Website software erfaringer

Del:

Ønsker du erfaringer med nettsideprogramvare? Å lage en nettside har aldri vært enklere! Vi har, sett fra vårt perspektiv, fått mye erfaring med forskjellige typer nettsideprogramvare de siste årene. Derfor deler vi gjerne våre erfaringer med nettsideprogramvare. 

Hva er nettsideprogramvare? 

Ved hjelp av riktig programvare kan folk med begrensede tekniske ferdigheter lage en profesjonell nettside uten å være eksperter innen webdesign eller koding. 

I denne artikkelen deler vi våre erfaringer med nettsideprogramvare og beskriver hvordan denne programvaren har hjulpet oss med å forbedre vår online tilstedeværelse og utvikle vår egen nettsideprogramvare.

Erfaringer med nettsideprogramvare

Første skritt når du lager en nettside er å velge riktig nettsideprogramvare. Det finnes utallige alternativer tilgjengelige, hver med sine unike egenskaper. Vi har prøvd forskjellige typer nettsideprogramvare og har valgt de beste alternativene basert på brukervennlighet, funksjoner og pris.

WordPress erfaring med nettsideprogramvare

WordPress er en av verdens mest populære nettsideprogramvarer. Den brukes av mer enn 40% av alle nettsteder på internett. WordPress tilbyr et enormt bibliotek med temaer og utvidelser som gjør design av en nettside enklere. Den har også et flott fellesskap av utviklere som stadig legger til nye funksjoner og oppdateringer til programvaren.

Fordeler:

 • Gratis og åpen kildekode-programvare
 • Enormt bibliotek med temaer og utvidelser
 • Stort fellesskap av utviklere og brukere
 • Enkel å bruke

Ulemper:

 • Det kan være vanskelig å avgjøre hvilke utvidelser og temaer som er kompatible med hverandre
 • Mulige sikkerhetsproblemer hvis utvidelser og temaer ikke oppdateres jevnlig

Squarespace erfaring med nettsideprogramvare 

Squarespace er en alt-i-ett-plattform for å lage nettsteder. Den tilbyr et utvalg av profesjonelle design og maler å velge mellom, samt muligheten til å gjøre egne tilpasninger. Squarespace har en brukervennlig grensesnitt som gjør det enkelt å lage og administrere sider.

Fordeler:

 • Profesjonelle design og maler
 • Brukervennlig grensesnitt
 • Alt-i-ett-plattform (inkludert hosting og domeneregistrering)
 • Mulighet til å gjøre egne tilpasninger

Ulemper:

 • Mindre fleksibel enn andre alternativer for nettsideprogramvare
 • Høyere priser enn noen andre alternativer

Wix erfaring med nettsideprogramvare

Wix er et annet populært alternativ for nettsideprogramvare som tilbyr et bredt utvalg av designmaler og funksjoner. Den har et intuitivt dra og slipp-grensesnitt som gjør at du enkelt kan lage og administrere nettsiden din. Wix tilbyr også forskjellige abonnementsalternativer slik at du kan velge hvilke funksjoner som passer best for dine behov.

Fordeler:

 • Intuitivt dra og slipp-grensesnitt
 • Mange designmaler å velge mellom
 • Fleksibel utforming av maler

Ulemper:

 • Noen funksjoner er bare tilgjengelige i dyrere abonnementer
 • Begrensede tilpasningsalternativer for mobile enheter

Shopify erfaring med nettsideprogramvare

Shopify er en plattform som er spesifikt designet for å lage e-handelsnettsteder. Den tilbyr et utvalg av designmaler og funksjoner som er designet for å hjelpe med å bygge en profesjonell nettbutikk. Den tilbyr også integrasjon med forskjellige betalingsløsninger og fraktalternativer.

Fordeler:

 • Spesielt designet for e-handelsnettsteder
 • Mange designmaler å velge mellom
 • Integrasjon med forskjellige betalingsløsninger og fraktalternativer

Ulemper:

 • Høyere priser enn noen andre alternativer for nettsideprogramvare
 • Begrensede tilpasningsalternativer for ikke-e-handelssider

Erfaringer med nettsideprogramvare med Joomla / Drupal

I tillegg til disse fire populære alternativene er det også andre alternativer for nettsideprogramvare tilgjengelige, som Joomla og Drupal. Hver av disse alternativene har sine egne styrker og svakheter, og det er viktig å velge det som passer best for dine behov.

Våre erfaringer med nettsideprogramvare

Som en online SAAS-leverandør har vi prøvd forskjellige typer nettsideprogramvare. I begynnelsen brukte vi WordPress på grunn av det enorme biblioteket med temaer og utvidelser som er tilgjengelige.

Etter hvert innså vi imidlertid at vi trengte mer ennå en alt-i-ett-plattform som tilbød mer fleksibilitet når det gjaldt designalternativer og funksjonalitet. Vi har prøvd både Squarespace og Wix.

Ettersom vi trengte en høyere grad av interaksjon innenfor plattformene våre, valgte vi til slutt å utvikle vår egen nettsideprogramvare på grunn av de profesjonelle designmalene og for å sikre at besøkende på en nettside kan kommunisere med hverandre for å inngå et samarbeid.

Bruken av StartPlatform har deretter hjulpet oss med å forbedre vår online tilstedeværelse. Nettsidene ser profesjonelle ut, og det har blitt enklere å lage og administrere sider. Vi har også implementert funksjonen for e-postmarkedsføring som er innebygd i Squarespace, og har dermed kunnet utvide vår abonnentbase.

Konklusjon om erfaringer med nettsideprogramvare

Nettsideprogramvare har gjort opprettelsen av en nettside enklere enn noen gang. Det er utallige alternativer tilgjengelige, hver med sine egne styrker og svakheter. Det er viktig å velge den som passer best for dine behov basert på brukervennlighet, funksjoner og pris.

Hvis du leter etter en alt-i-ett-plattform for nettsteder med en høy grad av interaksjon og fleksibilitet i tilpasning, er StartPlatform et alternativ å vurdere. Men det viktigste er å velge riktig programvare som vil hjelpe bedriften din med å vokse og blomstre online.

I tillegg til nettside programvareopplevelser..

..også interessant å gå gjennom.