med StartPlatform 1
Sætte ønsker på papir 3
Deltage i træning 3
Opbygge platformen online 13
Aftale med partnere 2
Kommunikation om logoet 1
Total 25

Vi tilbyder standard 2 platformhåndteringstræninger af 1,5 timers varighed. Under disse sessioner udfører vi grundlæggende konfigurationer sammen og lærer dig at håndtere din platform selv. 

Du kan derefter administrere din platform selv. Du kan konfigurere søgefiltre, bestemme indtægtsmodeller, oprette layouter og meget mere. Det kræver lidt forskning for at forstå platformsoftwaren godt. Derfor tror vi, at denne grundlæggende konfiguration vil tage cirka 13 timer.

Vi bygger en platform med et komplet team + støttende partnere. Du kan indgå aftaler med disse partnere for at bruge deres tjenester. Vores mest anvendte partnere er Google og Mollie. For at indgå aftale med dem forventer vi, at du bruger cirka 2 timer. 

Hvor lang tid tager det at have din egen platform? 

Ud over den tid, du investerer en gang for at oprette en platform online, vil du også bruge tid hver måned på at administrere din platform. Din succes kommer ikke automatisk.

Bygger du en platform online ved siden af dit normale arbejde? Mange kunder gør det. Tag hensyn til de månedlige tidsinvesteringer nedenfor. 

Opgaver Timer
Moderation af indhold 3
Håndtering af medlemmer 2
Kundeservice 3
Administrative opgaver 2
Oprettelse af indhold selv 3
Online markedsføring 5
Total 18

Forbløffet over de månedlige bestræbelser, der kræves efter udviklingen af platformen online? Det kan opnås med mindre anstrengelse, men husk: jo mere tid du investerer, desto større og hurtigere vil din online succes være.

Udvikle din egen platform online

Er du stadig interesseret i at opbygge en platform online efter at have læst denne artikel? Kontakt os gerne uforpligtende. Vi tænker sammen med dig, og sammen lægger vi de første planer på papir.

Udover platformomkostninger også sjovt..

..at læse om platforme