Egenskaper ved en god nettside

Oppnå mer online suksess med disse egenskapene

15 April 2023
Del:

I dagens tidsalder er en god nettside uvurderlig for enhver bedrift. Men hva er kjennetegnene på en god nettside? Enten du driver en liten bedrift eller en stor bedrift, er nettsiden din det første kontaktpunktet mellom deg og kundene dine.

Det er derfor essensielt å ha en god nettside for å gi et positivt inntrykk og tiltrekke potensielle kunder. I denne artikkelen vil vi diskutere de viktigste kjennetegnene på en god nettside og hvordan du kan oppnå dem.

10 viktige kjennetegn på en god nettside

I denne artikkelen tar vi deg gjennom de 10 viktigste kjennetegnene på en god nettside. Vi gir en kort oversikt over disse kjennetegnene. Hvis du trenger mer informasjon, nøl ikke med å ta kontakt med oss.

Responsivt nettsidekjennetegn

Et av de viktigste kjennetegnene på en god nettside er responsivitet. Dette betyr at nettsiden din må se bra ut og fungere godt på alle enheter, som datamaskiner, bærbare datamaskiner, nettbrett og mobiltelefoner. Med det økende antallet mobile internettbrukere er det avgjørende at nettsiden din vises riktig på alle mobile enheter. Hvis du bruker en strategi for sosiale medier, vil selv 90% av besøkende få tilgang til nettsiden din med en mobil enhet. En responsiv nettside tilpasser seg automatisk til skjermstørrelsen på enheten brukeren bruker. Dette er nå et av de viktigste kjennetegnene på en god nettside. For eksempel vil en skrivebordsversjon på mobil raskt bli lukket.

God navigasjon på nettsiden

Navigasjon er et annet viktig kjennetegn på en god nettside. God navigasjon gjør det enkelt for brukere å bla gjennom nettsiden din og finne det de leter etter. Sørg for at navigasjonen din er tydelig og enkel, og at alle sidene på nettsiden din er lett tilgjengelige via menyen. Det er også viktig å legge til en søkefunksjon når nettsiden din blir større, slik at brukere raskt kan finne det de leter etter.

Tips for god nettsidenavigasjon

 • Hold det enkelt og klart: Sørg for at navigasjonen er enkel og tydelig. Ikke bruk kompliserte ord eller forkortelser som ikke er åpenbare. Begrens også antall navigasjonselementer til det mest essensielle, slik at brukere ikke blir overveldet.
 • Bruk nedtrekksmenyer: Nedtrekksmenyer er nyttige for å hjelpe brukeren med å finne spesifikke sider på nettsiden din. Sørg for at nedtrekksmenyene er organisert og at underkategoriene er relevante for hovedmenyelementet.
 • Bruk en logisk rekkefølge: Plasser navigasjonselementene i en logisk rekkefølge som brukeren forstår. Vurder for eksempel å organisere elementene basert på viktighet eller relevans.
 • Gjør navigasjonen synlig: Sørg for at navigasjonen er synlig på alle sidene på nettsiden din. Dette kan være i form av en menylinje øverst på siden eller en sidekolonne.
 • Gjør det responsivt: Sørg for at navigasjonen også fungerer godt på mobile enheter. Bruk for eksempel en hamburgermeny for å kombinere navigasjonselementene på mindre skjermer.
 • Test og optimaliser: Test navigasjonen på ulike enheter og be om tilbakemelding fra brukere for å se om navigasjonen er intuitiv og brukervennlig. Optimaliser navigasjonen etter behov basert på tilbakemeldinger.

Designkjennetegn for god nettside

Designet og layouten på nettsiden din er avgjørende for å tiltrekke kunder. Dette er også et av de viktige kjennetegnene på en god nettside. Designet skal være profesjonelt og passe godt til bedriften og merket ditt. Layouten bør være enkel og oversiktlig, slik at brukerne lett kan finne det de leter etter.

