Wat is een platform website?

Fungeert tussen verschillende partijen

19 April 2023
Delen:

Doel van platform website

Een platform website is een website die fungeert als een tussenpersoon tussen verschillende partijen, zoals kopers en verkopers, freelancers en klanten, of gebruikers en adverteerders. Het platform faciliteert de interactie tussen deze partijen door middel van tools en functies die beschikbaar zijn op de website.

Vergemakkelijken digitale economie
Platform websites hebben vaak een belangrijke rol gespeeld in het vergemakkelijken van transacties en interacties tussen verschillende partijen in de digitale economie. Ze zijn ook vaak ontworpen met functies zoals beoordelingen en beoordelingssystemen om de kwaliteit van de transacties op het platform te waarborgen.

Platform website voorbeelden
Een voorbeeld van een platform website is een online marktplaats zoals eBay of Etsy, waar verkopers producten kunnen aanbieden en kopers deze kunnen kopen. Een ander voorbeeld is een freelanceplatform zoals Upwork of Fiverr, waar freelancers hun diensten kunnen aanbieden en klanten deze kunnen inhuren.

Verschil tussen platform website en normale website 

Het verschil tussen een platform website en een normale website is dat een platform een type website is dat fungeert als een tussenpersoon tussen verschillende partijen, terwijl een website een meer algemene term is die verwijst naar een verzameling van gerelateerde webpagina's die worden gehost op een domein.

Definitie van een website
Een website kan een eenvoudige online brochure zijn met informatie over een bedrijf of organisatie, of het kan een complexe webapplicatie zijn met functies zoals e-commerce, sociale netwerken of content management. In het algemeen is een website ontworpen om informatie te verstrekken of interactie te bieden met de bezoekers.

Definitie van platform website
Een platform website daarentegen biedt een set van tools en functies voor gebruikers om met elkaar te communiceren en interactie te hebben. Het kan dienen als een marktplaats waar kopers en verkopers transacties kunnen uitvoeren, of als een hub waar freelancers en klanten elkaar kunnen vinden en samenwerken aan projecten.

Verschil tussen platform / website
Het belangrijkste verschil is dus dat een platform website een specifiek doel heeft om gebruikers samen te brengen en te faciliteren in interactie, terwijl een website meer algemeen kan zijn en verschillende soorten informatie of functionaliteit kan bieden.

Verschil tussen platform website en website platform

De termen "platform website" en "website platform" worden vaak door elkaar gebruikt, maar er is wel een aanzienlijk verschil tussen beide termen.

Samenwerkingen faciliteren met platform website
Zoals eerder omschreven is een "platform website" is een website die fungeert als een tussenpersoon tussen verschillende partijen en die gebruikers in staat stelt om met elkaar te communiceren en interactie te hebben. Voorbeelden van platform websites zijn online marktplaatsen zoals Amazon en Etsy, freelanceplatforms zoals Upwork en Fiverr, of sociale netwerken zoals Facebook en Twitter.

Zelf website maken met website platform
Een "website platform" daarentegen is een meer algemene term die verwijst naar een softwareplatform dat wordt gebruikt om websites te maken en te beheren. Voorbeelden van website platforms zijn StartPlatform, WordPress, Wix en Shopify, die allemaal worden gebruikt om websites te maken en te hosten, maar die niet noodzakelijkerwijs fungeren als tussenpersoon tussen gebruikers.

Verschil platform website / website platform
Het belangrijkste verschil tussen beide termen is dus dat "platform website" verwijst naar een specifiek type website dat dienst doet als tussenpersoon tussen gebruikers, terwijl "website platform" verwijst naar een softwareplatform dat wordt gebruikt om websites te maken en te beheren.

StartPlatform is het website platform voor platform websites

Snap je het nog? Omdat de bestaande website platforms niet ingericht zijn voor platform websites hebben wij in eerte instantie StartPlatform gelacneerd. Daardoor kan iedereen een snel een online platform opzetten met een kleine investering. 

 

Naast wat is een platform website..

..ook goed om even door te nemen