Hvordan kan jeg lage en medlemsside? Din guide

06 December 2023
Del:

Lage din egen medlemsskapsside? Velkommen til vår omfattende veiledning om å lage og sette opp en medlemsskapsside. Enten du er en lidenskapelig innholdsprodusent, ekspert innen ditt felt, eller en gründer som tilbyr eksklusive tjenester, å sette opp en medlemsskapsside kan være et kraftig skritt for å vokse din online fellesskap.

Få suksess med å bygge din medlemsskapsside? Oppdag i denne artikkelen hvordan du kan omdanne visjonen din til et blomstrende online fellesskap. Fra å definere dine mål til å velge riktig plattform og implementere effektive medlemskapsfunksjoner, veileder vi deg trinn for trinn gjennom prosessen. Lær hvordan du kan skape verdifull, eksklusivt innhold og optimaliser medlemsskapssiden din for søkemotorer (SEO) for å tiltrekke et bredere publikum.

Enten du vil lage en medlemsskapsside for å dele premiuminnhold, kurs eller bygge et engasjert fellesskap, gir denne veiledningen for å lage og sette opp en medlemsskapsside de essensielle trinnene og innsiktene du trenger. Begynn i dag og gi din online tilstedeværelse et løft!

Trinn for å sette opp en medlemsskapsside

 1. Definer dine mål - Før du begynner å bygge medlemsskapssiden din, er det viktig å sette klare mål. Spør deg selv hva du vil oppnå med fellesskapet ditt og hvilket eksklusivt innhold du vil tilby.
 2. Velg riktig plattform - Det finnes ulike plattformer tilgjengelige for å lage medlemsskapssider. StartPlatform og Squarespace er populære valg. Velg den plattformen som passer best for dine behov og tekniske ferdigheter.
 3. Design en tiltalende nettside - Lag en brukervennlig og tiltalende design for medlemsskapssiden din. Sørg for at navigasjonen er enkel, og at merkevaren din er konsistent. Bruk attraktive visuelle elementer for å fange oppmerksomheten til besøkende.
 4. Implementer medlemskapsfunksjoner - Legg til medlemskapsfunksjoner på nettstedet ditt, som registreringsskjemaer, innloggingsider og sikre betalingsløsninger. Sørg for at medlemskapsprosessen er smidig for brukerne dine.
 5. Lag eksklusivt innhold - Nøkkelen til en vellykket medlemsskapsside er å tilby verdifullt og eksklusivt innhold. Planlegg jevnlige oppdateringer og sørg for at medlemmene dine føler seg verdsatt.
 6. Optimaliser for søkemotorer (SEO) - Forbedre synligheten til medlemsskapssiden din ved å anvende beste praksis for SEO. Bruk relevante søkeord i titlene, meta-beskrivelsene og innholdet ditt. Optimaliser også bilder og sørg for rask lastetid.
 7. Promoter medlemsskapssiden din - Bruk ulike markedsføringskanaler for å markedsføre medlemsskapssiden din. Bruk sosiale medier, e-postmarkedsføring og samarbeid med påvirkere for å øke rekkevidden din.
 8. Analysér og tilpass - Bruk analyseverktøy for å forstå atferden til medlemmene dine. Tilpass strategien din basert på disse innsiktene, og fortsett å overvåke ytelsen til medlemsskapssiden din.

Følg disse trinnene og skap et blomstrende online fellesskap med din medlemsskapsside!

Ønsker du å starte din egen medlemsskapsside?

Vi kan guide deg fra A til Å med vår standard programvare.

