Sett opp en plattform selv

Del:

Funksjonen til en online plattform

En online plattform bringer etterspørsel og tilbud sammen på en intelligent måte. Dette handler om handel med produkter, tjenester eller inngåelse av nye samarbeid. Ved hjelp av digitale plattformer kan bedrifter og plattformadministratorer stadig utvikle seg.

Oppsett av online plattform

Hva som er viktig for å opprette en online plattform:

  • Sett opp registreringsprosessen
  • Lag eller få laget logoen din
  • Fastsett din visuelle profil
  • Lag profiler
  • Bestem medlemskapene dine og angi hvilke funksjoner som skal være tilgjengelige for brukere på plattformen din.

Påmeldingsskjema for plattformen

Interesserte medlemmer kan registrere seg på plattformen din ved hjelp av påmeldingsskjemaet. Plattformadministratoren bestemmer hvilke opplysninger som er nødvendige fra et medlem. Administratoren setter deretter opp utfyllingsfeltene for disse opplysningene i påmeldingsskjemaet. Hold terskelen lav på påmeldingsskjemaet ved å ikke be om for mange opplysninger på en gang. Dette øker konverteringen på påmeldingsskjemaet og resulterer til slutt i flere medlemmer på plattformen din.

Bestemme inntjeningsmodell for plattformen

Å opprette en online plattform gjøres vanligvis for å generere passiv inntekt. Derfor er en god inntjeningsmodell for din digitale plattform viktig. Tenk nøye gjennom dette. Noen mulige inntjeningsmodeller for en digital plattform inkluderer:

Annonsesalg på plattformen

Bedrifter kan kontakte deg for å annonsere virksomheten deres gjennom annonser. Dette kan være en henvisning til nettstedet til bedriften som legger ut annonsen på plattformen. Det kan også innebære markedsføring av et produkt eller en tjeneste.

Abonnementer for plattformen

Kunder inngår abonnement for å bruke plattformen din. Dette innebærer vanligvis automatisk betaling, som vil bli trukket periodisk, vanligvis månedlig.

Produktbestillinger

Generering av inntekt med en digital plattform ved å selge dine egne produkter eller tjenester på plattformen.

Oppsett av profilssider for online plattform

Brukere får sin egen profil på en online plattform. Profilen viser informasjon, og plattformadministratoren må bestemme hvilken informasjon som vises på profilen. Administratoren kan også bestemme hvilke kontaktfunksjoner som skal være tilgjengelige på en profil, for eksempel å sende private meldinger, chatte, legge til profilen som favoritt eller sende en tilknytningsforespørsel.

Oppsett av hjemmesiden for online plattform

Viktig når du setter opp en online plattform er at administratorer selv kan bestemme oppsettet for innholdet. Skal medlemmene for eksempel vise innhold i rader eller blokker? Hvilken informasjon skal vises nøyaktig i oversiktene? Hvilken informasjon skal vises fremtredende, og hvilken informasjon skal vises subtilt? Hjemmesiden kan konfigureres av plattformadministratoren gjennom Start-platform -programvaren.

Skrive innholdssider

Skriv innhold bare når du snakker om ditt fagfelt og kan dele kunnskap. Dette er enkelt for deg å skrive, og det gir tekster som besøkende har nytte av. Ved å kombinere enkel og kvalitetsrik skriving blir plattformen din godt rangert. Du må lage godt innhold som informerer, inspirerer og engasjerer. På denne måten forstår hver besøkende hva teksten handler om, og det er mindre sannsynlighet for at folk klikker ut midt i historien.

Domene for å opprette en online plattform

Det er viktig for en plattform å være synlig online. Ved hjelp av et domenenavn kan folk finne deg online. Et domenenavn er et navngivningssystem som identifiserer deg på nettet. Domenenavnet er også personlig, og det er viktig at bedriftsnavnet ditt er inkludert i domenenavnet. Når folk søker etter plattformen din, trenger de bare å søke på bedriftsnavnet ditt for å komme til plattformen din.

