De 11 beste WiX alternatieven

Vind jouw beste WiX alternatief

Delen:

Als toonaangevende aanbieder van websitebouwer StartPlatform begrijpen we dat Wix een populaire keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een gemakkelijke en toegankelijke manier om hun eigen website te bouwen. Maar sommige gebruikers kunnen op zoek zijn naar een Wix alternatief vanwege verschillende redenen.

Of het nu gaat om beperkingen in functies, onvoldoende aanpassingsmogelijkheden of prijsbezwaren, er zijn tal van redenen waarom mensen op zoek gaan naar WiX alternatieven. Gelukkig zijn er vele andere opties beschikbaar voor mensen die op zoek zijn naar een meer aanpasbare, flexibele en krachtige websitebouwer.

Redenen zoektocht naar WiX alternatieven

 • Beperkingen in functies: Hoewel Wix een breed scala aan functies biedt, kunnen sommige gebruikers op zoek zijn naar specifieke functionaliteiten die niet beschikbaar zijn op het platform. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn voor e-commercefunctionaliteit, aangepaste formulieren, API-integraties en meer.
 • Beperkte aanpassingsmogelijkheden: Hoewel Wix een eenvoudig te gebruiken platform is, kan het beperkt zijn als het gaat om aanpassingsmogelijkheden. Gebruikers kunnen zich beperkt voelen door de beschikbare sjablonen en thema's, waardoor ze hun website niet volledig kunnen aanpassen aan hun behoeften.
 • Prijsbezwaren: Hoewel Wix een gratis versie heeft, kan de prijs van premium abonnementen hoog zijn voor sommige gebruikers. Voor bedrijven en ondernemers die op zoek zijn naar een betaalbaardere optie, kan het zoeken naar een alternatief de moeite waard zijn.

Wat is StartPlatform als WiX alternatief?

StartPlatform is een van de WiX alternatieven op dit moment. Wij hebben StartPlatform met name gelanceerd voor diegene die een website met betaalverkeer of gebruikers interacties wilt lanceren. Naast StartPlatform zijn er echter nog velen andere WiX alternatieven. 

10 andere WiX alternatieven

Als een ondernemer op zoek is naar een manier om een website te bouwen, is het verleidelijk om te kiezen voor de bekende en gebruiksvriendelijke websitebouwer WiX. Maar er zijn nog tal van andere opties die het overwegen waard zijn, elk met hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel bespreken we 10 alternatieven voor WiX die je kunnen helpen om een professionele en unieke website te maken.