Vår tilnærming

Definere mål for din medlemsskapsside

Før du setter opp medlemsskapssiden din, er det avgjørende å sette klare mål. Her er trinnene du kan følge:

 1. Identifiser målgruppen din: Definer hvem dine ideelle medlemmer er. Tenk på alder, interesser og behov. Dette hjelper deg med å lage målrettet innhold og bygge et fellesskap som samsvarer med forventningene til målgruppen din.
 2. Formuler konkrete mål: Bruk spesifikke søkeord som "sette opp medlemsskapsside", "lage medlemsskapsside" og "få laget medlemsskapsside" for å formulere konkrete mål. For eksempel: "Å sette opp en medlemsskapsside med 500 betalende medlemmer innen seks måneder".
 3. Definer målbare suksesskriterier: Gjør målene dine målbare. For eksempel: "Øke antall påmeldinger med 20% de første tre månedene". Ved å sette målbare mål kan du enkelt evaluere fremgangen din.
 4. Vær realistisk med målene dine: Vær realistisk om hva du kan oppnå. Formuler mål som er utfordrende, men oppnåelige, med tanke på ressursene og tiden du har til rådighet.
 5. Angi tidsrammen: Angi innen hvilken tidsramme du ønsker å oppnå målene dine. For eksempel: "Å oppnå en aktiv fellesskap på 1000 medlemmer innen ett år etter lanseringen".

Ved å følge disse trinnene og klart definere målene dine, legger du et solid grunnlag for suksessen til medlemsskapssiden din.

Velge riktig plattform for å sette opp medlemsskapsside

Valget av riktig plattform er et avgjørende skritt når du lager medlemsskapssiden din. En plattform må passe til dine behov og tekniske ferdigheter. En anbefalt opsjon er StartPlatform, men det finnes også andre populære alternativer å vurdere:

 • StartPlatform: En brukervennlig plattform med kraftige funksjoner spesielt designet for å bygge medlemsskapssider. Dette lar deg enkelt administrere innhold, sette medlemskapsnivåer og motta betalinger.
 • WordPress: Et allsidig innholdsforvaltningssystem med utallige tillegg, inkludert medlemskapsutvidelser som MemberPress og Restrict Content Pro.
 • Squarespace: En visuelt tiltalende plattform med intuitive verktøy for å bygge nettsteder, inkludert medlemskapsfunksjoner.
 • Wix: En brukervennlig plattform med et utvalg av maler og apper, inkludert verktøy for å administrere medlemskap.
 • Memberful: En spesifikk medlemskapsplattform som tilbyr integrasjoner med populære CMS-systemer som WordPress.

Når du tar valget ditt, vurder faktorer som brukervennlighet, tilpasningsmuligheter, kostnader og integrasjonsmuligheter. Hver plattform har sine egne styrker, så velg den som best passer dine spesifikke krav for å sette opp en vellykket medlemsskapsside.

Begynn å bygge medlemsskapssiden din og oppdag hvilken plattform som passer best for deg!

Ønsker du å lage din egen medlemsskapsside?

Vår medlemsskapsprogramvare har faste priser. Derfor blir det ingen overraskelser.

Våre priser

Sette opp medlemsskapsside med godt design

Å designe en tiltalende medlemsskapsside er avgjørende for å trekke oppmerksomheten til besøkende og få dem til å komme tilbake. Her er trinnene du kan følge, og oppdag hvordan StartPlatform kan hjelpe deg i denne prosessen:

 1. Lag et tiltalende tema: StartPlatform tilbyr et utvalg av profesjonelt designede temaer som passer til ulike stiler og formål. Velg et tema som passer med utseendet du har i tankene for medlemsskapssiden din. En medarbeider hjelper deg med det.
 2. Tilpass nettstedet ditt: Tilpass farger, skrifter og bilder for å gi nettstedet ditt en unik utseende. StartPlatform gjør det enkelt å gjøre disse tilpasningene uten behov for dyptgående designkunnskap.
 3. Sørg for enkel navigasjon: Lag nettstedet ditt brukervennlig ved å sette opp en intuitiv navigasjonsstruktur. Brukere bør enkelt kunne finne det de leter etter. StartPlatform optimaliserer automatisk navigasjonen på nettstedet ditt for en jevn opplevelse.
 4. Bruk attraktive visuelle elementer: Legg til høykvalitetsbilder og visuelle elementer som trekker oppmerksomheten. StartPlatform tilbyr innebygde verktøy for opplasting og redigering av bilder, slik at du kan styrke nettstedet visuelt.
 5. Responsivt design: Sørg for at medlemsskapssiden din ser bra ut på forskjellige enheter. StartPlatform sørger automatisk for et responsivt design, noe som betyr at nettstedet ditt ser bra ut både på datamaskiner og mobile enheter.
 6. Tilby tydelige handlingsoppfordringer: Led besøkende til ønskede handlinger, som å melde seg på medlemskap, med klare og attraktive handlingsoppfordringsknapper. StartPlatform integrerer enkelt knapper og skjemaer på strategiske steder på nettstedet ditt.

