Tips for en god logo på nettsiden

7 tips for logoen på nettstedet ditt

Del:

Vil du sette opp en nettside? Det spiller ingen rolle om du vil lage en datingside, en jobbportal, en bedriftsnettsted eller en markedsplass. I alle tilfeller trenger du en god logo. En logo som skal plasseres øverst på en nettside, må oppfylle visse krav. I denne artikkelen gir vi deg 6 tips for en god logo.

7 tips for en god logo

Tip 1: Logo i 3:1 proporsjon

Vi bruker logoen din for overskriften på nettsiden din. Logoen må derfor være bredere enn den er høy. Bruk derfor en 3:1 proporsjon. Da vet du sikkert at logoen din alltid vil se pen ut i overskriften på nettsiden.

Tip 2: Filformater for logo

I dag blir nettsider sett i mange nettlesere. Ikke alle nettlesere håndterer alle formater godt. Vi trenger derfor forskjellige filformater av logoen din. Lever derfor følgende filformater:

SVG-logo: Denne vektordatafilen av logoen din vil vises krystallklart på alle moderne nettlesere. Sørg for at SVG-logoen har en gjennomsiktig bakgrunn. Ikke bruk hvit bakgrunn, da dette begrenser designmulighetene for nettsiden din.

PNG-logo: Eldre nettlesere og e-postprogrammer kan ikke håndtere SVG-logoer. Derfor vil vi også gjerne ha en PNG-versjon av logoen din. Denne logoen bør ha en gjennomsiktig bakgrunn. Minimumsstørrelsen for denne logoen skal være 750 x 250 piksler. Med denne størrelsen blir logoen din skarp på alle enheter.

JPG-logo: Administrasjonssystemet for nettsiden din håndterer ikke PNG-filformatet godt. Derfor vil vi også gjerne ha en JPG-versjon av logoen din. Denne logoen må ha en hvit bakgrunn. Minimumsstørrelsen for JPG-logoen din skal være 750 x 250 piksler. Med denne størrelsen blir logoen din skarp på alle enheter.

Tip 3: Bruk av farger i logoen

Vi anbefaler å bruke en logo med to farger: en primær og en sekundær farge. Disse to fargene kan vi enkelt integrere i nettsiden din. Dette skaper en helhetlig og tiltalende nettside.

Tip 4: Integrer bedriftsnavnet i logoen

Du skal sannsynligvis lage en ny nettside. Integrer derfor alltid bedriftsnavnet ditt i logoen. Logoen din blir plassert øverst til venstre på nettsiden din. Ved å inkludere bedriftsnavnet i logoen din, ser alle umiddelbart at de har riktig nettside. Men bedrifter som Nike og Apple bruker ikke bedriftsnavn i logoen? Det stemmer. De har bygget opp tilstrekkelig merkeverdi. Alle assosierer derfor umiddelbart bildemerket med selskapet bak. Men dette krever tid og mye markedsføringsbudsjett.

Tip 5: Bruk et bildelement i logoen

For gjenkjennelighet kan du inkludere et bildelement i logoen din. Plasser alltid dette bildelementet til venstre for bedriftsnavnet.

Tip 6: Ingen plass rundt bildeelementet i logoen

Levér logoen på en måte som ikke har plass rundt bildeelementet og bedriftsnavnet. I en god logo skal bildeelementet ligge helt inntil kanten. Hvis en logo med plass rundt plasseres på en nettside, vil logoen vises mindre i forhold.

Tip 7: Hold logoen enkel

En enkel logo er lett å vedlikeholde. Den gir derfor raskere gjenkjennelighet. I tillegg utstråler en enkel logo profesjonalitet. En enkel logo står rolig øverst på nettsiden din. Den skiller seg ut, men er ikke for dominerende.

Vil du lage din egen logo?

Vil du heller få laget logoen din basert på våre tips for en god logo? Det kan du. Hos oss kan du få laget en god logo. Bestill logoen din online på SiteCMS.nl, og designerne våre vil gå i gang med det samme.

Bestill logoen din

I tillegg til tips for en god logo, også morsomt

Sjekk ut andre bloggartikler