Hva koster det å lage en nettside?

Alt om kostnadene ved å lage en nettside

Del:

Lurer du på kostnadene ved å lage en nettside? I denne artikkelen går vi grundig gjennom det. Vi ser ikke bare på prisen for å lage nettside, men også på alle tilleggsutgiftene.

Bare en nettside er ikke nok. Du må også drive markedsføring, vedlikeholde den og sørge for hosting.

Egentlig er hver nettside unik. Kostnadene ved å lage en nettside kan derfor variere sterkt. Nettsidekostnadene avhenger av forskjellige faktorer, som typen nettside (for eksempel: nettside, nettbutikk eller plattform) du ønsker, kompleksiteten i designet, funksjonene du trenger, og nivået av tilpasning og støtte du ønsker.

For en enkel nettside med noen få sider og grunnleggende funksjoner, som kontaktskjemaer og en blogg, kan du forvente at prisen for nettsiden ligger et sted mellom € 500 og € 2000. For en mer kompleks nettside, som en e-handelsside med handlekurv, betalingsgateway og lagerstyring, kan prisen for en nettside nå flere tusen euro.

Interessert i kostnadene for å lage nettside? Det er alltid best å konsultere en profesjonell webutvikler for å få en nøyaktig estimat av nettsidekostnadene. Disse kostnadene vil da være basert på dine spesifikke behov. Likevel vil vi i denne artikkelen prøve å informere deg om gjennomsnittskostnadene for å lage nettside.

Vi deler kostnadene for å lage nettside i denne artikkelen inn i følgende seksjoner:

  • Kostnadene for å lage nettside
  • Kostnader for å lage innhold
  • Nettsideadministrasjonskostnader
  • Hostingkostnader

I tillegg til de økonomiske nettsidekostnadene krever det å ha en god nettside også tid. Derfor ser vi også på nettsidekostnadene i form av tid.

Kostnader for å lage nettside

Egentlig varierer kostnadene for hver nettside. Vil du ha en skreddersydd nettside? Da kan du sannsynligvis forestille deg at denne nettsiden blir dyrere enn hvis du velger en standardpakke.

Kostnader for skreddersydde nettsider

Å estimere kostnadene for en skreddersydd nettside er vanskelig uten en forhåndsvurdering. Du kan anta at kostnadene for en enkel informasjonsnettside med unik design vil være rundt € 2500 til € 5000. Kostnadene for en nettside med mye tilpasset funksjonalitet kan til og med nå opp til € 300 000.

Kostnader for å bygge en profesjonell nettside

Hva koster en profesjonell nettside? Du kan få bygget en rimelig profesjonell nettside hvis du holder deg til standardene. Hos StartPlatform kan du for eksempel få bygget en profesjonell nettside fra € 699.

Kostnader for nettsideinnhold

I tillegg til kostnadene for å lage nettside, har du også kostnader for å lage innhold. En nettside uten innhold er en nettside uten verdi. Du har ikke mye nytte av det. Kostnadene for innhold avhenger av hvilken type innhold du trenger og hvor mange sider du vil fylle. Generelt sett er kostnadene for å skrive nettsideinnhold rimelig variabel og avhenger av forfatteren eller byrået du leier inn.

Noen forfattere tar betalt per ord, mens andre jobber per time. Gjennomsnittlig kan du forvente å betale et sted mellom € 50 og € 150 per side, avhengig av kvaliteten på forfatteren og kompleksiteten i emnet.

Hvis du leter etter et billigere alternativ, kan du vurdere å skrive innholdet selv. Du kan eventuelt gjøre dette med støtte fra AI, som Jasper.ai eller ChatGPT. Men vær oppmerksom på at skriving av kvalitetsinnhold tar tid og innsats.