Start med å bygge en medlemskapsside ved å følge disse trinnene og dra nytte av de brukervennlige funksjonene til StartPlatform for en profesjonell nettside.

Begynn i dag med å lage en imponerende medlemskapsside som tiltrekker besøkende og holder dem engasjert!

Lage en medlemskapsside med riktige funksjoner

Å legge til medlemskapsfunksjoner på nettstedet ditt er et avgjørende skritt for å skape et eksklusivt og sikkert miljø for medlemmene dine. Via StartPlatform blir denne prosessen enkel og tilgjengelig, selv om du ikke har omfattende teknisk kunnskap. Her er hvordan du gjør det:

 1. Logg inn på StartPlatform-kontoen din: Logg inn på SiteCMS-kontoen din og gå til dashbordet for medlemssiden din.
 2. Velg abonnementer: Naviger til seksjonen for abonnementer. StartPlatform tilbyr et oversiktlig grensesnitt der du kan aktivere ulike funksjoner, som registreringsskjemaer, påloggingsider og betalingsportaler.
 3. Tilpass medlemskapsnivåene: Definer ulike medlemskapsnivåer og avgjør hvilket innhold som er tilgjengelig for hvert nivå. Dette lar deg tilby en personlig opplevelse for medlemmene dine.
 4. Aktiver sikre betalinger: Konfigurer enkelt sikre betalingsalternativer for medlemssiden din. StartPlatform integrerer med populære betalingsmetoder og sikrer en trygg transaksjonsmiljø.
 5. Støtte fra ansatte: Hvis du trenger hjelp, står StartPlatforms supportteam til tjeneste. Kontakt en medarbeider for veiledning om konfigurering av spesifikke medlemskapsfunksjoner.

StartPlatform gjør det enkelt for deg å implementere medlemskapsfunksjoner og gir personlig støtte ved behov. Dette lar deg raskt og enkelt skape et sikkert og eksklusivt miljø for medlemmene dine.

Begynn nå med å legge til medlemskapsfunksjoner på nettstedet ditt og dra nytte av fordelene ved et godt administrert online fellesskap!

Sett opp din egen medlemskapsside

Vi deler gjerne all informasjon i en personlig demo.

Gratis demo

Lag eksklusivt innhold for din medlemskapsside

Å tilby eksklusivt innhold er nøkkelen til å tiltrekke og beholde medlemmer på din medlemskapsside. Her er noen strategier for å oppnå denne eksklusiviteten:

 1. Definer din nisje: Identifiser det spesifikke emnet eller bransjen der medlemskapssiden din opererer. Fokuser på en nisje der ekspertisen din ligger og der det er etterspørsel.
 2. Lag premiuminnhold: Utvikle høykvalitets, eksklusivt innhold som ikke er tilgjengelig andre steder. Dette kan være i form av artikler, videoer, podcaster, kurs eller annet innhold som legger verdi til medlemmenes liv.
 3. Planlegg regelmessige oppdateringer: Hold medlemskapet levende ved å regelmessig legge til nytt innhold. Gi medlemmene noe å se frem til og fortsett å betale for tilgang til ny, verdifull informasjon.
 4. Kommuniser med medlemmene dine: Lytt til tilbakemeldinger fra medlemmene dine og spør om preferansene deres. Kommuniser med dem gjennom forum, Q&A-økter eller eksklusive webinarer for å bygge opp en sterk tilknytning.
 5. Tilby interaktive elementer: Skap engasjement ved å legge til interaktive elementer som eksklusive arrangementer, avstemninger eller diskusjonsforum. La medlemmene føle at bidragene deres er verdifulle.
 6. Bruk StartPlatform-verktøy: Hvis du bruker StartPlatform, dra nytte av de innebygde verktøyene for å organisere eksklusivt innhold. Konfigurer enkelt tilgangsrettigheter og medlemskapsnivåer.

