ZZP website laten maken

Alles dat je als ZZP’er moet weten

15 April 2023
Delen:

Hey jij daar! Ben je op zoek naar een website voor jouw zzp-bedrijf en wil jij een ZZP website laten maken? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel ga ik je alles vertellen over het laten maken van een website voor jouw onderneming als zzp'er.

Waarom een website laten maken voor ZZP’er?

Je hebt een eigen bedrijf en je wilt groeien. Een website kan je hierbij helpen. Met een website kun je jouw diensten of producten laten zien aan potentiële klanten. Je bent online vindbaar en kunt hierdoor meer klanten bereiken dan wanneer je alleen offline zou werken.

Voordelen website voor zzp’er

 • Een professionele uitstraling: Een website geeft jouw bedrijf een professionele uitstraling. Potentiële klanten kunnen je gemakkelijk vinden en contact met je opnemen.
 • Online vindbaarheid: Door een website te hebben, vergroot je jouw online vindbaarheid. Dit betekent dat potentiële klanten je sneller kunnen vinden wanneer ze zoeken naar jouw diensten of producten.
 • Bereikbaarheid: Met een website ben je altijd bereikbaar, ook buiten werktijden. Potentiële klanten kunnen op elk moment contact met je opnemen.
 • Marketingtool: Een website kan ook fungeren als marketingtool. Je kunt bijvoorbeeld een blog schrijven waarin je jouw kennis deelt. Hierdoor trek je potentiële klanten naar je website toe en laat je zien dat jij een expert bent in jouw vakgebied.

Hoe kies je de juiste website als zzp’er?

Voordat je een ZZP website laat maken, is het belangrijk om te bedenken wat voor website je wilt hebben. Er zijn namelijk verschillende soorten websites en elke website heeft zijn eigen doel en functies.

Een statische ZZP website laten maken

Een statische website is een website die bestaat uit een aantal pagina's die niet veranderen. Dit type website wordt vaak gebruikt door zzp'ers die een online visitekaartje willen hebben. Het doel van een statische website is om informatie over jouw bedrijf te geven en potentiële klanten te laten weten wat je te bieden hebt.

Een dynamische ZZP website laten maken

Een dynamische website is een website die regelmatig wordt bijgewerkt. Dit type website wordt vaak gebruikt door zzp'ers die regelmatig nieuwe producten of diensten aanbieden. Het doel van een dynamische website is om potentiële klanten op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen binnen jouw bedrijf.

Een webshop voor ZZP’er

Een webshop is een website waarop je producten of diensten kunt verkopen. Dit type website wordt vaak gebruikt door zzp'ers die producten verkopen en deze via internet willen aanbieden. Het doel van een webshop is om potentiële klanten te laten zien welke producten je te bieden hebt en deze producten gemakkelijk online te verkopen.

Aandachtspunten ZZP website laten maken

Bij ZZP website laten maken, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder heb ik de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet.

 • De kosten: De kosten zijn een belangrijk aspect bij het laten maken van een website. Het is belangrijk om vooraf een budget te bepalen en te kijken wat voor website je hiervoor kunt krijgen. Een statische website is bijvoorbeeld vaak goedkoper dan een webshop.
 • Het doel: Het is belangrijk om vooraf goed na te denken over het doel van jouw website. Wil je bijvoorbeeld meer naamsbekendheid creëren of wil je juist meer producten verkopen via jouw webshop? Het doel van de website bepaalt ook welke functionaliteiten er nodig zijn.
 • De uitstraling: De uitstraling van de website is belangrijk om potentiële klanten aan te trekken en te behouden. Zorg ervoor dat de website past bij jouw huisstijl en dat het geheel er professioneel uitziet.
 • De vindbaarheid: Een website is pas waardevol als deze ook goed vindbaar is in zoekmachines. Zorg er daarom voor dat de website geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van relevante zoekwoorden en het creëren van goede content.
 • Het onderhoud: Een website moet regelmatig onderhouden worden om goed te blijven functioneren. Dit betekent onder andere het installeren van updates en het verwijderen van spamreacties. Het is belangrijk om hier vooraf afspraken over te maken met de partij die de website maakt.

Hoe kan ik een ZZP website laten maken?

