Hoe kan ik een lidmaatschapssite maken? Jouw gids

06 December 2023
Delen:

Eigen lidmaatschapssite maken? Welkom bij onze uitgebreide handleiding over het maken en opzetten van een lidmaatschapssite. Of je nu een gepassioneerde content creator bent, een expert in jouw vakgebied, of een ondernemer die exclusieve services aanbiedt, het opzetten van een lidmaatschapssite kan een krachtige stap zijn om jouw online gemeenschap te laten groeien.

Met succes jouw lidmaatschapssite laten bouwen? Ontdek in dit artikel hoe je jouw visie omzet in een bloeiende online community. Van het definiëren van je doelen tot het kiezen van het juiste platform en het implementeren van effectieve lidmaatschapsfunctionaliteiten, wij begeleiden je stap voor stap door het proces. Leer hoe je waardevolle, exclusieve inhoud kunt creëren en optimaliseer je lidmaatschapssite voor zoekmachines (SEO) om een breder publiek aan te trekken.

Of je nu een lidmaatschapssite wilt maken voor het delen van premium content, cursussen, of het opbouwen van een betrokken community, deze handleiding voor het maken en opzetten van een lidmaatschapssite biedt de essentiële stappen en inzichten die je nodig hebt. Begin vandaag nog en geef jouw online aanwezigheid een boost!

Stappen voor Lidmaatschapssite opzetten

 1. Definieer Jouw Doelen - Voordat je begint met het bouwen van je lidmaatschapssite, is het belangrijk om duidelijke doelen te stellen. Vraag jezelf af wat je wilt bereiken met je community en welke exclusieve content je wilt aanbieden.
 2. Kies het Juiste Platform - Er zijn verschillende platforms beschikbaar voor het maken van lidmaatschapssites. StartPlatform en Squarespace zijn populaire keuzes. Kies het platform dat het beste past bij jouw behoeften en technische vaardigheden.
 3. Ontwerp een Aantrekkelijke Website - Maak een gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk ontwerp voor je lidmaatschapssite. Zorg ervoor dat de navigatie eenvoudig is en dat je branding consistent is. Gebruik aantrekkelijke visuals om de aandacht van je bezoekers te trekken.
 4. Implementeer Lidmaatschap functionaliteiten - Voeg lidmaatschap functionaliteiten toe aan je site, zoals registratieformulieren, inlogpagina's en beveiligde betalingsgateways. Zorg ervoor dat het lidmaatschapsproces soepel verloopt voor je gebruikers.
 5. Creëer Exclusieve Inhoud - De sleutel tot een succesvolle lidmaatschapssite is het bieden van waardevolle en exclusieve inhoud. Plan regelmatig updates en zorg ervoor dat je leden zich gewaardeerd voelen.
 6. Optimaliseer voor Zoekmachines (SEO) - Verbeter de zichtbaarheid van je lidmaatschapssite door SEO-best practices toe te passen. Gebruik relevante zoekwoorden in je titels, meta-beschrijvingen en content. Optimaliseer ook afbeeldingen en zorg voor snelle laadtijden.
 7. Promoot Je Lidmaatschapssite - Gebruik verschillende marketingkanalen om je lidmaatschapssite te promoten. Maak gebruik van sociale media, e-mailmarketing en samenwerkingen met influencers om je bereik te vergroten.
 8. Analyseer en Pas Aan - Gebruik analysetools om het gedrag van je leden te begrijpen. Pas je strategie aan op basis van deze inzichten en blijf de prestaties van je lidmaatschapssite monitoren.

Volg deze stappen en creëer een bloeiende online gemeenschap met jouw lidmaatschapssite!

Lidmaatschap website beginnen?

Wij kunnen je begeleiden van A tot Z met onze standaard software.