Tips for godt nettsidedesign:

Innholds faktorer for god nettside

Også en av de viktige kjennetegnene for en god nettside er innholdet. Innholdet skal være informativt og engasjerende og målrettes mot målgruppen din. Sørg for at innholdet ditt er godt skrevet og organisert, og at det er lett å lese. Legg også til bilder og videoer for å gjøre innholdet visuelt attraktivt.

Tips for godt nettsideinnhold

Hastighetsfaktorer for god nettside

Hastighet er avgjørende for enhver nettside. Derfor er det også et av kjennetegnene på en god nettside. En nettside som laster sakte, kan være frustrerende for brukere og få dem til å forlate nettsiden din. Sørg for at nettsiden din laster raskt, og at alle bilder og videoer er optimalisert for nettet. Bruk også en pålitelig webhotelltjeneste for å optimalisere nettsidens lastehastighet.

Tips for å øke nettsidehastigheten

Hvis nettsiden din bruker StartPlatform-programvaren, er disse hastighetsoptimaliseringene standardimplementert.

Sikkerhetsfunksjoner for en god nettside

Sikkerhet er en av de andre viktige egenskapene til en god nettside. Sørg for at nettsiden din er sikret med SSL-sertifikater for å beskytte brukernes data. Det er også viktig å holde nettsiden oppdatert med de nyeste sikkerhetsoppdateringene og å ta regelmessige sikkerhetskopi.

Tips for nettstedssikkerhet

SEO-funksjoner for en god nettside

SEO (Search Engine Optimization) er essensielt for enhver nettside som ønsker å bli funnet i søkemotorer som Google. Det er derfor naturlig at dette også er en av de viktige egenskapene til en god nettside. Sørg for at nettsiden din er optimalisert for søkemotorer ved å inkludere relevante søkeord i innholdet, metataggene og URL-ene. Bruk også interne og eksterne lenker for å styrke innholdet ditt.

Tips for SEO

Elementer av tilgjengelighet for en god nettside

Tilgjengelighet er også en av de viktige egenskapene til en god nettside. Sørg for at nettsiden din følger WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) for å sikre at den er tilgjengelig for personer med begrensninger, som visuelle eller motoriske begrensninger. Dette inkluderer bruk av alternativ tekst for bilder, undertekster for videoer, og bruk av farger med høy kontrast.

Integrering av sosiale medier på nettsiden

Sosiale medier er en viktig del av markedsføringen og kan bidra til å promotere nettsiden din og trekke mer trafikk. Sørg for at nettsiden din er integrert med alle sosiale medie-kontoene dine, slik at brukere enkelt kan dele innholdet ditt. Legg også til ikoner for sosiale medier på nettsiden din for å oppmuntre brukere til å dele innholdet.

Endringer i egenskapene til en god nettside

Analyse er en viktig del av å administrere en nettside. Bruk et analyseverktøy som Google Analytics for å spore trafikken til nettstedet ditt og få innsikt i brukeratferden. Dette lar deg optimalisere nettsiden din for å forbedre brukeropplevelsen og generere flere konverteringer.

Konklusjon om egenskapene til en god nettside

En god nettside er avgjørende for enhver virksomhet og kan utgjøre forskjellen mellom suksess og fiasko. Ved å ta hensyn til de ovennevnte egenskapene, kan du lage en nettside som er profesjonell, responsiv, enkel å navigere, godt designet og optimalisert for søkemotorer. Videre gir det å ha en sikker og tilgjengelig nettside en bedre brukeropplevelse og øker sjansene for konverteringer og gjentatte kunder. Ved å ha disse egenskapene til en god nettside i bakhodet og implementere dem på nettsiden din, kan du hjelpe virksomheten din med å vokse og blomstre på nettet.

Hvis du ikke klarer det selv, hjelper vi deg gjerne. Ved å bruke standard programvare kan vi bygge en ny nettside som oppfyller alle egenskapene til en god nettside på bare to uker.

