Bygg en frilansnettsted

Alt du trenger å vite som frilanser

15 April 2023
Del:

Hei der! Er du på jakt etter en nettside for ditt selvstendige næringsdrivende selskap, og vil du lage en nettside for selvstendig næringsdrivende (ZZP)? Da er du på rett sted! I denne artikkelen vil jeg fortelle deg alt om å lage en nettside for din virksomhet som selvstendig næringsdrivende.

Hvorfor lage en nettside for en selvstendig næringsdrivende (ZZP)?

Du har ditt eget selskap, og du ønsker å vokse. En nettside kan hjelpe deg med dette. Med en nettside kan du vise frem tjenestene eller produktene dine til potensielle kunder. Du er synlig på nettet og kan dermed nå flere kunder enn hvis du bare jobber offline.

Fordeler med nettside for selvstendig næringsdrivende (ZZP)

 • Profesjonell fremtoning: En nettside gir bedriften din en profesjonell fremtoning. Potensielle kunder kan enkelt finne deg og ta kontakt.
 • Online synlighet: Ved å ha en nettside øker du din online synlighet. Dette betyr at potensielle kunder raskt kan finne deg når de søker etter dine tjenester eller produkter.
 • Tilgjengelighet: Med en nettside er du alltid tilgjengelig, også utenfor arbeidstiden. Potensielle kunder kan kontakte deg når som helst.
 • Markedsføringsverktøy: En nettside kan også fungere som et markedsføringsverktøy. Du kan for eksempel skrive en blogg der du deler kunnskapen din. Dette trekker potensielle kunder til nettsiden din og viser at du er ekspert på ditt fagområde.

Hvordan velger du riktig nettside som selvstendig næringsdrivende (ZZP)?

Før du får laget en nettside for selvstendig næringsdrivende (ZZP), er det viktig å tenke på hva slags nettside du ønsker. Det finnes forskjellige typer nettsteder, og hver nettside har sitt eget formål og funksjoner.

Få laget en statisk nettside for selvstendig næringsdrivende (ZZP)

En statisk nettside består av noen få sider som ikke endrer seg. Denne typen nettside brukes ofte av selvstendig næringsdrivende som ønsker en online visittkort. Målet med en statisk nettside er å gi informasjon om bedriften din og la potensielle kunder vite hva du har å tilby.

Få laget en dynamisk nettside for selvstendig næringsdrivende (ZZP)

En dynamisk nettside oppdateres regelmessig. Denne typen nettside brukes ofte av selvstendig næringsdrivende som jevnlig tilbyr nye produkter eller tjenester. Målet med en dynamisk nettside er å holde potensielle kunder oppdatert om nye utviklinger i bedriften din.

Få laget en nettbutikk for selvstendig næringsdrivende (ZZP)

En nettbutikk er en nettside der du kan selge produkter eller tjenester. Denne typen nettside brukes ofte av selvstendig næringsdrivende som ønsker å selge produkter via internett. Målet med en nettbutikk er å vise potensielle kunder hvilke produkter du har å tilby og enkelt selge disse produktene online.

Punkter å vurdere når du får laget nettside for selvstendig næringsdrivende (ZZP)

Når du skal få laget en nettside for selvstendig næringsdrivende, er det noen ting du bør være oppmerksom på. Her har jeg listet opp de viktigste punktene for deg.

 • Kostnader: Kostnadene er et viktig aspekt ved å få laget en nettside. Det er viktig å fastsette et budsjett på forhånd og se hva slags nettside du kan få for dette. For eksempel er en statisk nettside ofte billigere enn en nettbutikk.
 • Målet: Det er viktig å tenke nøye gjennom målet med nettsiden din på forhånd. Vil du for eksempel øke merkevarekjennskap eller vil du selge flere produkter via nettbutikken din? Målet med nettsiden påvirker også hvilke funksjoner som er nødvendige.
 • Fremtoning: Nettsidens fremtoning er viktig for å tiltrekke og beholde potensielle kunder. Sørg for at nettsiden passer til din visuelle identitet og ser profesjonell ut.
 • Synlighet: En nettside er bare verdifull hvis den også er godt synlig i søkemotorer. Sørg derfor for at nettsiden er optimalisert for søkemotorer, for eksempel ved bruk av relevante søkeord og god innholdskvalitet.
 • Vedlikehold: En nettside må vedlikeholdes jevnlig for å fungere bra. Dette inkluderer blant annet installasjon av oppdateringer og fjerning av spamkommentarer. Det er viktig å avtale dette på forhånd med den parten som lager nettsiden.

Hvordan kan jeg få laget en nettside for selvstendig næringsdrivende (ZZP)?