Onze aanpak

Doelen Definiëren voor Jouw Lidmaatschapssite

Voordat je jouw lidmaatschapssite gaat opzetten, is het cruciaal om duidelijke doelen te stellen. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

 1. Bepaal de Doelgroep: Definieer wie jouw ideale leden zijn. Denk na over leeftijd, interesses, en behoeften. Dit helpt je gericht content te maken en een community op te bouwen die aansluit bij de verwachtingen van je doelgroep.
 2. Formuleer Specifieke Doelen: Gebruik specifieke zoekwoorden zoals "lidmaatschapssite opzetten", "lidmaatschapssite maken" en "lidmaatschapssite laten maken" om concrete doelen te formuleren. Bijvoorbeeld: "Het opzetten van een lidmaatschapssite met 500 betalende leden binnen zes maanden."
 3. Bepaal Meetbare Succescriteria: Maak doelen meetbaar. Bijvoorbeeld: "Verhogen van het aantal inschrijvingen met 20% in de eerste drie maanden". Door meetbare doelen te stellen, kun je je voortgang eenvoudig evalueren.
 4. Stel Realistische Doelen: Wees realistisch over wat je kunt bereiken. Formuleer doelen die uitdagend zijn maar haalbaar, rekening houdend met de middelen en tijd die je tot je beschikking hebt.
 5. Bepaal de Tijdsduur: Geef aan binnen welke termijn je je doelen wilt bereiken. Bijvoorbeeld: "Het bereiken van een actieve gemeenschap van 1000 leden binnen één jaar na de lancering."

Door deze stappen te volgen en je doelen duidelijk te definiëren, leg je een solide basis voor het succes van jouw lidmaatschapssite.

Het Juiste Platform voor Lidmaatschapssite opzetten

Het selecteren van het juiste platform is een cruciale stap bij het maken van je lidmaatschapssite. Een platform moet aansluiten bij jouw behoeften en technische vaardigheden. Een aanbevolen optie is StartPlatform, maar er zijn ook andere populaire keuzes om te overwegen:

 • StartPlatform: Een gebruiksvriendelijk platform met krachtige functies speciaal ontworpen voor het bouwen van lidmaatschapssites. Hiermee kun je eenvoudig content beheren, lidmaatschapsniveaus instellen en betalingen ontvangen.
 • WordPress: Een veelzijdig content management systeem met talloze plug-ins, waaronder lidmaatschapsplug-ins zoals MemberPress en Restrict Content Pro.
 • Squarespace: Een visueel aantrekkelijk platform met intuïtieve tools voor het bouwen van websites, inclusief lidmaatschapsfunctionaliteiten.
 • Wix: Een gebruiksvriendelijk platform met een verscheidenheid aan sjablonen en apps, waaronder tools voor het beheren van lidmaatschappen.
 • Memberful: Een specifiek lidmaatschapsplatform dat integraties biedt met populaire CMS-systemen zoals WordPress.

Overweeg bij het maken van je keuze factoren zoals gebruiksgemak, aanpasbaarheid, kosten en integratiemogelijkheden. Elk platform heeft zijn eigen sterke punten, dus kies degene die het beste past bij jouw specifieke vereisten voor het opzetten van een succesvolle lidmaatschapssite.

Begin met het bouwen van jouw lidmaatschapssite en ontdek welk platform het beste bij jou past!

Eigen lidmaatschapssite maken?

Onze lidmaatschapssoftware kent vaste prijzen. Daardoor heb je geen verrassingen.

Onze prijzen

Lidmaatschap website opzetten met goed ontwerp

Het ontwerpen van een aantrekkelijke lidmaatschapssite is essentieel om de aandacht van bezoekers te trekken en ze te laten terugkeren. Hier zijn stappen die je kunt volgen, en ontdek hoe StartPlatform je kan helpen bij dit proces:

 1. Maak een aansprekend thema: StartPlatform biedt een scala aan professioneel ontworpen thema's die passen bij verschillende stijlen en doelen. Kies een thema dat aansluit bij de uitstraling die je voor ogen hebt voor je lidmaatschapssite. Een medewerker helpt je daarbij.
 2. Personaliseer je site: Pas kleuren, lettertypen en afbeeldingen aan om je site een unieke uitstraling te geven. StartPlatform maakt het gemakkelijk om deze aanpassingen te doen zonder dat je diepgaande ontwerpkennis nodig hebt.
 3. Zorg voor eenvoudige navigatie: Maak je site gebruiksvriendelijk door een intuïtieve navigatiestructuur op te zetten. Gebruikers moeten gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. StartPlatform optimaliseert automatisch de navigatie van je site voor een soepele ervaring.
 4. Gebruik aantrekkelijke visuals: Voeg hoogwaardige afbeeldingen en visuele elementen toe die de aandacht trekken. StartPlatform biedt ingebouwde tools voor het uploaden en bewerken van afbeeldingen, zodat je jouw site visueel kunt versterken.
 5. Responsive design: Zorg ervoor dat je lidmaatschapssite er goed uitziet op verschillende apparaten. StartPlatform zorgt automatisch voor een responsive design, wat betekent dat je site er op zowel desktops als mobiele apparaten geweldig uitziet.
 6. Bied duidelijke call-to-action: Leid bezoekers naar de gewenste acties, zoals het aanmelden voor lidmaatschap, met duidelijke en aantrekkelijke call-to-action knoppen. StartPlatform integreert eenvoudig knoppen en formulieren op strategische plaatsen op je site.