 • Hold det enkelt og oversiktlig: En enkel og oversiktlig layout gjør det enkelt for besøkende å finne innholdet de leter etter. Unngå for mange ekstraelementer, og sørg for at viktig informasjon og navigasjonselementer er lette å finne.
 • Bruk av hvitplass: Hvitsnitt, eller negativ plass, er plassen mellom elementene på nettsiden din. Bruken av hvitplass kan forbedre lesbarheten og den generelle estetikken til nettsiden din. Pass imidlertid på at du ikke bruker for mye hvitplass, ellers kan nettsiden din virke tom og uvanlig.
 • Bruk et tiltalende fargeskjema: Et godt valgt fargeskjema kan forbedre estetikken på nettsiden din og bidra til å trekke oppmerksomheten til besøkende. Velg farger som passer til stilen og atmosfæren på nettsiden din, og sørg for at de samarbeider for å skape et sammenhengende utseende.
 • Plasser viktig innhold over bretten: "Bretten" refererer til punktet på en nettside der du må rulle for å se mer innhold. Plasser viktig informasjon, som handlingsoppfordringer og navigasjonselementer, over bretten for å sikre at besøkende ser dem med en gang uten å måtte rulle.
  • Vet hvem målgruppen din er: Før du begynner å lage innhold, er det viktig å vite hvem målgruppen din er og hva deres behov og interesser er. Sørg for at du lager innhold som er relevant for deres behov og som de vil finne interessant.
  • Gjør det lett å lese: Bruk korte setninger og avsnitt, og bruk overskrifter og punktlister for å gjøre innholdet ditt enklere å skanne. Bruk også enkel og forståelig språk og unngå fagspråk og tekniske termer med mindre det er relevant for målgruppen din.
  • Tilby verdifull informasjon: Sørg for at innholdet ditt gir verdifull informasjon for målgruppen din. Dette kan for eksempel være pedagogisk informasjon om produktene eller tjenestene dine, bransjeinnsikt eller tips og triks relatert til faget ditt.
  • Bruk visuelle elementer: Visuelle elementer som bilder, infografikk og videoer kan gjøre innholdet ditt mer attraktivt og øke engasjementet fra målgruppen din. Sørg imidlertid for at visuelle elementer er relevante for innholdet og støtter budskapet.
  • Optimaliser for søkemotorer: Sørg for at innholdet ditt er optimalisert for søkemotorer ved å bruke relevante søkeord og fraser. Dette kan hjelpe deg med å rangere høyere i søkeresultatene og generere mer organisk trafikk til nettsiden din.
  • Hold det oppdatert: Sørg for at innholdet ditt er oppdatert ved å publisere regelmessig nytt innhold og oppdatere gammelt innhold hvis nødvendig. Dette kan inkludere nyheter eller trender i bransjen din, eller oppdateringer om produktene eller tjenestene dine.
  • Optimaliser bilder: Store bilder er en av de viktigste årsakene til treg lasting av nettsider. Sørg for at bildene dine er optimalisert for nettet ved å redusere filstørrelsen og bruke riktig format. Det finnes forskjellige gratis online verktøy tilgjengelige, som TinyPNG eller Compressor.io, for å optimalisere bilder.
  • Minimer HTTP-forespørsler: En HTTP-forespørsel blir gjort når en nettleser laster en side. Jo flere HTTP-forespørsler det er, desto lengre tid tar det å laste en side. Minimer antall HTTP-forespørsler ved å for eksempel kombinere CSS- og JavaScript-filer, eller bruke CSS-sprites.
  • Reduser antall plugins: Plugins er nyttige for å legge til ekstra funksjonalitet på en nettside, men de kan også føre til forsinkelser. Fjern derfor unødvendige plugins og prøv å begrense antall plugins du bruker til et minimum.
  • Bruk caching: Caching innebærer å lagre visse data på brukerens datamaskin, slik at nettsiden kan lastes raskere ved fremtidige besøk. Bruk en caching-plugin som W3 Total Cache eller WP Super Cache for å øke hastigheten på nettsiden din.