Å få laget en nettside for selvstendig næringsdrivende (ZZP) kan gjøres på forskjellige måter. Her er noen steg du kan følge for å få laget en nettside:

 • Bestem formålet med nettsiden: Før du får laget en nettside, er det viktig å bestemme hva formålet med nettsiden er. Vil du for eksempel øke merkevarekjennskap, selge flere produkter eller markedsføre tjenestene dine? Målet med nettsiden påvirker også hvilke funksjoner som er nødvendige.
 • Finn en egnet part: Finn en egnet part som kan lage nettsiden din. Dette kan for eksempel være en webdesigner eller et internettbyrå. Spør etter referanser fra andre selvstendig næringsdrivende og se på porteføljene til forskjellige parter for å finne ut hvilken part som passer best for deg.
 • Drøft dine ønsker: Drøft dine ønsker med partiet som skal lage nettsiden din. Diskuter blant annet budsjettet, formålet med nettsiden og hvilke funksjoner som er nødvendige. Dette gir partiet en klar forståelse av hva du har i tankene.
 • Få nettsiden laget: La partiet du har valgt lage nettsiden din. Hold god kontakt med partiet under prosessen for å sikre at nettsiden oppfyller dine ønsker. Diskuter også vedlikeholdet av nettsiden for å sikre at den fungerer godt.
 • Publiser nettsiden: Når nettsiden er klar, må den publiseres. Sørg for at nettsiden er godt synlig i søkemotorer, og at alle funksjoner fungerer som de skal.
 • Vedlikehold nettsiden: En nettside må vedlikeholdes jevnlig for å fungere bra. Dette inkluderer blant annet installasjon av oppdateringer og fjerning av spamkommentarer. Avtal dette på forhånd med partiet som laget nettsiden.

Å få laget en nettside for selvstendig næringsdrivende (ZZP) kan gjøres på forskjellige måter. Ved å følge disse stegene kan du finne en egnet part og få laget nettsiden din.

Hva koster det å lage en nettside for selvstendig næringsdrivende (ZZP)?

Kostnadene for å lage en nettside for selvstendig næringsdrivende (ZZP) kan variere sterkt og avhenger av forskjellige faktorer. Noen faktorer som påvirker kostnadene inkluderer blant annet:

 • Nettsidens kompleksitet: Jo mer kompleks nettsiden er, desto mer tid og arbeid må legges ned. Dette kan føre til høyere kostnader.
 • Funksjoner: Hvilke funksjoner skal være til stede på nettsiden? Dette kan inkludere et kontaktskjema, et portfolio, en nettbutikk eller et påloggingssystem.
 • Design: Ønsker du et spesialdesignet design eller vil du bruke en eksisterende mal?
 • Vedlikehold: Vil vedlikeholdet av nettsiden også bli utført av partiet som lager nettsiden? Hvis ja, hvor ofte blir nettsiden vedlikeholdt, og hva er kostnadene for dette?

Generelt kan du forvente et beløp mellom 500 og 3000 euro for å lage en enkel informativ nettside for selvstendig næringsdrivende (ZZP). Hvis du har spesifikke ønsker og legger til flere funksjoner, kan kostnadene øke.

Det er alltid lurt å be om en tydelig prisoversikt på forhånd, slik at du vet hva du kan forvente og hva kostnadene for å lage en nettside for selvstendig næringsdrivende (ZZP) er. Sørg imidlertid for at du ikke bare ser på kostnadene, men også på kvaliteten og servicen som partiet tilbyr.

Hvor kan jeg best lage en nettside for selvstendig næringsdrivende (ZZP)?

Å finne riktig part for å lage nettsiden din kan være utfordrende. Her har jeg satt sammen noen tips for deg.

 • Be om referanser: Spør andre selvstendig næringsdrivende om deres erfaringer med å lage en nettside. Hvem har de brukt, og var de fornøyde med resultatet?
 • Se på porteføljer: Se på porteføljene til forskjellige parter. Dette gir deg en ide om kvaliteten på arbeidet og om det passer med det du har i tankene.
 • Lag avtaler: Lag klare avtaler med partiet som skal lage nettsiden din. Diskuter blant annet budsjettet, formålet med nettsiden og hvilke funksjoner som er nødvendige. Dette hindrer overraskelser senere.

Konklusjon - Å lage nettside for selvstendig næringsdrivende (ZZP)

En nettside er som selvstendig næringsdrivende en verdifull tillegg til bedriften din. Den øker din online synlighet og gjør det enkelt for potensielle kunder å ta kontakt med deg.

Ved å lage en nettside er det viktig å tenke nøye gjennom formålet med nettsiden og hvilke funksjoner som er nødvendige.

Lag klare avtaler med partiet som lager nettsiden, og sørg for at nettsiden er godt synlig i søkemotorer. Med disse tipsene kan du som selvstendig næringsdrivende lage den rette nettsiden for bedriften din!