Ved å følge disse strategiene og bruke riktige verktøy, kan du skape et levende fellesskap på din medlemskapsside med innhold som medlemmene finner verdifullt og setter pris på.

Ta det første skrittet for å lage eksklusivt innhold og bygge en engasjerende medlemskapsside som inspirerer publikummet ditt!

Begynn med SEO etter å ha satt opp medlemskapssiden

Har du lykkes med å bygge din egen medlemskapsside? Søkemotoroptimalisering (SEO) er avgjørende for å få din medlemskapsside til å skille seg ut i søkeresultatene. Her er trinn og strategier for å optimalisere nettstedets SEO:

 1. Nøkkelordundersøkelse: Identifiser relevante søkeord som passer til temaet for medlemskapssiden din. Bruk verktøy som Google Keyword Planner for å finne populære og relaterte søkeord.
 2. Optimaliserte titler og meta-beskrivelser: Skriv tiltalende titler og meta-beskrivelser med hovedsøkeordene dine. Sørg for at hver side gir unik og relevant informasjon.
 3. Kvalitetsinnhold: Lever høykvalitets og verdifullt innhold til medlemmene dine. Sørg for at teksten din er godt strukturert med relevante overskrifter og undertitler. Bruk de valgte søkeordene naturlig i teksten.
 4. Optimalisering av bilder: Unngå tunge bilder som bremser ned lastetiden. Gi bilder klare filnavn og legg til beskrivende alternativ tekst som også inneholder søkeordene dine.
 5. Interne og eksterne lenker: Bygg opp en solid intern lenkestruktur for å forbedre navigasjonen. Legg også til relevante eksterne lenker til pålitelige kilder innenfor ditt fagområde.
 6. Mobiloptimalisering: Sørg for at medlemskapssiden din er optimalisert for mobile enheter. Google foretrekker mobilvennlige nettsteder når de rangerer søkeresultater.
 7. Rask lastingstid: Forbedre nettstedets lastetid ved å komprimere bilder, unngå unødvendige plugins og bruke hurtigbuffering. Rask lasting er gunstig både for SEO og brukeropplevelse.
 8. Bruk StartPlatform SEO-verktøy: Hvis du bruker StartPlatform, dra nytte av de innebygde SEO-verktøyene. Juster enkelt titler, meta-beskrivelser og URL-strukturer for optimal søkemotoroptimalisering.

Ved å følge disse SEO-trinnene øker du synligheten til medlemssiden din og tiltrekker deg flere medlemmer som er interessert i ditt eksklusive innhold og fellesskap.

Begynn i dag med å optimalisere SEO for din medlemsside og få nettstedet ditt til å skille seg ut i søkeresultatene!

Utvikle medlemsside

Med StartPlatform kan du bygge din egen medlemsside ved å sette sammen moduler.

Se funksjoner

Suksess etter opprettelse av medlemsside: Effektive markedsføringsstrategier

Har du satt opp din egen medlemsside? Suksessen til medlemssiden din avhenger av effektiv markedsføring. Her er ulike strategier og markedsføringskanaler for å sette medlemssiden din i fokus:

 1. Sosiale medier: Bruk aktivt sosiale medieplattformer som Facebook, Instagram, Twitter og LinkedIn. Del engasjerende innhold, kunngjøringer og eksklusive tilbud for å engasjere målgruppen din.
 2. E-postmarkedsføring: Bygg opp en e-postliste og send regelmessige nyhetsbrev til medlemmene dine. Tilby eksklusivt innhold og rabatter for å øke engasjementet.
 3. Innholdsmarkedsføring: Lag verdifullt innhold som passer til interessene til målgruppen din. Blogginnlegg, videoer, podcaster og mer kan tiltrekke potensielle medlemmer.
 4. Samarbeid: Samarbeid med påvirkere, andre medlemssider eller bedrifter innenfor din nisje. Kryssmarkedsføring kan raskt øke rekkevidden din.
 5. Gratis prøveperiode eller introduksjonstilbud: Attraher nye medlemmer ved å tilby midlertidige gratis prøveperioder eller introduksjonstilbud. Dette gir potensielle medlemmer muligheten til å oppleve verdien av medlemssiden din.
 6. Webinarer og arrangementer: Arranger webinarer eller eksklusive arrangementer for medlemmene dine. Dette fremmer engasjement og trekker samtidig til seg nye medlemmer.
 7. Betalte annonser: Vurder betalte annonser på plattformer som Google Ads eller sosiale medier for å markedsføre medlemssiden din til en bredere målgruppe.
 8. SEO-optimalisering: Forbedre synligheten til nettstedet ditt ved å implementere SEO-optimalisering. Bruk relevante søkeord i innholdet og meta-dataene dine.

Ved å kombinere disse strategiene øker du synligheten og tiltrekningskraften til medlemssiden din. Test ulike tilnærminger og finn ut hvilke som fungerer best for din spesifikke målgruppe.

Ta nå det første skrittet for å markedsføre medlemssiden din og bygge en blomstrende fellesskap av engasjerte medlemmer!

Analysere og optimalisere etter opprettelse av medlemsside

Har du fått laget en medlemsside? Å analysere ytelsen til medlemssiden din er avgjørende for å forstå hvordan medlemmer samhandler med innholdet ditt og hvor forbedringer er nødvendige. Her er trinnene for effektiv analyse:

 1. Bruk analyseverktøy: Bruk analyseverktøy som Google Analytics for å få innsikt i viktige statistikker som besøkstall, sidevisninger og gjennomsnittlig tid medlemmene bruker på nettstedet ditt.
 2. Følg konverteringer: Identifiser viktige konverteringspunkter på medlemssiden din, som registreringer eller kjøp av medlemskap. Analyser hvilke markedsføringsstrategier som har bidratt til disse konverteringene.
 3. Studere brukeradferd: Forstå hvordan medlemmer navigerer på nettstedet ditt. Hvilke sider er mest populære, og hvorfor forlater besøkende ofte nettstedet? Dette gir innsikt i hvilket innhold som fungerer bra og hvor det er behov for optimalisering.
 4. Medlems tilbakemelding: Samle tilbakemeldinger fra medlemmene dine via undersøkelser, tilbakemeldingsskjemaer eller direkte kommunikasjon. Forstå hva de setter pris på og hvor de eventuelt har bekymringer. Bruk denne innsikten for forbedringer.
 5. Overvåk medlemsvekst: Hold øye med veksten i antall medlemmer. Analyser hva som har bidratt til nye påmeldinger og identifiser muligheter for å stimulere denne veksten.
 6. Optimaliser for mobil: Analyser hvordan medlemssiden din presterer på forskjellige enheter, spesielt på mobile enheter. Sørg for at brukeropplevelsen er konsistent og optimal.
 7. SEO-ytelse: Bruk SEO-verktøy for å evaluere synligheten til nettstedet ditt i søkemotorer. Overvåk rangeringene av relevante søkeord og tilpass SEO-strategien etter behov.
 8. Engasjer støttepersonell: Kontakt støtteteamet til plattformen din (for eksempel StartPlatform) for ytterligere innsikt og hjelp med å analysere spesifikke aspekter ved medlemssiden din.

Ved å analysere og optimalisere regelmessig kan du forbedre ytelsen til medlemssiden din og bedre imøtekomme behovene til medlemmene dine.

Ta det neste steget mot suksessen til medlemssiden din ved å utføre grundige analyser og kontinuerlig forbedre nettstedet ditt!

I tillegg til å sette opp en medlemsside..

..andre interessante artikler