  • Minimer kode: Å minimere kode, som CSS og JavaScript, kan bidra til å redusere lastingstiden for en nettside. Bruk et online verktøy som CSS Compressor eller JSCompress for å minimere koden din.
  • Bruk et Content Delivery Network (CDN): Et CDN er et nettverk av servere spredt over hele verden som lagrer innhold som bilder, CSS- og JavaScript-filer. Ved å bruke et CDN leveres disse filene fra serveren som er nærmest brukeren, noe som reduserer lastetiden.
  • Bruk sterke passord: Bruk komplekse passord som består av en kombinasjon av tall, bokstaver og symboler. Unngå bruk av enkle eller åpenbare passord som "123456" eller "passord".
  • Hold programvaren oppdatert: Sørg for at all programvare på nettstedet ditt er oppdatert, inkludert innholdsstyringssystemet (CMS), plugins og temaer. Eldre programvare kan være sårbar for angrep og bør oppdateres så raskt som mulig. På StartPlatform holder vi alle nettsteder automatisk oppdatert.
  • Bruk SSL-sertifikater: Bruk SSL-sertifikater for å sikre dataene som utveksles mellom nettsiden og brukeren. SSL-kryptering legger til et ekstra sikkerhetslag, noe som gjør at dataene overføres tryggere og vanskeligere for hackere å fange opp. Dette er automatisk konfigurert for deg på StartPlatform.
  • Begrens tilgangen til nettsiden: Begrens tilgangen til nettsiden ved å gi bare visse personer tillatelse til å redigere eller endre nettsiden. Bruk tofaktorautentisering for å forhindre at uautoriserte får tilgang til nettsiden.
  • Lag regelmessige sikkerhetskopier: Lag regelmessige sikkerhetskopier av nettsiden for å forhindre tap av data hvis noe går galt. Oppbevar sikkerhetskopiene på en ekstern harddisk eller i skyen for sikker lagring og rask gjenoppretting. På StartPlatform blir det laget sikkerhetskopier hvert 4. time, og du kan også enkelt lage egne sikkerhetskopier via administrasjonssystemet vårt.
  • Installer sikkerhetsplugins: Bruk sikkerhetsplugins for å beskytte nettsiden mot angrep. Mange CMS-systemer har sikkerhetsplugins tilgjengelige som du kan installere for å sikre nettsiden mot forskjellige typer angrep. Dette er spesielt viktig hvis du for eksempel bruker WordPress. Bruker du en SAAS som StartPlatform eller WIX, er dette allerede ivaretatt for deg.
  • Søkeordsundersøkelse: Forsøk å finn ut hvilke søkeord målgruppen din bruker for å søke etter informasjon relatert til nettsiden din, og optimaliser innholdet ditt rundt disse søkeordene.
  • Kvalitetsinnhold: Sørg for at du produserer kvalitetsinnhold som er nyttig og relevant for målgruppen din. Du må finne riktig balanse mellom bruk av søkeord du vil rangere for, og å tilby kvalitetsinnhold.
  • Sideoverskrifter og metabeskr ivelser: Bruk unike og relevante sideoverskrifter og metabeskrivelser som beskriver innholdet på siden og inneholder de riktige søkeordene. Dette hjelper søkemotorer med å forstå hva siden handler om.
  • Lenkebygging: Lenkebygging er fortsatt viktig for SEO. Å få tilbakekoblinger fra pålitelige nettsteder og autoriteter innenfor din nisje kan forbedre rangeringen din i søkemotorene.
  • Rask lastetid: Rask lastetid på nettsiden din er avgjørende for SEO. Besøkende og søkemotorer verdsetter en nettside som laster raskt, og det forbedrer brukeropplevelsen.
  • Responsivt design: Sørg for at nettsiden din har et responsivt design, slik at den fungerer bra på alle enheter. Mobilvennlige nettsteder rangeres høyere i søkemotorene enn nettsteder som ikke er optimalisert for mobil.
  • Sosiale medier: Sosiale signaler påvirker SEO-en din. Vær aktiv på sosiale medier og del lenker til nettsiden din for å øke den online tilstedeværelsen din.

Utforsk egenskaper ved en god nettside..

..også interessante artikler for deg