Tenk på brukervennlighet

Hvis du vil at besøkende skal tilbringe lang tid på plattformen din, må du sørge for at den er oversiktlig. Dette er spesielt viktig for å oppmuntre besøkende til å kjøpe eller komme tilbake senere. Det er også viktig å inkludere logoen og visuell profilen din på plattformen. Den viktigste informasjonen du vil dele, skal være på hjemmesiden, og resten av informasjonen på undersidene. Dette er nøkkelen til en oversiktlig plattform.

Bestem og tiltrekk målgruppen din

En viktig spørsmål å stille deg selv som plattformeier er hvordan du raskt og effektivt kan tiltrekke deg et stort antall besøkende. Som plattformadministrator må du tenke ut fra behovene til medlemmene dine og levere en løsning for dem. Hva er tjenestene medlemmene dine vil tilby andre medlemmer på plattformen din? Målet ditt er å bringe etterspørsel og tilbud sammen for målgruppen din, slik at de kan inngå et samarbeid. Du må også vurdere hvilket problem dine brukere eller medlemmer har og hva de leter etter. Mange plattformer bruker sosiale medier for dette. Undersøk hvilket sosiale medieplattform målgruppen din er mest aktiv på. Begynn å markedsføre deg der og snakk direkte til målgruppen din.

Bruk av eget nettverk på sosiale medier

Bruk sosiale medieplattformer for å komme i kontakt med målgruppen din. Gjennom bruk av sosiale medier styrker du plattformen din, øker antall besøkende og skaper bedre merkevarekjennskap.

Synliggjøring ved optimalisering

Bare med en online plattform og innhold er du ikke i mål. Besøkende kommer ikke til plattformen din av seg selv. Du må selv jobbe for det, for besøkende kommer ikke automatisk til plattformen din. Du må få besøkende til nettstedet ditt, for eksempel gjennom Google med søkemotoroptimalisering. Dette kan du overlates til erfarne fagfolk, men det er også mulig å utføre søkemotoroptimalisering selv. Hvis du vil opprette en online plattform, er det en prioritet å være lett synlig.

Tilby selvstendig verdi

Standalone-verdi er en måte å bestemme verdien av et selskap i sin nåværende tilstand. Hvis plattformene dine trekker få besøkende, må de finne andre måter å gi verdi til individuelle besøkende på. Å tilby en selvstendig verdi kan imidlertid også føre til problemer, for eksempel når ekstra funksjoner eller ekstra maskinvare er nødvendig. Det er enkelt å legge til funksjonalitet på en plattform.

Fokusere på en spesifikk nisje

En god tilnærming for mange plattformer er å rette seg mot besøkende i et relativt smalt marked. Dette gjør det enklere for plattformen å få fotfeste ved å fokusere på en mindre sektor. Ved å fokusere på en mindre sektor har du muligheten til å oppnå en sterkere tilknytning mellom plattformen og kunden.

Bygge troverdighet hos kunder

Hvis du har konkurranse fra andre plattformer, trenger besøkende en grunn til å bli overbevist om at plattformen din er verdt å bli medlem av. Dette gjelder spesielt hvis det innebærer en betydelig investering. For å tiltrekke besøkende må en ny plattform oppfylle troverdige forventninger om fremtidig suksess. For å bygge troverdighet er det viktig å tiltrekke besøkende med svært ettertraktede produkter eller tjenester. Eksklusivitet kan stimulere vekst.

Vedlikeholde plattformen

For å tiltrekke nye besøkende er det nødvendig å holde informasjonen på den online plattformen din oppdatert. Dette betyr at du må skrive noe for den digitale plattformen din fra tid til annen. Dette holder plattformen din aktiv og tiltrekker også flere nye besøkende. Nye besøkende er også en mulighet for nye kunder. oppsett av online plattform. oppsett av online plattform.

I tillegg til å sette opp en plattform selv..

..også interessant for deg