Tips voor goed logo op website

7 tips voor het logo op jouw website

Delen:

Wil jij een website opzetten? Het maakt niet uit of jij een datingsite, een vacaturesite, een bedrijfswebsite of een marktplaats wilt laten maken. Je hebt in alle gevallen een goed logo nodig. Een logo dat bovenaan een website wordt geplaatst moet aan een aantal voorwaarden voldoen. In dit artikel geven wij jou 6 tips voor een goed logo. 

7 tips voor een goed logo

Tip 1: Logo in 3:1 verhouding

Wij gebruiken jouw logo voor de header van jouw website. Het logo moet daarom een stuk breder zijn dan dat het hoog is. Hanteer daarom 3:1 verhouding. Dan weet je zeker dat jouw logo altijd mooi in de header van de website staat.

Tip 2: Bestandsformaten logo

Tegenwoordig worden websites in velen browsers bekeken. Niet elke browser kan goed omgaan met alle formaten. We hebben daarom verschillende bestandsformaten van jouw logo nodig. Lever daarom de volgende bestandsformaten aan.

SVG logo: Dit vectoren bestand van jouw logo zal op alle moderne browsers haarscherp worden weergegeven. Zorg ervoor dat het SVG logo een transparante achtergrond heeft. Gebruik geen witte achtergrond. Dit beperkt ons in de ontwerp mogelijkheden van jouw website.

PNG logo: Oudere browsers en e-mailprogramma’s kunnen niet overweg met SVG logo’s. Daarom ontvangen wij ook graag een PNG versie van jouw logo. Dit logo ontvangen wij graag met een transparante achtergrond. De minimale afmeting van dit logo moet 750 x 250 pixels zijn. Met deze afmeting wordt jouw logo op elk apparaat scherp weergegeven.

JPG logo: Het administratiesysteem van jouw website kan niet goed overweg met het PNG bestandsformaat. Daarom ontvangen wij ook graag een JPG versie van jouw logo. Dit logo moet worden voorzien van een witte achtergrond. De minimale afmeting van jouw JPG logo moet 750 x 250 pixels zijn. Met deze afmeting wordt jouw logo op elk apparaat scherp weergegeven. 

Tip 3: Kleurgebruik in logo

Wij adviseren om een logo te gebruiken met twee kleuren. Een primaire en een secundaire kleur. Die twee kleuren kunnen wij goed verwerken in jouw website. Daardoor vormt jouw website een mooi geheel. 

Tip 4: Bedrijfsnaam in logo verwerken

Jij gaat waarschijnlijk een nieuwe website laten maken. Verwerk daarom altijd jouw bedrijfsnaam in het logo. Jouw logo wordt links bovenaan jouw website geplaatst. Door de de bedrijfsnaam in jouw logo te verwerken ziet iedereen direct dat zij de juiste website voor zich hebben. Maar bedrijven zoals Nike en Apple gebruiken ook geen bedrijfsnaam in het logo? Dat klopt. Zij hebben voldoende merkwaarde opgebouwd. Iedereen associeert het beeldmerk daardoor direct met het bedrijf dat daarachter zit. Maar dit vereist tijd en veel marketingbudget.

Tip 5: Beeldmerk in logo gebruiken

Voor de herkenbaarheid kan je een beeldmerk in jouw logo verwerken. Positioneer dit beeldmerk altijd links van jouw bedrijfsnaam.

Tip: 6: Geen ruime om het beeldmerk in logo

Lever het logo op zo’n manier aan dat er geen ruimte om het beeldmerk en de bedrijfsnaam aanwezig is. Bij een goed logo staat het beeldmerk rondom tegen de rand. Wanneer er een logo met ruimte rondom op een website geplaatst wordt, dan zal het logo in verhouding kleiner worden weergegeven. 

Tip 7: Hou het logo simpel

Een simpel logo is goed te onderhouden. Het zorgt daarom sneller voor herkenbaarheid. Daarnaast straalt een simpel logo professionaliteit uit. Een simpel logo staat rustig bovenaan jouw website. Het valt op, maar is niet te overheersend. 

Eigen logo laten maken?

Wil jij na aanleiding van onze tips voor een goed logo liever jouw logo laten maken? Dat kan. Bij ons kan jij een goed logo laten maken. Bestel jouw logo online op SiteCMS.nl en onze ontwerpers gaan direct voor jou aan de slag. 

Bestel jouw logo

Naast tips voor goed logo ook leuk

Bekijk andere blog artikelen