Start met het bouwen van een lidmaatschapssite met behulp van deze stappen en profiteer van de gebruiksvriendelijke functies van StartPlatform voor een professioneel ogende website.

Begin vandaag nog met een indrukwekkende lidmaatschapssite maken die bezoekers aantrekt en betrokken houdt!

Lidmaatschapssite maken met de juiste functionaliteiten

Het toevoegen van lidmaatschap functionaliteiten aan je site is een cruciale stap om een exclusieve en veilige omgeving te creëren voor je leden. Via StartPlatform wordt dit proces eenvoudig en toegankelijk, zelfs als je geen uitgebreide technische kennis hebt. Hier staat hoe je het doet:

 1. Meld je aan bij je StartPlatform-account: Log in op je SiteCMS-account en ga naar het dashboard van je lidmaatschapssite.
 2. Selecteer abonnementen: Navigeer naar de sectie voor abonnementen. StartPlatform biedt een overzichtelijke interface waar je verschillende functionaliteiten kunt inschakelen, zoals registratieformulieren, inlogpagina's en betalingsgateways.
 3. Pas Lidmaatschapsniveaus aan: Definieer verschillende lidmaatschapsniveaus en bepaal welke content toegankelijk is voor elk niveau. Hierdoor kun je een gepersonaliseerde ervaring bieden aan je leden.
 4. Activeer Beveiligde Betalingen: Configureer eenvoudig beveiligde betalingsopties voor je lidmaatschapssite. StartPlatform integreert met populaire betaalmethoden en zorgt voor een veilige transactieomgeving.
 5. Medewerkersondersteuning: Als je hulp nodig hebt, staat het supportteam van StartPlatform voor je klaar. Neem contact op met een medewerker voor begeleiding bij het instellen van specifieke lidmaatschapsfunctionaliteiten.

StartPlatform maakt het gemakkelijk voor je om lidmaatschapsfunctionaliteiten te implementeren en biedt indien nodig persoonlijke ondersteuning. Zo kun je snel en zonder gedoe een veilige en exclusieve omgeving voor je leden creëren.

Begin nu met het toevoegen van lidmaatschapsfunctionaliteiten aan je site en geniet van de voordelen van een goed beheerde online gemeenschap!

Eigen lidmaatschapssite opzetten

We vertellen je graag alle ins en outs in een persoonlijke demo.

Gratis demo

Exclusieve Inhoud voor Jouw Lidmaatschapssite maken

Het aanbieden van exclusieve inhoud is de sleutel tot het aantrekken en behouden van leden op jouw lidmaatschapssite. Hier zijn enkele strategieën om deze exclusiviteit te bereiken:

 1. Bepaal je Niche: Identificeer het specifieke onderwerp of de branche waarin je lidmaatschapssite opereert. Richt je op een niche waar jouw expertise ligt en waar vraag naar is.
 2. Maak Premium Content: Ontwikkel hoogwaardige, exclusieve content die niet elders beschikbaar is. Dit kan zijn in de vorm van artikelen, video's, podcasts, cursussen of andere media die waarde toevoegen aan het leven van je leden.
 3. Plan Regelmatige Updates: Houd je lidmaatschap levendig door regelmatig nieuwe content toe te voegen. Geef leden iets om naar uit te kijken en te blijven betalen voor toegang tot nieuwe, waardevolle informatie.
 4. Communiceer met je Leden: Luister naar de feedback van je leden en vraag naar hun voorkeuren. Communiceer met hen via forums, Q&A-sessies of exclusieve webinars om een sterke band op te bouwen.
 5. Bied Interactieve Elementen: Creëer een betrokkenheid door interactieve elementen toe te voegen, zoals exclusieve evenementen, polls, of discussieforums. Laat je leden voelen dat hun input waardevol is.
 6. Gebruik StartPlatform Tools: Als je gebruik maakt van StartPlatform, maak dan gebruik van de ingebouwde tools om exclusieve inhoud te organiseren. Configureer gemakkelijk toegangsrechten en lidmaatschapsniveaus.

