Website software ervaringen

Delen:

Website software ervaringen gezocht? Het creëren van een website is nog nooit zo eenvoudig geweest! Wij, vanuit ons perspectief, hebben in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met verschillende soorten website software. Wij delen daarom graag onze website software ervaringen. 

Wat is website software? 

Met behulp van de juiste software kunnen mensen met beperkte technische vaardigheden een professioneel ogende website maken zonder dat ze een expert hoeven te zijn op het gebied van webontwerp of codering. 

In dit artikel delen we onze website software ervaringen en omschrijven wij hoe deze website software ons hebben geholpen om onze online aanwezigheid te verbeteren en onze eigen website software te ontwikkelen.

Website software ervaringen

De eerste stap bij het maken van een website is het kiezen van de juiste website software. Er zijn talloze opties beschikbaar, elk met zijn eigen unieke kenmerken. We hebben verschillende soorten website software uitgeprobeerd en hebben de beste opties geselecteerd op basis van hun gebruiksgemak, functies en prijs.

WordPress website software ervaring

WordPress is een van de meest populaire website software ter wereld. Het wordt gebruikt door meer dan 40% van alle websites op het internet. WordPress biedt een enorme bibliotheek van thema's en plug-ins die het ontwerpen van een website eenvoudiger maken. Het heeft ook een geweldige community van ontwikkelaars die voortdurend nieuwe functies en updates aan de software toevoegen.

Voordelen:

 • Gratis en open source software
 • Enorme bibliotheek van thema's en plug-ins
 • Grote community van ontwikkelaars en gebruikers
 • Eenvoudig te gebruiken

Nadelen:

 • Het kan moeilijk zijn om te bepalen welke plug-ins en thema's compatibel zijn met elkaar
 • Mogelijk veiligheidsproblemen als plug-ins en thema's niet regelmatig worden bijgewerkt

Squarespace website software ervaring 

Squarespace is een alles-in-één platform voor het maken van websites. Het biedt een verscheidenheid aan professionele ontwerpen en sjablonen om uit te kiezen, evenals de mogelijkheid om uw eigen aanpassingen aan te brengen. Squarespace heeft een gebruiksvriendelijke interface die het gemakkelijk maakt om pagina's te maken en te beheren.

Voordelen:

 • Professionele ontwerpen en sjablonen
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Alles-in-één platform (inclusief hosting en domeinnaamregistratie)
 • Mogelijkheid om uw eigen aanpassingen aan te brengen

Nadelen:

 • Minder flexibel dan andere website software-opties
 • Hogere prijzen dan sommige andere opties

Wix website software ervaring

Wix is een andere populaire website software-optie die een breed scala aan ontwerpsjablonen en functies biedt. Het heeft een intuïtieve drag-and-drop interface waarmee u uw website gemakkelijk kunt maken en beheren. Wix biedt ook verschillende abonnementsopties, zodat u kunt kiezen welke functies het beste bij uw behoeften passen.

Voordelen:

 • Intuïtieve drag-and-drop interface
 • Veel ontwerpsjablonen om uit te kiezen
 • Flexibile inrichting van templates

Nadelen:

 • Sommige functies zijn alleen beschikbaar in de duurdere abonnementen
 • Beperkte aanpassingsmogelijkheden voor mobiele apparaten

Shopify website software ervaring

Shopify is een platform dat specifiek is ontworpen voor het creëren van e-commerce websites. Het biedt een scala aan ontwerpsjablonen en functies die zijn ontworpen om te helpen bij het bouwen van een professionele online winkel. Het biedt ook integratie met verschillende betalingsgateways en verzendopties.

Voordelen:

 • Speciaal ontworpen voor e-commerce websites
 • Veel ontwerpsjablonen om uit te kiezen
 • Integratie met verschillende betalingsgateways en verzendopties

Nadelen:

 • Hogere prijzen dan sommige andere website software-opties
 • Beperkte aanpassingsmogelijkheden voor niet-e-commerce pagina's

Website software ervaringen met Joomla / Drupal

Naast deze vier populaire opties zijn er ook andere website software-opties beschikbaar, zoals Joomla en Drupal. Elk van deze opties heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, en het is belangrijk om te kiezen welke het beste bij uw behoeften past.

Onze website software ervaringen

Als een online SAAS leverancier hebben wij verschillende soorten website software uitgeprobeerd. In het begin gebruikten we WordPress vanwege de enorme bibliotheek van thema's en plug-ins die beschikbaar zijn.

Na verloop van tijd realiseerden we ons echter dat we meer behoefte hadden aan een alles-in-één platform dat meer flexibiliteit bood in termen van ontwerp-opties en functionaliteit. We hebben Squarespace en Wix beide uitgeprobeerd.

Omdat wij een hogere mate van interactie nodig hadden binnen onze platformen hebben wij uiteindelijk er uiteindelijk voor gekozen om eigen website software te ontwikkelen vanwege de professionele ontwerp-sjablonen en om ervoor te zorgen dat bezoekers op een website met elkaar in contact kunnen komen om zo een samenwerking aan te gaan.

Het gebruik van StartPlatform heeft ons vervolgens geholpen om de online aanwezigheid te verbeteren. De websites zien er professioneel uit en het is gemakkelijker geworden om pagina's te maken en te beheren. We hebben ook de functie voor e-mailmarketing geïmplementeerd die in Squarespace is ingebouwd en hebben daarmee onze abonneebasis kunnen uitbreiden.

Conclusie website software ervaringen

Website software heeft het creëren van een website eenvoudiger gemaakt dan ooit tevoren. Er zijn talloze opties beschikbaar, elk met hun eigen sterke en zwakke punten. Het is belangrijk om te kiezen welke het beste bij jouw behoeften past op basis van gebruiksgemak, functies en prijs.

Als je op zoek bent naar een alles-in-één platform voor websites met hogere mate van interactie  en flexibiliteit in aanpassing, is StartPlatform een optie om te overwegen. Maar het belangrijkste is dat je de juiste software kiest die jouw bedrijf zal helpen om online te groeien en bloeien.

Naast website software ervaringen..

..ook interessant om door te nemen