 • WIX Alternatief WordPress: WordPress is het meest populaire contentmanagementsysteem (CMS) ter wereld en biedt een enorm scala aan functies en flexibiliteit. Het is volledig open source, wat betekent dat je het gratis kunt gebruiken en aanpassen. WordPress is daarom een ​​zeer aantrekkelijke optie voor wie op zoek is naar een krachtige en schaalbare oplossing voor hun website. Een van de grootste voordelen van WordPress is de enorme community van gebruikers en ontwikkelaars die ervoor zorgen dat er altijd wel een oplossing is voor elk probleem.
 • WIX Alternatief Squarespace: Squarespace is een ander populaire websitebouwer die vooral gericht is op het creëren van prachtige, moderne en visueel aantrekkelijke websites. Het heeft een intuïtieve interface en biedt een breed scala aan sjablonen en thema's. Squarespace is ook bijzonder geschikt voor e-commerce, met ingebouwde functies voor online winkels en betalingen.
 • Alternatief voor WIX Shopify: Shopify is een specifieke e-commerce websitebouwer die gericht is op het bouwen van online winkels. Het biedt een complete set tools om producten te beheren, bestellingen te verwerken en betalingen te accepteren. Shopify is ook volledig gehost, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het beheren van de serverinfrastructuur en beveiligingspatches.
 • Alternatief voor WIX Webflow: Webflow is een krachtige visuele websitebouwer die ontwerpers en ontwikkelaars in staat stelt om responsieve websites te bouwen zonder code te schrijven. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface en heeft een grote selectie aan sjablonen en ontwerptools. Webflow heeft ook een ingebouwd contentmanagementsysteem en biedt integraties met populaire tools zoals Zapier en Google Analytics.
 • WiX Alternatief Weebly: Weebly is een websitebouwer die vooral gericht is op kleine bedrijven en freelancers. Het biedt een eenvoudige drag-and-drop interface en een breed scala aan sjablonen. Weebly is ook geschikt voor e-commerce, met ingebouwde winkel- en betalingsfuncties.
 • Alternatief WiX Jimdo: Jimdo is een eenvoudige en betaalbare websitebouwer die geschikt is voor kleine bedrijven en individuen. Het biedt een intuïtieve interface en een selectie aan sjablonen en ontwerptools. Jimdo is ook geschikt voor e-commerce, met ingebouwde winkel- en betalingsfuncties.
 • Alternatief WiX GoDaddy GoDaddy is een websitebouwer die vooral gericht is op kleine bedrijven en ondernemers. Het biedt een breed scala aan sjablonen en ontwerptools.
 • Alternatief WiX SiteBuilder: SiteBuilder is een gebruiksvriendelijke websitebouwer die geschikt is voor beginners. Het biedt een intuïtieve drag-and-drop interface en een brede selectie aan sjablonen en ontwerptools. SiteBuilder is ook geschikt voor e-commerce, met ingebouwde winkel- en betalingsfuncties.
 • WiX Alternatief Duda: Duda is een websitebouwer die gericht is op het bouwen van responsieve en mobielvriendelijke websites. Het biedt een intuïtieve interface en een brede selectie aan sjablonen en ontwerptools. Duda is ook geschikt voor e-commerce, met ingebouwde winkel- en betalingsfuncties.
 • WiX Alternatief Joomla: Joomla is een open source CMS dat geschikt is voor het bouwen van krachtige en complexe websites. Het biedt een breed scala aan functies en flexibiliteit, waardoor het ideaal is voor grote en geavanceerde websites. Joomla heeft ook een grote gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars die regelmatig nieuwe functies en extensies ontwikkelen.

Conclusie beste WIX alternatief

Er zijn veel verschillende alternatieven voor Wix die je kunt overwegen bij het bouwen van je website. Elk van deze platformen heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om de functies en mogelijkheden van elk platform zorgvuldig te overwegen voordat je een keuze maakt.

WiX alternatief met grote community

WordPress is als WiX alternatief is een geweldige keuze voor wie op zoek is naar een krachtig CMS met een enorme gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars. Squarespace en Shopify zijn uitstekende keuzes voor wie op zoek is naar een eenvoudig te gebruiken en geïntegreerd e-commerceplatform. Webflow is ideaal voor ontwerpers en ontwikkelaars die responsieve websites willen bouwen zonder code te schrijven.

WiX alternatieven voor kleine bedrijven

Weebly, Jimdo, GoDaddy en SiteBuilder zijn uitstekende WiX alternatieven voor kleine bedrijven en individuen die een eenvoudige en betaalbare website willen bouwen. Duda is ideaal voor wie een mobielvriendelijke en responsieve website wil bouwen en Joomla is perfect voor wie een complexe en geavanceerde website wil bouwen.

WiX alternatief voor platformen

StartPlatform is het beste WiX alternatief voor diegene die een eigen platform wilt lanceren. Denk daarbij aan een jobboard, een marktplaats of een datingsite waarbij alles draait om online betalingen en gebruikersinteracties. Daarnaast wordt de volledige inrichting van jouw website gedaan door het team van StartPlatform. Jij hoeft jouw website daarna alleen nog maar te vullen met content. Zo heb jij minder gestuntel.

De beste WiX alternatieven zijn voor iedereen anders

Het is belangrijk om te onthouden dat elk van deze platformen unieke functies en mogelijkheden heeft, dus het is belangrijk om de tijd te nemen om ze te verkennen en te zien welk platform het beste past bij jouw specifieke behoeften. Met een beetje onderzoek en planning kun je een website bouwen die niet alleen mooi en professioneel oogt, maar ook effectief is in het bereiken van jouw doelen.

Naast de beste WIX alternatieven..

..ook interessant om door te nemen