Door deze strategieën te volgen en gebruik te maken van de juiste tools, kun je een levendige gemeenschap creëren op jouw lidmaatschapssite met content die leden waardevol vinden en waarderen.

Zet de eerste stap om exclusieve inhoud te maken en een betrokken lidmaatschapssite te bouwen die je publiek inspireert!

Start met SEO na lidmaatschapssite opzetten

Met succes jouw eigen lidmaatschapssite laten bouwen? Search Engine Optimization (SEO) is van vitaal belang om jouw lidmaatschapssite te laten opvallen in zoekresultaten. Hier zijn stappen en strategieën om de SEO van je site te optimaliseren:

 1. Keyword Onderzoek: Identificeer relevante zoekwoorden die aansluiten bij het thema van je lidmaatschapssite. Gebruik tools zoals Google Keyword Planner om populaire en gerelateerde zoektermen te vinden.
 2. Geoptimaliseerde Titels en Meta-beschrijvingen: Schrijf aantrekkelijke titels en meta-beschrijvingen met je belangrijkste zoekwoorden. Zorg ervoor dat elke pagina unieke en relevante informatie biedt.
 3. Kwaliteitsvolle Content: Lever hoogwaardige en waardevolle content aan je leden. Zorg ervoor dat je teksten goed gestructureerd zijn met relevante koppen en subkoppen. Gebruik je gekozen zoekwoorden natuurlijk in de tekst.
 4. Afbeelding Optimalisatie: Vermijd zware afbeeldingen die de laadtijd vertragen. Geef afbeeldingen duidelijke bestandsnamen en voeg beschrijvende alt-tekst toe, die ook je zoekwoorden bevat.
 5. Interne en Externe Links: Bouw een solide interne linkstructuur om de navigatie te verbeteren. Voeg ook relevante externe links toe naar betrouwbare bronnen in jouw vakgebied.
 6. Mobile Optimization: Zorg ervoor dat je lidmaatschapssite geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. Google geeft de voorkeur aan mobielvriendelijke websites bij het rangschikken van zoekresultaten.
 7. Snelle Laadtijden: Verbeter de laadtijd van je site door afbeeldingen te comprimeren, onnodige plug-ins te vermijden en gebruik te maken van caching. Snelle laadtijden zijn gunstig voor zowel SEO als gebruikerservaring.
 8. Gebruik StartPlatform SEO Tools: Als je StartPlatform gebruikt, maak dan gebruik van de ingebouwde SEO-tools. Pas eenvoudig titels, meta-beschrijvingen en URL-structuren aan voor een optimale zoekmachineoptimalisatie.

Door deze SEO-stappen te volgen, vergroot je de zichtbaarheid van je lidmaatschapssite en trek je meer leden aan die geïnteresseerd zijn in jouw exclusieve content en community.

Begin vandaag nog met het optimaliseren van de SEO van jouw lidmaatschapssite en laat je website opvallen in zoekresultaten!

Lidmaatschapssite ontwikkelen

Met StartPlatform kan je met bouwblokken jouw eigen lidmaatschapssite bouwen.

Bekijk functies

Succes na Lidmaatschapssite bouwen: Effectieve Marketingstrategieën

Eigen lidmaatschapssite laten opzetten? Het succes van jouw lidmaatschapssite hangt af van effectieve promotie. Hier zijn verschillende strategieën en marketingkanalen om jouw lidmaatschapssite onder de aandacht te brengen:

