Tips til en god logo på hjemmesiden

7 tips til logoen på din hjemmeside

Del:

Vil du oprette en hjemmeside? Det gør ikke nogen forskel, om du ønsker at lave en datingside, en jobportal, en virksomhedshjemmeside eller en markedsplads. Du har brug for et godt logo i alle tilfælde. Et logo, der placeres øverst på en hjemmeside, skal opfylde visse krav. I denne artikel giver vi dig 6 tips til et godt logo. 

7 tips til et godt logo

Tip 1: Logo i 3:1 forhold

Vi bruger dit logo til overskriften på din hjemmeside. Logoet skal derfor være bredere end det er højt. Hold derfor en 3:1 forhold. Så er du sikker på, at dit logo altid ser pænt ud i hjemmesidens overskrift.

Tip 2: Filformater for logo

I dag ses hjemmesider i mange browsere. Ikke alle browsere kan håndtere alle formater godt. Derfor har vi brug for forskellige filformater af dit logo. Lever derfor følgende filformater.

SVG-logo: Denne vektorfil af dit logo vises knivskarpt på alle moderne browsere. Sørg for, at SVG-logoet har en gennemsigtig baggrund. Brug ikke hvid baggrund. Dette begrænser vores designmuligheder for din hjemmeside.

PNG-logo: Ældre browsere og e-mailprogrammer kan ikke håndtere SVG-logoer godt. Derfor vil vi også gerne modtage en PNG-version af dit logo. Dette logo skal have en gennemsigtig baggrund. Den minimale størrelse af dette logo skal være 750 x 250 pixels. Med denne størrelse vises dit logo skarpt på enhver enhed.

JPG-logo: Administrativsystemet på din hjemmeside kan ikke håndtere PNG-filformatet godt. Derfor vil vi også gerne modtage en JPG-version af dit logo. Dette logo skal have en hvid baggrund. Den minimale størrelse af dit JPG-logo skal være 750 x 250 pixels. Med denne størrelse vises dit logo skarpt på enhver enhed. 

Tip 3: Farvebrug i logo

Vi anbefaler at bruge et logo med to farver. En primær og en sekundær farve. Disse to farver kan vi nemt integrere på din hjemmeside. Derved skaber din hjemmeside en smuk helhed. 

Tip 4: Integrer firmanavnet i logoet

Du skal sandsynligvis have lavet en ny hjemmeside. Indarbejd derfor altid dit firmanavn i logoet. Dit logo placeres øverst til venstre på din hjemmeside. Ved at integrere firmanavnet i dit logo kan alle straks se, at de har den rigtige hjemmeside. Men virksomheder som Nike og Apple bruger heller ikke firmanavnet i logoet? Det er rigtigt. De har opbygget tilstrækkelig brandværdi. Alle associerer derfor øjeblikkeligt billedmærket med virksomheden bag. Men det kræver tid og meget marketingbudget.

Tip 5: Brug et billedmærke i logoet

For genkendelighed kan du integrere et billedmærke i dit logo. Placer altid dette billedmærke til venstre for dit firmanavn.

Tip 6: Ingen plads omkring billedmærket i logoet

Levér logoet på en sådan måde, at der ikke er plads omkring billedmærket og firmanavnet. Et godt logo har billedmærket tæt på kanten. Når et logo med plads omkring bliver placeret på en hjemmeside, vil logoet blive vist mindre i forhold. 

Tip 7: Hold logoet enkelt

Et enkelt logo er let at vedligeholde. Det skaber derfor hurtigere genkendelighed. Derudover udstråler et enkelt logo professionalisme. Et enkelt logo står roligt øverst på din hjemmeside. Det falder i øjnene, men er ikke for dominerende. 

Vil du have lavet dit eget logo?

Vil du hellere have lavet dit logo efter vores tips til et godt logo? Det kan du. Hos os kan du få lavet et godt logo. Bestil dit logo online på SiteCMS.nl, og vores designere går straks i gang med at lave det for dig. 

Bestil dit logo

Udover tips til et godt logo, også sjovt

Se andre blogindlæg