Het laten maken van een ZZP website kan op verschillende manieren. Hieronder vind je een aantal stappen die je kunt volgen om een website te laten maken:

 • Bepaal het doel van de website: Voordat je een website gaat laten maken, is het belangrijk om te bepalen wat het doel van de website is. Wil je bijvoorbeeld meer naamsbekendheid creëren, meer producten verkopen of wil je jouw diensten onder de aandacht brengen? Het doel van de website bepaalt ook welke functionaliteiten er nodig zijn.
 • Zoek een geschikte partij: Zoek een geschikte partij die jouw website kan maken. Dit kan bijvoorbeeld een webdesigner of een internetbureau zijn. Vraag referenties aan andere zzp'ers en bekijk de portfolio's van verschillende partijen om te zien welke partij het beste bij jou past.
 • Bespreek jouw wensen: Bespreek jouw wensen met de partij die jouw website gaat maken. Bespreek onder andere het budget, het doel van de website en welke functionaliteiten er nodig zijn. Zo krijgt de partij een duidelijk beeld van wat jij voor ogen hebt.
 • Laat de website maken: Laat de website maken door de gekozen partij. Houd tijdens het proces goed contact met de partij om ervoor te zorgen dat de website aan jouw wensen voldoet. Bespreek ook het onderhoud van de website, zodat deze goed blijft functioneren.
 • Publiceer de website: Als de website klaar is, moet deze nog gepubliceerd worden. Zorg ervoor dat de website goed vindbaar is in zoekmachines en dat alle functionaliteiten goed werken.
 • Onderhoud de website: Een website moet regelmatig onderhouden worden om goed te blijven functioneren. Dit betekent onder andere het installeren van updates en het verwijderen van spamreacties. Maak hier vooraf afspraken over met de partij die de website heeft gemaakt.

Het laten maken van een ZZP website kan dus op verschillende manieren. Door deze stappen te volgen, kun je een geschikte partij vinden en jouw website laten maken.

Wat kost een zzp website laten maken?

De kosten voor het laten maken van een ZZP website kunnen sterk variëren en hangen af van verschillende factoren. Enkele factoren die van invloed zijn op de kosten zijn onder andere:

 • De complexiteit van de website: hoe complexer de website, hoe meer tijd en werk er in gestoken moet worden. Hierdoor kunnen de kosten hoger uitvallen.
 • Functionaliteiten: welke functionaliteiten moeten er op de website aanwezig zijn? Denk hierbij aan een contactformulier, een portfolio, een webshop of een inlogsysteem.
 • Design: wil je een op maat gemaakt design of wil je gebruik maken van een bestaand template?
 • Onderhoud: wordt het onderhoud van de website ook door de partij die de website maakt gedaan? Zo ja, hoe vaak wordt de website onderhouden en wat zijn hier de kosten voor?

Over het algemeen kun je uitgaan van een bedrag tussen de 500 en 3000 euro voor het laten maken van een eenvoudige informatieve ZZP website. Als je specifieke wensen hebt en meer functionaliteiten toevoegt, dan kunnen de kosten oplopen. 

Het is altijd verstandig om vooraf een duidelijke offerte te vragen, zodat je weet wat je kunt verwachten en wat de ZZP website laten maken kosten zijn. Zorg er wel voor dat je niet alleen naar de kosten kijkt, maar ook naar de kwaliteit en service die de partij biedt.

Waar kan ik het beste een ZZP website laten maken?

Het vinden van de juiste partij voor het maken van jouw website kan lastig zijn. Hieronder heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

 • Vraag referenties: Vraag andere zzp'ers naar hun ervaringen met het laten maken van een website. Wie hebben zij ingeschakeld en waren ze tevreden over het resultaat?
 • Bekijk portfolio's: Bekijk de portfolio's van verschillende partijen. Zo krijg je een idee van de kwaliteit van het werk en of dit past bij wat jij voor ogen hebt.
 • Maak afspraken: Maak duidelijke afspraken met de partij die jouw website gaat maken. Bespreek onder andere het budget, het doel van de website en welke functionaliteiten er nodig zijn. Zo voorkom je verrassingen achteraf.

Conclusie website laten maken voor ZZP'er

Een website is als zzp'er een waardevolle toevoeging aan jouw bedrijf. Het vergroot je online vindbaarheid en zorgt ervoor dat potentiële klanten gemakkelijk contact met je op kunnen nemen.

Bij het laten maken van een website is het belangrijk om vooraf goed na te denken over het doel van de website en wat voor functionaliteiten er nodig zijn.

Maak duidelijke afspraken met de partij die de website maakt en zorg dat de website goed vindbaar is in zoekmachines. Met deze tips kun jij als zzp'er de juiste website laten maken voor jouw bedrijf!

 

Naast ZZP website laten maken..

..ook leuk om even door te nemen