Plattform design trender 2022

Del:

Ved plattformdesigner dukker det opp nye utviklinger og trender for å gi brukere en best mulig opplevelse. I denne artikkelen kan du lese mer om ulike plattformdesigntrender for 2022.

Tilgjengelig plattformdesign

Tilgjengelighet blir stadig viktigere. Et økende behov for mer brukervennlige plattformer gjelder både for en yngre og en eldre målgruppe. Tenk på en god fargepalett for svaksynte og eldre, mørk tekst på lys bakgrunn, knapper med funksjoner for opplesning og muligheten for at besøkende selv kan forstørre skrifttypen. Alt dette for å gjøre det mer tilgjengelig for alle målgrupper. Hos Start-plattform tar vi hensyn til tilgjengelighet. Ved å bruke samme oppsett kan vi optimalisere alle plattformer vi administrerer samtidig med tanke på tilgjengelighet.

Roen og oversikt i plattformdesign

Et vakkert og oversiktlig plattformdesign, som er feminint og utstråler ro, har som mål å hjelpe kunden gjennom et kjøp på noen få enkle trinn. Et oversiktlig plattformdesign gir også et profesjonelt inntrykk, og gir besøkende en hyggelig opplevelse. Besøkende blir på plattformen lengre, noe som er bra for å få flere aktive medlemmer. Ro og oversikt bidrar til en positiv vurdering fra besøkende på den digitale plattformen din.

Organisasjonsbilde i plattformdesign

Videoer og bilder spiller en stadig viktigere rolle på digitale plattformer. Besøkende får gjennom bilder eller videoer en bedre opplevelse og et klarere bilde av et produkt eller en tjeneste. Når folk ser et ansikt eller hører en stemme, føler besøkende seg mer trygge. Bilder og videoer blir også viktigere for å markedsføre produktene og tjenestene dine.

Mindre oppmerksomhet for personlig kontakt

I tillegg til mer oppmerksomhet for godt billedmateriale, bør heller ikke personlig kontakt mangle. Det er viktig at du som online plattform er godt og spesielt telefonisk tilgjengelig. Folk setter pris på muligheten til telefonisk kontakt, og online chat er også viktig for å kunne svare på eventuelle spørsmål. Innenfor programvaren vår har vi implementert en konverteringstrigger. Den gir besøkende følelsen av å kunne starte en chat. Bak kulissene sendes meldingen deretter via e-post. Dermed trenger ikke administratoren å være online, men kan likevel dra nytte av maksimal konvertering. Selvfølgelig kan en ekte chat også aktiveres med et håndvri.

Mobilt plattformdesign

Mange plattformdesigner bygges fortsatt hovedsakelig for desktopvisning, og mobilvisningen er derfor ofte bare en avlegger av desktopvisningen. Imidlertid har mange plattformer flest mobile besøkende. Dette avhenger naturligvis av markedsføringsstrategien. Hvis den er basert hovedsakelig på sosiale medier, bruker 95% av besøkende på en plattform en mobil enhet. Derfor blir design fra det mobile først-prinsippet stadig mer grunnleggende. Antallet besøkende fra mobile enheter øker år for år. Hvis du ser på antallet første besøk, er denne prosentandelen ofte høyere enn for gjentatte besøkende. Kort oppsummert: mobilt plattformdesign blir stadig viktigere de kommende årene.

Symmetrisk plattformdesign

Symmetri er viktig for et godt plattformdesign. Ifølge prinsippene for webdesign skaper du balanse ved hjelp av symmetriske nettsideoppsett. Med et symmetrisk plattformdesign kan du fokusere oppmerksomheten på bestemte områder. Dette øker konverteringen på en plattform. Av denne grunn er dette ekstremt populært. Denne trenden tvinger designere til å fokusere på å fordele innholdet på plattformen sin godt. Innenfor programvaren vår går vi ut fra en perfekt symmetri basert på et rutenett med 12 rader. Dette skaper ro og oversikt.

Bilder av mennesker på plattformdesignet ditt

I verden av plattformdesign blir bilder med mennesker stadig mer populært. Det er viktig å bruke bilder med mennesker som ligner mye på målgruppen for plattformen. Dette appellerer bedre til målgruppen. Flere plattformer bruker slike bilder, og det blir derfor stadig viktigere innen plattformdesign. Med riktige bilder kan du enkelt appellere til mennesker med forskjellige raser, bakgrunner og aldre, og understreke mangfold. Det gir en følelse av normalitet på plattformen din. Ved å bruke bilder av ekte mennesker kan folk mye lettere forestille seg at de bruker plattformen din.

Trender i farger for plattformdesign

Fargene på plattformen er viktige for plattformdesign. Naturlige farger er svært populære, og det gjelder også primærfarger. Med tonen som er satt for plattformdesigntrendene for året, skyter jordfargede farger overalt. Samfunnets streben etter bærekraftighet og bevaring av klimaet vårt gjenspeiles i plattformdesigntrendene. Trendfargene for plattformdesign er basert på en blanding av naturinspirerte nyanser og primærfarger. Naturligvis avhenger de beste fargene for plattformdesign av målgruppen. Hver farge har sin betydning, og forskjellige farger appellerer til forskjellige målgrupper. Det kommer en egen artikkel om dette senere.

Typografi for plattformdesign

Sørg for at ordene dine snakker, men typografien din er raffinert. Forskjellige skrifttyper gir en motvekt til de mer moderne vibbene og finner veien til plattformdesigntrendene for 2022. Plattformer drar nytte av å tilby forskjellige skrifttyper, noe som minner besøkende om trykte medier og legger til en klassisk tone til listen over plattformdesigntrender for 2022.