Kostnader for nettsidebilder

Akkurat som med nettsideinnhold, avhenger kostnadene for bilder til en bedriftsnettside av forskjellige faktorer, som kvaliteten på bildene, antall bilder du trenger, og kilden til bildene. Her er noen ting å vurdere:

  • Arkivbilder: Hvis du ikke vil bruke mye penger, kan du vurdere å bruke arkivbilder. Det er forskjellige nettsteder der du kan laste ned arkivbilder gratis eller mot betaling. Prisene varierer avhengig av størrelsen og kvaliteten på bildene. Du kan vanligvis kjøpe en pakke med flere bilder for noen titalls euro.
  • Profesjonell fotograf: Hvis du leter etter spesifikke bilder som passer til bedriftens unike stil, kan du vurdere å leie en profesjonell fotograf. Kostnadene for en fotograf varierer avhengig av erfaringen og kvaliteten på fotografen, men du kan forvente å betale et sted mellom € 100 og € 300 per time. Med en profesjonell fotograf betaler du i gjennomsnitt mellom € 750 og € 1500 for en bedriftsfotoshoot for nettstedet ditt.
  • Innhustfotografi: Hvis du har ressursene, kan du vurdere å ansette en fotograf for å ta bilder for bedriftsnettsiden din. K ostnadene avhenger av lønnene og utstyret du trenger, men du kan forvente at det er en betydelig investering.

Kostnader for nettsidehosting

Kostnadene for nettsidehosting varierer avhengig av forskjellige faktorer, som størrelsen og kompleksiteten til nettsiden din, typen hosting du velger, og hostingleverandøren du bruker. Generelt sett kan du forvente å betale mellom € 5 og € 50 per måned for delt hosting, og mellom € 50 og € 500 per måned for dedikert hosting.

  • Delt hosting er den mest populære og rimelige formen for hosting. Her deler du en server med andre nettsider. Dette kan være et godt alternativ for små til mellomstore nettsteder som ikke forventer enorm mengde trafikk.
  • Dedikert hosting er dyrere, men gir mer kontroll og kraft. Her har du en hel server for deg selv, noe som gjør det ideelt for store bedrifter med mye trafikk og komplekse nettsteder.
  • Cloud / VPS hosting: Det er også andre hostingalternativer, som cloud hosting og VPS hosting, som også har forskjellige priser.

Det er viktig å huske at billigere hostingalternativer ikke alltid er det beste valget. Det kan noen ganger være bedre å investere i et dyrere alternativ som gir bedre ytelse og pålitelighet.

Hvor mye tid tar det å lage en nettside?

Tiden det tar å bygge en nettside avhenger av forskjellige faktorer, som størrelsen og kompleksiteten til nettsiden, ferdighetene til utvikleren og tilgjengeligheten av nødvendige ressurser og innhold.

Generelt sett kan tiden det tar å bygge en enkel nettside variere fra noen få timer til flere uker, avhengig av tilgjengeligheten av nødvendig innhold og design. En kompleks nettside med avanserte funksjoner, som en e-handelsplattform eller et tilpasset innholdsadministrasjonssystem, kan ta måneder eller til og med lengre tid å bygge.

Det er viktig å merke seg at tiden det tar å bygge en nettside ikke nødvendigvis samsvarer med kostnadene for nettsiden. Kostnadene for å lage nettside blir ofte bestemt av utviklerens timepris, nivået av nødvendige ferdigheter, teknologiene som brukes, og nivået av tilpasning og funksjonalitet som er nødvendig for nettsiden.

Hvor mye tid tar det å administrere en nettside?

En liten nettside med bare noen få sider og få endringer kan ofte vedlikeholdes med bare noen få timer per måned. Dette inkluderer vanligvis oppdatering av innhold, besvare e-post og overvåking av sikkerheten og ytelsen til nettsiden.

En større nettside med mange sider, blogginnlegg, produkter og tjenester kan imidlertid kreve mye mer tid å administrere. Dette kan variere fra noen få timer per uke til til og med noen få timer per dag, avhengig av oppdateringsfrekvensen og antall mennesker som er involvert i administrasjonen av nettsiden.

Nettsideadministrasjon inkluderer ikke bare oppdateringer av innhold, men også ting som nettsikkerhet, sikkerhetskopiering, ytelseoptimalisering, SEO-optimalisering og overvåking av nettstedsanalyser. Det er derfor tilrådelig å bruke regelmessig tid på administrasjon av nettsiden for å sikre at den forblir sikker, oppdatert og effektiv. Når du bruker en SAAS som StartPlatform, trenger du ikke å bekymre deg for dette selv.

 

I tillegg til kostnadene for å lage en nettside..

..også interessant for deg