Platform design trends 2022

Del:

Ved platformdesigns kommer der nye udviklinger og trends til. Dette gøres for at give brugerne den bedst mulige oplevelse med et platformdesign. I denne artikel kan du læse mere om forskellige platformdesigntrends fra 2022.

Tilgængeligt platformdesign

Tilgængelighed bliver et stadig vigtigere fokuspunkt. Der er stigende behov for mere brugervenlige platforme, både for en yngre og ældre målgruppe. Tænk på en god farvesammensætning for synshæmmede og ældre, mørk tekst på en lys baggrund, knapper med funktionen at læse op og muligheden for at lade besøgende selv forstørre skrifttypen. Alt dette for at gøre det mere tilgængeligt for alle målgrupper. Hos Start-platform tager vi hensyn til tilgængelighed. Da alle bruger den samme struktur, kan vi optimere alle de platforme, vi administrerer, samtidig med hensyn til tilgængelighed.

Ro og overskuelighed i platformdesign

Et smukt og overskueligt platformdesign, der er feminint og dermed udstråler ro. Målet er at hjælpe kunden med at foretage et køb på få enkle trin. Et overskueligt platformdesign giver også et mere professionelt indtryk. Dette giver besøgende en behagelig oplevelse, og de bliver længere på dit platform, hvilket igen er godt for flere aktive medlemmer. Ro og overskuelighed bidrager til en positiv vurdering af dit digitale platform fra besøgende.

Organisationens billede i platformdesign

Videoer og fotos spiller en stadig vigtigere rolle på digitale platforme. Besøgende får gennem en foto eller video mere følelse af oplevelse og et bedre indtryk af et produkt eller en tjeneste. Når folk ser et ansigt eller hører en stemme, føler besøgende sig mere trygge. Fotos og videoer bliver også vigtigere for at markedsføre dine produkter og tjenester.

Mere opmærksomhed på personlig kontakt

Ud over mere opmærksomhed på godt billedmateriale må personlig kontakt heller ikke mangle. Det er vigtigt, at dit online platform er let og især telefonisk tilgængeligt. Folk værdsætter muligheden for telefonisk kontakt, og en online chat er også vigtig for at kunne besvare eventuelle spørgsmål. Inden for vores platformsoftware har vi indbygget en konverteringsudløser. Den giver besøgende mulighed for at starte en chat. Bag kulisserne sendes beskeden derefter via e-mail. Derved behøver administratoren ikke at være online, men kan stadig drage fordel af maksimal konvertering. Selvfølgelig kan en reel chat også aktiveres med et snuptag.

Mobilt platformdesign

Mange platformdesigns bliver stadig primært designet til desktopvisning, så den mobile visning er ofte en afspejling af desktopvisningen. Dog har mange platforme flest mobile besøgende. Dette afhænger naturligvis af markedsføringsstrategien. Hvis den primært er baseret på sociale medier, bruger 95% af platformets besøgende en mobil enhed. Derfor bliver design fra det mobile-first-princip stadig mere grundlaget. Antallet af besøgende fra mobilen stiger år efter år. Når man ser på antallet af første besøg, er denne procentdel ofte højere end hos tilbagevendende besøgende. Kort sagt: mobilt platformdesign bliver stadig vigtigere i de kommende år.

Symmetrisk platformdesign

Symmetri er vigtig for et godt platformdesign. Ifølge webdesignprincipper skaber du balance ved hjælp af symmetriske webopstillinger. Med et symmetrisk platformdesign kan du fokusere opmærksomheden på bestemte steder. Dette øger konverteringen på et platform. Af denne grund er denne trend enormt populær. Denne trend tvinger designere til at fokusere på at fordele indholdet af deres platform godt. Inden for vores platformsoftware går vi ud fra en perfekt symmetri baseret på et gitter af 12 rækker. Dette skaber ro og overskuelighed.

Billeder af mennesker på dit platformdesign

I verden af platformdesign bliver billeder med mennesker stadig mere populære. Det er vigtigt at bruge billeder med mennesker, der ligner målgruppen for platformet meget. Dette appellerer bedre til målgruppen. Flere og flere platforme bruger denne type billeder. Det bliver derfor også stadig vigtigere inden for platformdesign. Med de rigtige billeder kan du nemt appellere til mennesker af forskellige racer, baggrunde og aldre og understrege mangfoldighed. Det bringer en følelse af normalitet til dit platform. Ved at bruge billeder af rigtige mennesker kan folk bedre forestille sig, at de bruger dit platform på denne måde.

Trends inden for farver i platformdesign

Farverne på platformet er vigtige inden for platformdesign. Naturlige farver er meget populære, og det gælder også for primære farver. Med den retning, der er sat for platformdesigntrends i år, skyder jordinspirerede farver overalt op. Samfundets stræben efter bæredygtighed og bevarelse af vores klima afspejles i platformdesigntrends. Trendende platformdesignfarver er baseret på en blanding af naturinspirerede nuancer med primære farver. Selvfølgelig afhænger de bedste farver i platformdesign af målgruppen. Så hver farve har sin betydning, og forskellige farver appellerer godt til forskellige målgrupper. Der følger senere en separat artikel om dette.

Typografi i platformdesign

Sørg for, at dine ord taler, men din typografi er raffineret. Forskellige skrifttyper tilbyder en modvægt til de mere moderne vibes og finder vej til platformdesigntrends i 2022. Platforme drager fordel af at tilbyde forskellige skrifttyper, hvilket minder besøgende om trykte medier og tilføjer en klassisk tone til listen over platformdesigntrends i 2022.