 1. Sociale Media: Maak actief gebruik van sociale media platforms zoals Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn. Deel boeiende content, aankondigingen en exclusieve aanbiedingen om je doelgroep te betrekken.
 2. E-mailmarketing: Bouw een e-maillijst op en stuur regelmatig nieuwsbrieven naar je leden. Bied exclusieve content en kortingen aan om de betrokkenheid te vergroten.
 3. Contentmarketing: Creëer waardevolle content die aansluit bij de interesses van je doelgroep. Blogposts, video's, podcasts en meer kunnen dienen als trekpleisters voor potentiële leden.
 4. Samenwerkingen: Werk samen met influencers, andere lidmaatschapssites of bedrijven binnen jouw niche. Cross-promotie kan je bereik snel vergroten.
 5. Gratis Proefperiode of Introductieaanbiedingen: Trek nieuwe leden aan door tijdelijke gratis proefperiodes of introductieaanbiedingen aan te bieden. Dit geeft potentiële leden de kans om de waarde van jouw lidmaatschapssite te ervaren.
 6. Webinars en Evenementen: Organiseer webinars of exclusieve evenementen voor je leden. Dit bevordert betrokkenheid en trekt tegelijkertijd nieuwe leden aan.
 7. Betaalde Advertenties: Overweeg betaalde advertenties op platforms zoals Google Ads of sociale media om je lidmaatschapssite te promoten aan een bredere doelgroep.
 8. SEO-optimalisatie: Verbeter de vindbaarheid van je site door SEO-optimalisatie toe te passen. Gebruik relevante zoekwoorden in je content en meta-gegevens.

Door een combinatie van deze strategieën toe te passen, vergroot je de zichtbaarheid en aantrekkingskracht van jouw lidmaatschapssite. Test verschillende benaderingen en ontdek welke het beste werken voor jouw specifieke doelgroep.

Zet nu de eerste stap om je lidmaatschapssite te promoten en bouw een bloeiende gemeenschap van betrokken leden!

Analyseer en Optimaliseer na Lidmaatschapssite maken

Heb jij een lidmaatschapssite laten maken? Het analyseren van de prestaties van jouw lidmaatschapssite is essentieel om te begrijpen hoe leden interageren met je content en waar verbeteringen nodig zijn. Hier zijn stappen om effectief te analyseren:

 1. Gebruik Analysetools: Maak gebruik van analysetools zoals Google Analytics om inzicht te krijgen in belangrijke statistieken zoals bezoekersaantallen, paginaweergaven, en de gemiddelde tijd die leden op je site doorbrengen.
 2. Volg Conversies: Identificeer belangrijke conversiepunten op je lidmaatschapssite, zoals lidmaatschapsregistraties of aankopen. Analyseer welke marketingstrategieën hebben bijgedragen aan deze conversies.
 3. Bestudeer Gebruikersgedrag: Begrijp hoe leden navigeren op je site. Welke pagina's zijn het populairst en waar verlaten bezoekers vaak de site? Dit geeft inzicht in welke content goed presteert en waar optimalisaties nodig zijn.
 4. Feedback van Leden: Verzamel feedback van je leden via enquêtes, feedbackformulieren of directe communicatie. Begrijp wat ze waarderen en waar ze eventuele zorgen hebben. Gebruik deze inzichten voor verbeteringen.
 5. Monitor Lidmaatschapsgroei: Houd de groei van je lidmaatschapsaantallen in de gaten. Analyseer wat heeft bijgedragen aan nieuwe aanmeldingen en identificeer mogelijkheden om deze groei te stimuleren.
 6. Optimaliseer voor Mobiel: Analyseer hoe je lidmaatschapssite presteert op verschillende apparaten, vooral op mobiele apparaten. Zorg ervoor dat de gebruikerservaring consistent en optimaal is.
 7. SEO Prestaties: Gebruik SEO-tools om de zichtbaarheid van je site in zoekmachines te evalueren. Monitor de rankings van relevante zoekwoorden en pas je SEO-strategie aan indien nodig.
 8. Betrek Medewerkers: Raadpleeg het supportteam van je platform (zoals StartPlatform) voor aanvullende inzichten en assistentie bij het analyseren van specifieke aspecten van je lidmaatschapssite.

Door regelmatig te analyseren en te optimaliseren, kun je de prestaties van je lidmaatschapssite verbeteren en beter inspelen op de behoeften van je leden.

Zet de volgende stap in het succes van je lidmaatschapssite door grondige analyses uit te voeren en je site continu te verbeteren!

Naast een lidmaatschapssite opzetten..

..andere interessante artikelen